Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Lublin/Kraków

Domyślnie

Nie rozumiem tylko, jednego - jeśli nie stać Cię ta szkła pod FX, to po jakiego wała kupujesz pełnoklatkową puchę? Lepiej kup sobie D300 do tej sigmy i będzie dobry zestaw na początek.
    Nikon D300 / D90/ D70 | T 12-24 |S 24-70 f/2.8 | N 70-200 VR | 35 f/1.8 | N 50 f/1.8 D| 85 f/1.8 | SB-600 | SB-900 | Lee Filters ND |

Domyślnie

jest to rozwiazanie zupelnie tymczasowe - dopoki nie sprzedam tej sigmy i nie kupie czegos innego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Trick Zobacz posta
    Oj... można by spróbować kombinacji alpejskiej:
    1) body w trybie DX,
    2) nie wiem jak Twoja Sigma zachowuje się w FX, ale u mnie Sigma 10-20 kryje matrycę mniej więcej od 14 mm, więc spróbuj, może czy coś z tego przypadkiem wyjdzie.
    Wiem wiem, opcja nr 2 to partyzantka, ale z braku laku... (tzn. funduszy na coś szerokiego).
    Nie wiem jaka ty masz sigme 10-20 ale moja na 14mm daje niewiele mniejsze czarne rogi niz na na 10mm.

Cytat Zamieszczone przez Trick Zobacz posta
    Postaram się coś podrzucić, nie obiecuję czy dzisiaj, ale na pewno fotki będą, może bliżej soboty lub niedzieli.
    Na 10 mm jest "artystyczna" ramka, której w żadnym wypadku nie można nazwać winietą, po prosty nie kryje pełnej klatki. Na 14 (przy świetle f=4. mm rogi są lekko przyciemnione i jest odrobinę szerzej niż na DX.

nawet 17 i 20mm nie mozna powiedziec ze rogi sa lekko przyciemnione, takie to sa w 35/1,8 .
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

ale co wy go rozliczacie z tego co kupił!? po co teksty w stylu "Nie rozumiem tylko, jednego - jeśli nie stać Cię ta szkła pod FX, to po jakiego wała kupujesz pełnoklatkową puchę? Lepiej kup sobie D300 do tej sigmy i będzie dobry zestaw na początek."??
    Sigma będzie działała w trybie DX i spokojnie możesz robić w 5mpx. A D700 poczeka na pełnoklatkowego zooma lub inne szkiełka. Pozdrawiam.
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

dziekuje thor88 - o taka wlasnie odpowiedz mi chodzilo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    Nie wiem jaka ty masz sigme 10-20 ale moja na 14mm daje niewiele mniejsze czarne rogi niz na na 10mm.

nawet 17 i 20mm nie mozna powiedziec ze rogi sa lekko przyciemnione, takie to sa w 35/1,8 .
    Ech... fakt, przyznaję, że trochę mnie pamięć zawiodła do do milimetrów i nie są to tylko delikatnie przyciemnione rogi.
    https://picasaweb.google.com/egoista...OK9_rOlbm-oAE#

Jak już odpisałem jednemu koledze na PW, da się z ty żyć po lekkim przycięciu, ale masz rację, nie po to kupuje się FX, żeby używać Sigmy o pseudonimie "światełko w tunelu". Na razie z braku laku to i Sigma, wykadrowana lub w trybie DX, dobra.

Pozdrawiam.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów