Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie Sigma 18-50 2.8 HSM do FX ??

Czy istnieje jakakolwiek mozliwosc wspolpracy FX'a (np d700) z sigma jak w temacie ??

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Lublin/Kraków

Domyślnie

Jest to obiektyw przeznaczony pod matrycę DX. Sigma 18-50 mm f/2.8 DC EX - sigmy z symbolem DC są przeznaczone wyłącznie pod niepełno klatkową matrycę DX.
    Nikon D300 / D90/ D70 | T 12-24 |S 24-70 f/2.8 | N 70-200 VR | 35 f/1.8 | N 50 f/1.8 D| 85 f/1.8 | SB-600 | SB-900 | Lee Filters ND |

Domyślnie

dzieki

Domyślnie

Oj... można by spróbować kombinacji alpejskiej:
    1) body w trybie DX,
    2) nie wiem jak Twoja Sigma zachowuje się w FX, ale u mnie Sigma 10-20 kryje matrycę mniej więcej od 14 mm, więc spróbuj, może czy coś z tego przypadkiem wyjdzie.
    Wiem wiem, opcja nr 2 to partyzantka, ale z braku laku... (tzn. funduszy na coś szerokiego).

Domyślnie

Body w trybie DX i sigma będzie działać. Wadą tego jest 5 Mp obrazek.
    Usunięto komercyjną stopkę w podpisie!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Trick Zobacz posta
    2) nie wiem jak Twoja Sigma zachowuje się w FX, ale u mnie Sigma 10-20 kryje matrycę mniej więcej od 14 mm, więc spróbuj, może czy coś z tego przypadkiem wyjdzie.
    Mógłbyś coś więcej napisać jak ta Sigma (10-20) sprawuje Ci się na pełnej klatce? Winieta jest duża? Masz może jakieś przykładowe zdjęcia?
    D80

Domyślnie

Postaram się coś podrzucić, nie obiecuję czy dzisiaj, ale na pewno fotki będą, może bliżej soboty lub niedzieli.
    Na 10 mm jest "artystyczna" ramka, której w żadnym wypadku nie można nazwać winietą, po prosty nie kryje pełnej klatki. Na 14 (przy świetle f=4. mm rogi są lekko przyciemnione i jest odrobinę szerzej niż na DX.

Domyślnie

Wielkie dzięki, nie ma pośpiechu; )
    D80

Domyślnie

czyli od biedy ustawiajac d700 na "DX mode" mozna przewegetowac pare miesiecy na sigmie ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez br3 Zobacz posta
    czyli od biedy ustawiajac d700 na "DX mode" mozna przewegetowac pare miesiecy na sigmie ?
    Bez sensu kupować D700 żeby go cały czas praktycznie używać w trybie DX!! Jak chcesz standard to kup Tamrona 28-75 lub 17-35 w zależności od preferencji a Sigmę sprzedaj. Wyjdziesz na 0 a będziesz miał obiektyw pod D700 kryjącym pełną klatkę.
    Nikon FX

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów