Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Domyślnie

Amadeusz w pewnym sensie nie masz racji. Mianowicie ile takich obrazków ogląda przeciętna osoba w swoim życiu? Jeden, dwa? Zatem w pewnym sensie można nazwać tę chwilę cudowną, szczególnie dla rodziców. Jest to moment oddzielający dwa kompletnie różne okresy w życiu kobiety (a często i obojga rodziców) i być może ciężko to zrozumieć mężczyźnie. Jasne, że z życia płodowego zdjęć jest jeszcze mniej (prócz niewyraźnych USG), ale to właściwie pierwsza chwila, gdy możemy sportretować nowego członka rodziny. Pierwszy dzień "na świeżym powietrzu". To jednak jest coś.

Co do obiekcji typu fotografować czy nie, upubliczniać czy nie. To zdjęcie jest anonimowe. Argument, że nie chciałbym by mi takie zdjęcie zrobili rodzice jest nietrafiony, gdyż dziecko jest na tyle inne od dorosłej osoby, że po pierwsze brak możliwości identyfikacji. A po drugie, oczywistym jest, że zdjęcie powstało bez zgody dziecka. Zatem nie ponosi ono żadnej odpowiedzialności za ten fakt. Idąc dalej, nie rzutuje w żaden sposób na przyszłe życie. Dopóki nie ma tu jakichś anomalii, schorzeń, czegoś co byłoby wstydliwe lub niezwyczajne - jest to po prostu kolejny anonimowy noworodek. Nie wiem w jaki sposób taka fotografia mogłaby komukolwiek zaszkodzić.
    Usunięcie zdjęcia z FB można tłumaczyć jedynie chęcią pozostania poprawnym obyczajowo i politycznie i nadgorliwością w usuwaniu raportowanych przez ludzi zdjęć. To nie FB reaguje sam z siebie - to ludzie, którym się zdjęcie nie podoba, budzi w nich odrazę, wnioskują o moderację. Ja nie widzę na zdjęciu nic, co by uzasadniało tę decyzję. Ale widać, że inni nie lubią takich obrazków.
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 13-01-2011 o 19:53

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amadeusz Zobacz posta
    Jeszcze trochę i będziemy do pochwy zoomować.

no właśnie....
    Mężczyźni rozwijają się do 5 roku życia, a później TYLKO rosną..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Amadeusz w pewnym sensie nie masz racji.
    Przeżyłem swoje dwa porody więc jeśli chodzi o emocje to coś tam wiem
    Chodzi mi tylko o to, że pod tym zdjęciem jest czyste bicie piany jakie to super zdjęcie. A super dlatego, że to jest CUD narodzin Dla mnie to jest średniowiecze myślowe mimo wszystko. Zdjęcie jest słabe poprostu i żadne "cudowanie" tego nie zmieni. A to, że dzieciak będzie miał pamiątkę to chyba oczywiste.
    Cały czas jesteśmy na forum fotograficznym a nie na "mama i ja"
    red light, dark room...

Domyślnie

Autorowi gratuluję dzieciątka! I czekam na zdjęcia mniej kontrowersyjne
    A co do samych zdjęć, to nie rozumiem zachwytu nad nimi. Przede wszystkim są słabe techniczne. Kiepskiej jakości, WB leży, kadrowo nijakie i z przepałami. A temat? No, cóż... jak widać każdy ma indywidualne podejście. We mnie jedyne emocje jakie wzbudziły to lekkie zniesmaczenie, mimo, że nie jestem "obrzydliwy".
    Pozdrawiam
    Michał

Domyślnie

Nie wiem czym się tak podniecacie? Czy jest tam pokazane za dużo? Fakt poród intymna sprawa, ale nie każdy do tego tak podchodzi. Ja pisałam już wcześniej, że lepiej by w b&w wyglądało.

To ja wam dam namiary na kolejne szokujące reportaże:
    http://blueberryskyphotography.com/w...-arent-enough/
    http://pinkletoesblogstalker.com/birth.html

Jest tego duuużo duuużo więcej :P ale nie mam czasu więcej szukać.
    Canon, Nikon i Zenith w szafie :P
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmadzik Zobacz posta
    Nie wiem czym się tak podniecacie? Czy jest tam pokazane za dużo? Fakt poród intymna sprawa, ale nie każdy do tego tak podchodzi. Ja pisałam już wcześniej, że lepiej by w b&w wyglądało.

To ja wam dam namiary na kolejne szokujące reportaże:
    http://blueberryskyphotography.com/w...-arent-enough/
    http://pinkletoesblogstalker.com/birth.html

Jest tego duuużo duuużo więcej :P ale nie mam czasu więcej szukać.
    Obejrzałem pierwszy link z porodem... (świetny reportaż), porównanie tego do dyskutowanych zdjęć jest raczej niestosowne, tzn. tak jakby porównywać przeciwne wartości na skali, no nie da się.
    red light, dark room...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krosno Odrzańskie

Domyślnie

A ja powiem, że lubię patrzeć na zdjęcia, nie przeszkadza mi jakość jak niosą treść, chociaż dobrze czasem popatrzeć na doskonałe technicznie żylety. Dzięki różnorodności spojrzeń autorów otrzymujemy możliwość wyboru - przystanąć, pomyśleć lub z niesmakiem ominąć. Zrobić podobne lub całkiem inne.
    Nigdy nie będę krzyczeć głosem tłumu, ilu nas tyle gustów i smaków.
    pozdrowienia dla oseska i rodziców!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krosno Odrzańskie

Domyślnie

[QUOTE=danutapm;2256200]A ja powiem, że lubię patrzeć na zdjęcia, nie przeszkadza mi jakość jak niosą treść, chociaż dobrze czasem popatrzeć na doskonałe technicznie żylety. Dzięki różnorodności spojrzeń autorów otrzymujemy możliwość wyboru - przystanąć, pomyśleć lub z niesmakiem ominąć. Zrobić podobne lub całkiem inne.
    Nigdy nie będę krzyczeć głosem tłumu, ilu nas tyle gustów i smaków. Mnie się podoba, dzieci takie są, raz we krwi się rodzą, później się tytlają w czym się da, dorastają tłuką sobie twarze (np ring), niestety częściej wyglądają niesmacznie, ale czy są powody żeby nie pokazywać życia?
    pozdrowienia dla oseska i rodziców!

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów