Uprzedzając złośliwości...temat, ale głownie porusza on problem przenoszenia sprzętu w plenerze
Mam pytanie do szanownych użytkowników... jakiś czas temu poruszałem temat fotografowania na ślubie u rodzinki i zabrania dużej ilości sprzętu, bo zaszczyt focenia przypadł mi jako "pierwszy fotograf"... żona akurat była świadkiem (a zazwyczaj to ona jest "pierwszym").
Padło sporo pomysłów na zabranie sprzętu... w koncu jednak poradziłem sobie tym co mam... :]
Nadszedł jednak czas, że chciałbym kupić sobie pas biodrowy - i tu proponowaliście mi: pas.
Chciałbym jednak powiesić na nim zestaw pokrowców do szkieł i lampy. Do SB900 chciałbym na razie używać oryginalnego pokrowca (bo chwilowo nie chcę się spłukać za bardzo). Problem polega na wyborze sakw na szkła.
Focę śluby, więc potrzebuję mieć łatwą możliwość wymiany szkieł, a używam takich oto szkiełek:
- S 20/1.8
- N 35/1.8G
- N 50/1.8
- N 85/1.8
- T 17-50 VC
Powiem tak, szukam czegoś wygodnego dla reportera ślubnego, nie będę się w tych sakwach rzucał na ziemię i chodził po górach. Mają być wygodne do noszenia, możliwie dyskretne i nie oczojebne o dające możliwośc szybkiej wymiany szkieł :]. Na razie znalazłem tylko coś takiego: sakwa
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami