Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 86

Wątek: Pas biodrowy

Domyślnie

Uprzedzając złośliwości...temat, ale głownie porusza on problem przenoszenia sprzętu w plenerze

Mam pytanie do szanownych użytkowników... jakiś czas temu poruszałem temat fotografowania na ślubie u rodzinki i zabrania dużej ilości sprzętu, bo zaszczyt focenia przypadł mi jako "pierwszy fotograf" ... żona akurat była świadkiem (a zazwyczaj to ona jest "pierwszym").

Padło sporo pomysłów na zabranie sprzętu... w koncu jednak poradziłem sobie tym co mam... :]

Nadszedł jednak czas, że chciałbym kupić sobie pas biodrowy - i tu proponowaliście mi: pas.

Chciałbym jednak powiesić na nim zestaw pokrowców do szkieł i lampy. Do SB900 chciałbym na razie używać oryginalnego pokrowca (bo chwilowo nie chcę się spłukać za bardzo). Problem polega na wyborze sakw na szkła.

Focę śluby, więc potrzebuję mieć łatwą możliwość wymiany szkieł, a używam takich oto szkiełek:
    - S 20/1.8
    - N 35/1.8G
    - N 50/1.8
    - N 85/1.8
    - T 17-50 VC

Powiem tak, szukam czegoś wygodnego dla reportera ślubnego, nie będę się w tych sakwach rzucał na ziemię i chodził po górach. Mają być wygodne do noszenia, możliwie dyskretne i nie oczojebne o dające możliwośc szybkiej wymiany szkieł :]. Na razie znalazłem tylko coś takiego: sakwa
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

Nie ma niczego bardziej wygodnego niż newswear
    Nikon FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marciing Zobacz posta
    Nie ma niczego bardziej wygodnego niż newswear
    rozumiem, że chodzi Ci o kamizelkę ... no jakoś nie widzę się z czymś takim.

Problem, że w Polsce cięzko znaleźć produkty newswear, a chce z czasem uzupełniać swoje wyposażenie, wiec zamówienie w sklepie zagramanicznym nie wchodzi w grę... ze względu na koszty przesyłek. :P

Domyślnie

i ja polecam newswear'a, ale komplet pas + sakwy. Jak napisalem wczesniej, uzywam pas + small press pouch (tamron 17-35 wymiennie z 85/1.4), large press pouch (70-200/2., body pouch (fisz, 35/2, 50/1.4) i pokrowiec od sb800 (na sb600 ), do tego dwie puszki na ramionach i podpiete dwa szkla. Po weselu moge powiedziec, ze bylo naprawde wygodnie Zakleilem tylko rzepy tasma, zeby w kosciele halasu nie robic Moze malo dyskretnie, bo jednak to nowosc dla ludzi, ale nikt sie jakos mocno dziwnie nie patrzyl

neswear'a kupisz bez problemu w Polsce. Jest oficjalny sprzedawca w Augustowie - polecam.

ps. kamizelki bym chyba na wesele nie zalozyl

Domyślnie

A no znalazłem... właściwie to produkty na allegro... kurde, ale przeraża mnie ich cena - na bidę potrzebuje 4 sakw na szkła i pasa, a to już 550 zł .
    Te sakiewki+ pas co przesłałem w linku, to za niecałe 300 mam komplet. tyle tylko, że futerały czy mają szkło, czy niem, to są obszerne :[.

Domyślnie

przejrzyj caly watek - jest tu jeszcze troche o systemie think tank, ale tanio nie jest. Ogolnie te systemy do przenoszenia sprzetu sa drogie, wiec pozostaje tanio torba/plecak, albo drogo pas+sakwy/kamizelka

a i jeszcze jedno. Newswear ostatnio zaproponowal Fanny Packs - gotowy pas z 2/3 sakwami (http://newswear.com/fanny_packs.htm)

Domyślnie

Ja z czystym sumieniem mogę polecić ciekawą niefotograficzną alternatywę jeśli chodzi o pas.
    W zeszłym roku zakupiłem - TAKI tylko czarny.
    Cena bardzo przystępna, pas szeroki na 5 cm, miękki, z płynną regulacją długości, klamra z podwójnym zabezpieczeniem. Używam od roku z sakwami newswear - stosunek jakość/cena REWELACJA.
    Co do futerałów newswear, wykonanie faktycznie rewelacyjne, mają jeszcze jedną przewagę nad konkurencją - po złożeniu, są płaskie i zajmują bardzo mało miejsca w bagażu podczas podróży.
    Yashica 124G|D3000|D700|S 12-24|N 24-70|N 50 1.4 AF-S|N 80-200 AF-S|SB-800|

Domyślnie

Pas to mała sprawa... gorzej mam z dobraniem sakiew, bo patrząc na rozmiary szkieł i rozmiary tych proponowanych przez Was rozwiązań, to mam wrażenie, że wszystkie nikory mógłbym wrzucić do jednej sakwy .

Nie wiem, czy pamiętacie takie dość kontrowersyjne foto ze sposobem trzymania szkieł w sakwach bez dekli... temat wywołał spore poruszenie... tam była taka fajna potrójna sakwa... może wiecie co to było?

Ogólnie bardziej skłaniam się do tego typu sakiew SAKWA ze względu na mały rozmiar i możliwość szybkiego wyciągania szkieł (pod warunkiem nie zaciągnięcia tego sznurka). Jakoś te newswear'y przerażają mnie rozmiarem i ceną ;/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    Nie wiem, czy pamiętacie takie dość kontrowersyjne foto ze sposobem trzymania szkieł w sakwach bez dekli... temat wywołał spore poruszenie... tam była taka fajna potrójna sakwa... może wiecie co to było?
    moze takie cos:

nie chce mi sie grzebac po archiwum

Domyślnie

no własnie nie :P... może coś trafię. Chyba, że te sakwy mają w somie jakieś przegródki??

To było chyba coś takiego: TORBA... ale jest to torba, a nie sakwa do pasa... powiem szczerze, że to by mi bardzo pasowało.
    Ostatnio edytowane przez Fraglesso ; 28-12-2010 o 18:00

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów