Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Domyślnie ICE - In Case of Emergency

Właśnie na facebook'u zauważyłem, że ktoś promuje taką akcję.
    Czy ktoś z was spotkał się z czymś takim?

Od razu podam kilka linków: http://pl.wikipedia.org/wiki/I.C.E. i dla zalogowanych na facebook'u - http://www.facebook.com/event.php?eid=440105875611

To jest jakaś nowa akcja czy to naprawdę funkcjonuje?
    Ratownicy medyczni naprawdę sprawdzają takie rzeczy?

Pytam z ciekawości, bo akcja, moim zdaniem, zacna, tylko pytanie czy w ogóle takie służby o tym wiedzą?

Przyznaję się od razu, że pierwszy raz się z tym spotykam. Nikt, ani w szkole, na uczelni ani na kursie przygotowawczym na prawo jazdy, nie wspominał o tym.
    Ostatnio edytowane przez mpwt ; 19-01-2011 o 15:18

Domyślnie

Ja juz sie z tym spotkalem jakis rok temu, i ustawilem sobie w komorce kilka ICEow.
    Czy sie przyda? Oby nie. Zaszkodzic na pewno nie zaszkodzi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciek R Zobacz posta
    To jest jakaś nowa akcja czy to naprawdę funkcjonuje?
    Ratownicy medyczni naprawdę sprawdzają takie rzeczy?
    Z tego co słyszałam, to naprawdę. I nie jest to nowa akcja
    Kobieta z Sonnarem też może

Domyślnie

Mam wpisane IC-ki już z 1,5 roku nie przeszkadza mi to i obym nie musiał sprawdzać skuteczności
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Ja też sobie wpisałem kilka, na wszelki wypadek. Po prostu chciałem zasięgnąć informacji.

Domyślnie

Ja mam wpisany na pierwszej pozycji w telefonie numer do Dziewczyny jako ICE, W portfelu zaświadczenie o krwi i inne bajery a na szyi nieśmiertelnik z imieniem nazwiskiem i grupą grwi

Domyślnie

własnie sobie wpisałem bo nie miałem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Ja mam wpisany na pierwszej pozycji w telefonie numer do Dziewczyny jako ICE, W portfelu zaświadczenie o krwi i inne bajery a na szyi nieśmiertelnik z imieniem nazwiskiem i grupą grwi
    Ale w Polsce chyba nie biorą wszelkich bransoletek i nieśmiertelników pod uwagę i w razie nagłego zdarzenia i tak robią grupę krwi. Tak mi się przynajmniej wydaje.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

A ja tak się właśnie od jakiegoś czasu zastanawiam jak się "oznakować". Zarejestrowałem się jako dawca organów w razie wypadku i jedyne co dostałem, to karta, którą mam w portfelu. Ale nie zawsze portfel mam przy sobie. W Anglii nie ma wymogu posiadania dokumentów np. podczas jazdy samochodem.
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Ale w Polsce chyba nie biorą wszelkich bransoletek i nieśmiertelników pod uwagę i w razie nagłego zdarzenia i tak robią grupę krwi. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Tak. Jedyne co biorą pod uwagę to legitymacja honorowego dawcy.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów