Close

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 86

Wątek: Pas biodrowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    Ma ktoś może fotki, jak wygląda wnętrze takiej sakwy np. z obiektywami :]. Proszę - to miała być symulacja oczu kota ze shreka
    chyba to ukryta prosba do mnie

fisz i 35/2:

fisz i 35/2 na dole. Na gorze 85

widok z boku i dla porownania wielkosci nokia e52

Domyślnie

No kochany jesteś :]. Dałbym Ci buzi... ale żona mnie z domu wygna . A tak serio, dzięki wielkie... zobrazowało mi to jak można rozmieszczać sprzęt. Zdecyduję się jednak na zestaw: NEWSWEAR LARGE FANNY PACK PAS Z FUTERAŁAMI. Powiem szczerze, że zestaw modularny mnie kusi, ale musiałbym kupić pas i 3 sakwy, więc ogólnie ponad 400 zł by wyszło :/
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

to jak już kupisz podziel się opinią
    Nikon FX

Domyślnie

No kochany jesteś :]. Dałbym Ci buzi... ale żona mnie z domu wygna . A tak serio, dzięki wielkie... zobrazowało mi to jak można rozmieszczać sprzęt. Zdecyduję się jednak na zestaw: NEWSWEAR LARGE FANNY PACK PAS Z FUTERAŁAMI. Powiem szczerze, że zestaw modularny mnie kusi, ale musiałbym kupić pas i 3 sakwy, więc ogólnie ponad 400 zł by wyszło :/
    A ja oprocz wrazen poprosze o kilka zdjec z roznymi obiektywami i body (oczywiscie jesli to nie problem)
    zeby mozna bylo sie zorientowac lepiej w wielkosci

Domyślnie

Przy dobrych wiatrach jutro spodziewam się paczki... później sylwester i leczenie kaca, więc za kilka dni dam jakieś info i fotki
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

i gdzie te fotki i info?

Oszczędny w słowach Awatar kamilkamien
    Miasto
    Kamień Krajeński

Domyślnie

Przy dobrych wiatrach jutro spodziewam się paczki... później sylwester i leczenie kaca, więc za kilka dni dam jakieś info i fotki
    No ja tez czekam i czekam
    Pierdoły z żółtymi oznaczeniami i jakieś tam światło studyjne...

Domyślnie

Odgrzeję odrobinę temat

Mam pytanie odnośnie Super Press Pouch Newswear'a. Czy bez problemów z wkładaniem/wyciąganiem mieści się w niej Nikkor 70-200 mm f/2.8 VR II z założonym tulipanem? Próbowałem Telephoto Press Pouch, ale "gołe" szkło wchodzi na styk i o osłonie można zapomnieć. Do Large Press Pouch 70-200 z założonym odwrotnie tulipanem wchodzi idealnie, ale po obróceniu tulipana do pozycji roboczej nie da się zamknąć sakwy tak, aby nie wystawał.
    Nie mam możliwości przetestowania Super Press Pouch, dlatego zwracam się z pytaniem do jej użytkowników.

Domyślnie

Ja z kolei polecam Think Tank'a - Modular Component System. Jakiś czas temu korzystając z okazji sprowadziłem z USA dość obszerny zestaw. Jeszcze wszystkich elementów nie przetestowałem w akcji, ale dotychczasowe wrażenia bardzo pozytywne - wszystkie elementy systemu są solidnie wykonanie i dobrze przemyślane. Wszedłem przed chwilą na stronę Think Tank'a i widzę, że wypuszczają właśnie kolejną generację sakw, więc pewnie będzie jeszcze lepiej.
    Jeżeli chodzi o śluby, ja osobiście nie wyobrażam sobie chodzenia z całym osprzętem na pasie, raczej staram się zachować rozsądny kompromis. Najczęściej na pasie mam Speed Changer'a, który doskonale nadaje się do trzymania w nim 2 stałek obok siebie (nawet całkiem sporych - np. Sigma 20/1.8 i Nikkor 85/1.8 ) i sporej garści akcesoriów (karty pamięci, akumulatorki do lampy i aparatu, etc.). Do tego dokładam czasem sakwę na kolejny obiektyw lub na lampę. Jednak najczęściej na weselu wystarcza sam Speed Changer, którego właściwie się nie czuje i w niczym nie przeszkadza, a reszta ekwipunku spokojnie leży w torbie przy zespole. Przecież to co ma się przy sobie (w moim przypadku najczęściej jedno body ze szkłem i lampą, drugie body z samym szkłem i dodatkowe 2 szkła w sakwie) wystarcza do co najmniej 90% rzeczy, a podskoczyć na chwilę do torby to nie jest przecież żaden problem.
    Inna sprawa, jak patrzę na bardziej doświadczonych kolegów, to wieloletnie doświadczenie często sprawia, że ilość sprzętu, który ze sobą taskamy w pewnym momencie zaczyna się zmniejszać a nie zwiększać. Problem jest tylko taki, że dojście do tego jaki zestaw body, szkieł i lamp jest dla nas optymalny zajmuje duuużo czasu (no i pieniędzy )
    N D800, D750, 10.5/2.8G, 16-35/4.0VR, 20/1.8G, 24/1.4G, 35,50,85/1.8G, 60/2.8D, 70-200/2.8GVRII | S 35/1.4

Domyślnie

Ja cały bieżący (na szczęście zakończony) sezon działałem na Think Tanku - seria Skin. Rewelacja. Futerały do szkieł (mam skin 50 x 3) mieszczą zarówno 14-24, jak i 24-70, o 85 czy 35 nie wspominając. Dlatego jeśli szuka ktoś czegoś naprawdę dyskretnego (jak nie ma szkła w środku robi się płaskie jak naleśnik) - polecam śmiało.
    pozdrawiam
    tomisiek

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów