Close

Strona 19 z 21 PierwszyPierwszy ... 91718192021 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 209

Wątek: Netbook

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Inkognito Zobacz posta
    Kupowałem u tego sprzedawcy http://allegro.pl/show_user.php?uid=6285744 - bateria, jak teraz stwierdzam warta była tej ceny.
    Co do etui - kupiłem jakieś dla 12 calowych - wsuwam tak, że wystaje bateria i do plecaka. Zawsze to jakieś minimalnie większe zabezpieczenie.
    Nic specjalnego zwykły pokrowiec za 12 zł
    Widzę, że nie mają w tym momencie niczego do ThinkPada, napisałem do nich. Na ebayu za ~100$ (razem z wysyłką) są oryginalne baterie (powiększone), zastanawiam się, czy nie zapolować na nie jak się nic na allegro w normalnej cenie nie trafi. Nawet po doliczeniu VATu i cła powinno być taniej.
    Ech, utrapienie z tymi pokrowcami, co za bałwan wymyślił panoramiczne (i błyszczące) matryce?

Cytat Zamieszczone przez Maro66. Zobacz posta
    A miał może Ktoś do czynienia z HP Mini 110? Mam internet w PLAY, niedługo kończy mi się umowa i zastanawiam się czy go nie łyknąć przedłużając.
    Jeśli wziąć go po to, żeby opchnąć na allegro i kupić jakiegoś ThinkPada, to jest to bardzo dobre rozwiązanie Mówię serio.
    Ostatnio edytowane przez ku6i ; 31-12-2010 o 20:40

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Tak od siebie
    n150 ma: usb które "ładuje", możliwość wyłączenia pod świetlenia lcd, hasło na hhd
    krytyka nie boli krytyka ma uczyć

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez retter Zobacz posta
    możliwość wyłączenia pod świetlenia lcd
    Tak z czystej ciekawości, jakie to ma zastosowanie praktyczne, bo nie mogę wymyślić niczego sensownego.

Ad rem: wszyscy mają ThinkPada, mam i ja! X60 z Dual Core 2 GHz, 1 GB RAMu (będzie 3) i 60 GB dysku (będzie 500) w stanie absolutnie dziewiczym (łącznie z górną pokrywą, która wygląda jak nowa, jedynie na rogach matrycy minimalne wytarcia - jak ktoś nie wierzy, że można kupić 3,5 letniego ThinkPada w takim stanie, to mogę zrobić zdjęcia :P) za 777 zł + koszt kuriera wydaje mi się dobrą ceną. Będę musiał jeszcze zdobyć nową baterię (obecna pozwala na 1,5h pracy :/), ale tutaj chyba dam zarobić małym chińskim rączkom z Ebaya, bo różnica w cenie jest spora (Ebay - 300 zł, Allegro - 490 zł).
    Plusów (zawiasy!) nie będę wymieniał,bo każdy kto choć raz miał ten sprzęt w łapach ten wie, co dobre, ale niestety jest jeden minus: głośność. Nie wiem jak X61, ponoć modeli z "s" to nie dotyczy, ale X60 zbyt cichy nie jest. Grzeje się troszku (przy czym chyba bardziej od spodu, bo kładąc ręce na klawiaturze można odczuć co najwyżej ciepło, ale na pewno nic nie jest gorące, nie wiem jak od dołu, bo nigdy nie trzymam kompa na kolanach), przez co wiatrak musi chodzić :/ Sprawę trochę rozwiązał TPFanControl ( http://www.staff.uni-marburg.de/~schmitzr/donate.html ), dzięki czemu można sterować polityką chłodzenia, ale mimo wszystko lekki niesmak pozostał.
    A wracając do optymistyczniejszych spraw: szwagier kupił niedawno jakiegoś netbooka Asusa 12". Przez litość nie wspomnę jak on wyglądał obok Tymka Jak znajdę trochę czasu w lutym to może zrobię jakieś porównanie wydajności.

Domyślnie

Dla wszystkich lubiących małe, matowe i pancerne thinkpady: pojawił się bardzo ciekawy model X120e. Ma dwurdzeniowy procek AMD, ponoć spokojnie działa 6 godzin na bakterii i nie grzeje się jak poprzednik X100e. W USA sugerowana cena od 399$
    Ja już zacieram rączki
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Jakoś design X100e i X120e mnie nie przekonuje, bardziej to mi pasuje na coś w stylu TP Edge niż klasycznych TP. I ten AMD, chyba wolałbym jakiegoś używanego X200 czy X300 niż taki wynalazek. Ale kto co lubi

Domyślnie

Używane x200 czy x300 są jednak znacznie droższe. To już nie jest klasa netbookowa tylko ultramobile. Zobacz ile kosztują NOWE x200...

Domyślnie

http://www.youtube.com/watch?v=Sb-ns5f2dV4

tu macie promo video

troche mnie zastanawia, bo na tym wideo to ten laptop jest bardziej stylizowany na coś wydumanego, dla super biznesmena, co nieco kontrastuje z ceną na poziomie 400$

jak się ma wydajność tego procka AMD? taki atom czy lepiej?

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Faktycznie, trochę się rozpędziłem. Ale nadal uważam, że ten x120e to taki trochę ThinkPad w wersji ekonomicznej, nastawiony na masowego odbiorcę (patrząc po wyglądzie).

Edit:

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    http://www.youtube.com/watch?v=Sb-ns5f2dV4

tu macie promo video

troche mnie zastanawia, bo na tym wideo to ten laptop jest bardziej stylizowany na coś wydumanego, dla super biznesmena, co nieco kontrastuje z ceną na poziomie 400$
    Do czego to doszło, żeby trzeba było matową matrycę reklamować jako jakiś super ficzer... A co do biznesmena, to to czysty marketing, przecież nie pokażą na filmiku studenta, który oszczędza żeby kupić TP
    Ostatnio edytowane przez ku6i ; 24-01-2011 o 11:47

Domyślnie

Ale mogliby pokazać fotoreportera obrabiającego zdjęcia na meczu Lech - Juve w śnieżycy i -15 stopniach To byłaby reklama

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Byłby to kolejny argument na rzecz wyższości trackpointa nad touchpadem

Strona 19 z 21 PierwszyPierwszy ... 91718192021 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów