Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymonvader Zobacz posta
    ale kolega po fachu podał Ci wyżej sytuację wypadku samochodowego
    Ale czytałeś uważnie to, co napisałem?
    Ja miałem na myśli tylko tyle, że lepsza taka informacja, niż żadna.
    Z faktu, że po wypadku telefony często są porozrzucane lub lądują w polu, nie należy wysnuwać teorii, że nie warto umieszczać takich informacji w telefonie czy gdzieś indziej (ja mam kartkę ICE w portfelu). Warto, bo jest to mały kroczek, nic nie kosztujący, mogący pomóc w trudnej sytuacji. A przecież oprócz wypadków komunikacyjnych są też: zawały, zasłabnięcia, utraty pamięci...
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

szczerze to i tak niewiele osób wie co to znaczy. I nie mam tu na myśli jedynie użytkowników telefonów ale samych ratowników. Obstawiam, że z 30% z nich słyszało o czymś takim, co do wykorzystania to raczej marne % by były.

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Ale czytałeś uważnie to, co napisałem?
    Ja miałem na myśli tylko tyle, że lepsza taka informacja, niż żadna.
    Z faktu, że po wypadku telefony często są porozrzucane lub lądują w polu, nie należy wysnuwać teorii, że nie warto umieszczać takich informacji w telefonie czy gdzieś indziej (ja mam kartkę ICE w portfelu). Warto, bo jest to mały kroczek, nic nie kosztujący, mogący pomóc w trudnej sytuacji. A przecież oprócz wypadków komunikacyjnych są też: zawały, zasłabnięcia, utraty pamięci...
    i portfel to zdecydowanie lepsze miejsce na taką informację. Są często w nim także dokumenty ze zdjęciem itp i łatwiej przebiega identyfikacja.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 19-01-2011 o 17:35
    Zbędny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymonvader Zobacz posta
    i portfel to zdecydowanie lepsze miejsce na taką informację. Są często w nim także dokumenty ze zdjęciem itp i łatwiej przebiega identyfikacja.
    Zwłaszcza, że często telefony mają samowłączające się blokady zabezpieczone hasłem.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Zwłaszcza, że często telefony mają samowłączające się blokady zabezpieczone hasłem.
    racja, poza tym przy uderzeniu często wypada bateria, lub rozbija się wyświetlacz.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 19-01-2011 o 17:44 Powód: pis. ("po zatym")
    Zbędny

Domyślnie

Orlen daje karty na punkty, które mają z tyłu miejsce na wpisanie numerów i nazwisk osób, z którymi się należy kontaktować w razie wypadku. Fajna rzecz, choć ja swojej jeszcze nie wypełniłem
    Pozdrawiam.
    Darek Bagiński.
    Blog

Domyślnie

Zawsze mozna sobie wytatuowac pod pacha najwazniejzse info
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

ta, na czole odraz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    ta, na czole odraz
    Znam sporo ludzi ktorzy maja wytatuowana grupe krwi pod pacha, akurat to jest najwazniejsze info. Nikt postronny nie zauwazy, chyba ze bedziesz terroryzowal futrem ludzi w autobusie . Sapphiron, Ty zawsze taki powazny czy emotikonek nie zauwazasz ?
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów