Close

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 86

Wątek: Pas biodrowy

Domyślnie

Orientuje się ktoś jaka jest różnica pomiędzy "Mens Documentary Chestvest" a "Mens Medium Chestvest" w systemie Newsweara?
    NORTHPHOTO.PL // PROFIL NA FACEBOOK'U // BLOG

Domyślnie

a ma ktos pas biodrowy tamraca z akcesoriami systemu MAS ?
    jak to sie sprawuje?
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Beson Zobacz posta
    Orientuje się ktoś jaka jest różnica pomiędzy "Mens Documentary Chestvest" a "Mens Medium Chestvest" w systemie Newsweara?
    Medium ma trochę większe boczne kieszenie. To jedyna różnica
    Nikon FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    i ja polecam newswear'a, ale komplet pas + sakwy. Jak napisalem wczesniej, uzywam pas + small press pouch (tamron 17-35 wymiennie z 85/1.4), large press pouch (70-200/2., body pouch (fisz, 35/2, 50/1.4) i pokrowiec od sb800 (na sb600 ), do tego dwie puszki na ramionach i podpiete dwa szkla. Po weselu moge powiedziec, ze bylo naprawde wygodnie Zakleilem tylko rzepy tasma, zeby w kosciele halasu nie robic Moze malo dyskretnie, bo jednak to nowosc dla ludzi, ale nikt sie jakos mocno dziwnie nie patrzyl

neswear'a kupisz bez problemu w Polsce. Jest oficjalny sprzedawca w Augustowie - polecam.

ps. kamizelki bym chyba na wesele nie zalozyl
    Przeglądam ofertę polecaną przez Ciebie... i zastanawiam się, czy te sakwy body pouch w których trzymasz fisz, 35/2, 50/1.4, to mają jakies przegródki, czy lata to u Ciebie luzem?
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    Przeglądam ofertę polecaną przez Ciebie... i zastanawiam się, czy te sakwy body pouch w których trzymasz fisz, 35/2, 50/1.4, to mają jakies przegródki, czy lata to u Ciebie luzem?
    lata luzem
    wiem, tez sie o to balem, ale okazalo sie ok. Z przodu mam ponakrecane filtry, z tylu dekielki i nie ma sie czego bac
    Sakwy sa na tyle miekko wyscielone, ze szkla nie lataja po nich jak po pustym plecaku. Chcialem nawet opracowac samemu jakas przegrodke, ale darowalem sobie po pierwszym weselu
    Jak mi napisal jeden ze starszych wiekiem i doswiadczeniem uzytkownikow tego systemu - szkla maja pracowac, a nie wygladac jak z muzeum

Domyślnie

no własnie, a ja chce mieć szkła w przegródkach i bez dekli... chyba wejdę w system lowepro SlipLock. kupie sobie 5 pokrowców... no może 4, ale to do przemyśleń. Bo zastanawiam się jak to jest ze zmianą szkieł. Ja osobiście preferuje trzymanie zakręconego paska od aparatu na nadgarstku, a przy 5 szkłach i 4 sakwach raczej ciężko zmienić. Z drugiej strony powieszenie aparatu na szyi i zamiana obiektywów (zdejmuje szkło, wyciągam to które chce założyć z sakwy, to co zdjąłem wkładam w puste miejsce i zakładam szkło na body). Z trzeciej strony , jak będę chciał zmienić tamrona na 50 z małej sakwy, to może być problem :/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    no własnie, a ja chce mieć szkła w przegródkach i bez dekli... chyba wejdę w system lowepro SlipLock. kupie sobie 5 pokrowców... no może 4, ale to do przemyśleń. Bo zastanawiam się jak to jest ze zmianą szkieł. Ja osobiście preferuje trzymanie zakręconego paska od aparatu na nadgarstku, a przy 5 szkłach i 4 sakwach raczej ciężko zmienić. Z drugiej strony powieszenie aparatu na szyi i zamiana obiektywów (zdejmuje szkło, wyciągam to które chce założyć z sakwy, to co zdjąłem wkładam w puste miejsce i zakładam szkło na body). Z trzeciej strony , jak będę chciał zmienić tamrona na 50 z małej sakwy, to może być problem :/
    A ja Ci mówię że kamizelka Newsweara spełni Twoje potrzeby Jedyny minus to hałasujące rzepy
    Nikon FX

Domyślnie

A ja mam inny patent... Pas narzędziowy (pozostał z praktyk) + system sliplock. Sprawdza się naprawdę dobrze. jest szerszy niż mocowanie, ale same szlufki sa akuratne jak do tego systemu, tak więc pewnie trzyma. A poza tym mój kindziuk jest trzymany w ryzach i troszezczkę lepiej wygladam niż z takim wywalonym maćkiem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marciing Zobacz posta
    A ja Ci mówię że kamizelka Newsweara spełni Twoje potrzeby Jedyny minus to hałasujące rzepy
    Nie chce kamizelki, nie czuję tego. Hobbystycznie bawię się w ASG (latanie po lasach z replikami karabinów i strzelanie do siebie plastikowymi kulkami - ASG, i tam mam 5 ładownic na magazynki... również zrezygnowałem z kamizelki - wolę pas)

Jeszcze zastanawiałem się nad modularnym zestawem newsweara, ale szkła, które posiadam są dość małe - np. N50, N35, N85, a sakwy tego systemu są potężne.

Ma ktoś może fotki, jak wygląda wnętrze takiej sakwy np. z obiektywami :]. Proszę - to miała być symulacja oczu kota ze shreka

Domyślnie

czy ktoś posiada coś takiegofanny pack i jak to się sprawuje??
    Mam nadzieję, że można by do tego dopiąć sakwę na SB-900?

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów