Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Tylko jeszcze aby osoba powiadamiająca wiedziała o co chodzi z tym ICE
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

własnie sobie wpisałem bo nie miałem

Domyślnie

A ja tak się właśnie od jakiegoś czasu zastanawiam jak się "oznakować". Zarejestrowałem się jako dawca organów w razie wypadku i jedyne co dostałem, to karta, którą mam w portfelu. Ale nie zawsze portfel mam przy sobie. W Anglii nie ma wymogu posiadania dokumentów np. podczas jazdy samochodem.
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

O wiedziałem że czegoś nie mam w portfelu... Legitka Od krwiopijców

Domyślnie

ja mam wytatuowane DNR na klatce piersiowej

Domyślnie

My w Śremie propagujemy taką akcję już dawno
    http://krowka.org.pl/zdrowa/krowka_ICE.php
    Na Openerze propagowaliśmy akcje w strefie NGO, gdzie uczymy ratować Jakbyście chcieli i potrzebowali przeszkolenia w waszej firmie dajcie znać
    Nie mamy skrzydeł by lata, a mimo tego to nasz cel...

Domyślnie

Pomysł w zasadzie słuszny, ale wypadałoby to może jakoś odgórnie ujednolicić i rozpropagować. Poza ICE pojawiały się także pomysły z SOS, POMOC, HELP itd. W ten sposób mamy do sprawdzenia już prawie całą listę kontaktów.

Po drugie jakoś ciężko mi sobie wyobrazić ratownika medycznego czy strażaka przeszukującego poszkodowanego.

Po trzecie załóżmy wypadek drogowy. Samochodem podróżowało kilka osób, telefony podczas zderzenie latały po całym pojeździe. Różny stan poszkodowanych, różne telefony. Co z tym zrobić?

Po czwarte podejrzewam, że mało który (jeśli nie żaden) ratownik medyczny/lekarz/strażak odważyłby się odebrać taki telefon. Sam miałem przypadek, gdy dzwonił telefon ofiary wypadku samochodowego, a na wyświetlaczu pojawiło się "mama". Mienie zabezpiecza policja i to przeważnie ona się kontaktuje się z rodziną. I to też pewnie nigdy telefonicznie, a raczej osobiście.

Idea przydatna w przypadku jakiś "lżejszych" sytuacji. Po zunifikowaniu, dopracowaniu i rozreklamowaniu może być OK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FHR Zobacz posta
    dzwonił telefon ofiary wypadku samochodowego, a na wyświetlaczu pojawiło się "mama". Mienie zabezpiecza policja i to przeważnie ona się kontaktuje się z rodziną. I to też pewnie nigdy telefonicznie, a raczej osobiście.

Idea przydatna w przypadku jakiś "lżejszych" sytuacji. Po zunifikowaniu, dopracowaniu i rozreklamowaniu może być OK
    To jak w filmie propagującym bezpieczeństwo nad wodą. Smutne, tragiczne.
    Wydaje mi się, że to nie tyle chodzi o to, aby ratownicy zaraz łapali za telefon i wydzwaniali. Bardziej chodzi o skomplikowane i ciężkie przypadki, gdy np. nie można ustalić danych poszkodowanego, nie można zidentyfikować czy nie wiadomo, komu wydać ciało. Wtedy każda informacja może się przydać, byle czytelna.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    To jak w filmie propagującym bezpieczeństwo nad wodą. Smutne, tragiczne.
    Wydaje mi się, że to nie tyle chodzi o to, aby ratownicy zaraz łapali za telefon i wydzwaniali. Bardziej chodzi o skomplikowane i ciężkie przypadki, gdy np. nie można ustalić danych poszkodowanego, nie można zidentyfikować czy nie wiadomo, komu wydać ciało. Wtedy każda informacja może się przydać, byle czytelna.
    ale kolega po fachu podał Ci wyżej sytuację wypadku samochodowego (podłączam także pożar lub wypadki w wodzie). Strażak, ratownik med, lekarz nie jest w stanie ustalić czy dany telefon jest danej osoby. To się sprawdzi jedynie w przypadku gdy samochodem/w mieszkaniu/na wodzie znajdowała się jedna osoba. Potwierdzam też, iż my nie mamy prawa przeszukiwać osób, pojazdów itp, robi to Policja. Na koniec warto dodać, że lepiej powiadomić kogoś osobiście (np. przez patrol policji), niż robić to telefonicznie. W 90% wypadków reakcja będzie taka, że trzeba będzie wysyłać zespół pogotowia ratunkowego na miejsce.
    Zbędny

Domyślnie

Ja mam wpisane od dawna, przy czym wg mnie ICE też jest ok jak np. zgubisz telefon i ktoś znajdzie i zechce oddać. To dzwoni tam właśnie. Simple.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów