Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: Kabel USB

Domyślnie Kabel USB

Mam takie pytanie: potrzebuję kabel USB aby połączyć aparat do laptopa i nie wiem czy kupić taki najtańszy z marketu czy taki 1000 zł/m bo nie chciałbym, żeby mi jakieś bity po drodze ginęły jak transferuję zdjęcia. W końcu nie po to robię w NEFach, żeby do komputera wchodziły zdjęcia jakości JPG.

Domyślnie

Żadne bity ci nie uciekną. W końcu to transmisja cyfrowa a nie analogowa. Możesz kupić ten tańszy.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    Żadne bity ci nie uciekną. W końcu to transmisja cyfrowa a nie analogowa. Możesz kupić ten tańszy.
    No nie wiem, w kablach głośnikowych uciekają.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kabel Nikon UC-E10, kosztuje coś około 50 złotych, z kolei kabel Nikon UC-E4 ok. 120 złotych, więc nie majątek i lepiej kupować taki jak trzeba.
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 14-01-2011 o 16:42
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Wiesz co znaczy transmisja analogowa, a co cyfrowa?

Domyślnie

No uciekają. Bo sygnał tam jest analogowy a nie cyfrowy

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Kabel Nikon UC-E10, kosztuje coś około 50 złotych, z kolei kabel Nikon UC-E4 ok. 120 złotych, więc nie majątek i lepiej kupować taki jak trzeba.
    Hmm... za kawałek kabelka 50 czy 120 zł? To jest majątek. Zdecydowanie bez sensu przepłacać w tym wypadku.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    (...)
    Hmm... za kawałek kabelka 50 czy 120 zł? To jest majątek. Zdecydowanie bez sensu przepłacać w tym wypadku.
    Wcale tak nie uważam, bo kupowanie aparatu za naście kawałków i szkiełek za kilka, a do tego żałować kasy na zakup porządnego kabelka, to chyba jakaś perwersja, nie sądzisz?

Można zakładać trampki do smokingu, ale wygląda to zawsze pociesznie i brak w tym logiki.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Wcale tak nie uważam, bo kupowanie aparatu za naście kawałków i szkiełek za kilka, a do tego żałować kasy na zakup porządnego kabelka, to chyba jakaś perwersja, nie sądzisz?

Można zakładać trampki do smokingu, ale wygląda to zawsze pociesznie i brak w tym logiki.
    a myslisz ze te drozsze kabelki to ze zlota sa czy co?

Domyślnie

... W końcu nie po to robię w NEFach, żeby do komputera wchodziły zdjęcia jakości JPG.
    Jeśli tylko o to chodzi, to najlepiej czytnik - chyba, że Ci nie szkoda aparatu.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

No tak ale przy obiektywach lampach itd to ma sens podobnie jak przyklad ubraniowy, a taki kabel NICZYM sie zupelnie nie rozni od tych innych kabli z ebay czy allegro. I z duzym prawdopodobienstwem mozna rzec ze w tej samej fabryce jest zrobiony.
    Do autora wątku kup po prostu porzadny kabel Sa takie metalizowane w przezroczystej gumie, mi takie najlepiej sie sprawdza.

Aha jesli to zrzucania zdjec, a nie podgladu podczas sesji to najlepiej zainwestuj w czytnik.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów