Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 68

Wątek: D700 i Err

Domyślnie D700 i Err

Witam, chciałem zapytać jak często/czy w ogóle Wasz D700 wyrzuca Wam błąd Err. Posiadając jeszcze D90 wiele pisało się o błędach w stylu Err czy błędzie karty, zakładane były nawet ankiety itp. U mnie przez 2 lata użytkowania błąd nie wyskoczył ani razu. Teraz przesiadłem się na D700, aparat ma 16K przebiegu i po 100 zdjęciach nagle blokada i Err na wyświetlaczu...wył i wł i dalej Err, dopiero wypięcie i wpięcie obiektywu pomogło. Póki co śmiga dalej. Jak to u Was wygląda?
    Zbędny

Domyślnie

A nie przesunoles przypadkiem pierscienia przyslony?
    D300s/A MB-D10/T17-50 2.8/N35 1.8/S50 2.8 MACRO/N80-200 2.8/SB 28/S 530ST i to musi wystarczyć

Domyślnie

Czasem karty pamieci typu np Kingston powodują takie cuda . Kupiłem okazyjnie sandiska i okazał się podróbka też miałem ten problem . Od chwili zakupu prawdziwej karty markowej Sandiska problem u mnie zniknął

Domyślnie

mam oryginalnego sandisk extreme 8gb. A pierścień nie bardzo bo używałem 70-300 VR czytałem o tym problemie z pierścieniem, gdy ktoś uzywał takowych szkieł.
    Zbędny

Domyślnie

Wczoraj miałem err przy próbie ustawienia WB na kelwiny.
    Miałem zapiętą lampę błyskową, używam tylko oryginalnych baterii, AF w trybie automatycznym.
    Err występował każdorazowo przy próbie wyzwolenia migawki.
    Pomogło zdjecie z lampy oryginalnego filtra pomarańczowego.

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Czasami mi się taka informacja pojawiała. Przeanalizowałem sobie na spokojnie i okazało się ze na szybciaka nie do końca "skręcałem" gripa i były luźne styki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymonvader Zobacz posta
    czytałem o tym problemie z pierścieniem, gdy ktoś uzywał takowych szkieł.
    jeżeli się da najlepiej zablokować i po problemie

Cytat Zamieszczone przez cheyenne Zobacz posta
    Pomogło zdjecie z lampy oryginalnego filtra pomarańczowego.
    ...(oO) ?

a na koniec coś o kartach

http://reviews.ebay.com.au/FAKE-SanD...00000001449653
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

z kartami to już sandisk kiedys dawał takie porównania, podobnie jak nikon do akumulatorów. Tego jest na rynki więcej niż tych oryginalnych, dlatego łatwo się naciąć. Czyli nie ma raczej powodu do stresu jeżeli chodzi o występowanie Err? po prostu co jakiś czas może się trafić, a przyczyny tego szukać nie należy?

PS. Z tymi filtrami ciekawa sprawa
    Zbędny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez timi Zobacz posta
    Czasami mi się taka informacja pojawiała. Przeanalizowałem sobie na spokojnie i okazało się ze na szybciaka nie do końca "skręcałem" gripa i były luźne styki
    Miałem to samo. Na koncercie, podczas chęci wyzwolenia migawki z sb-900 na g.stopce, pojawiał mi się tej komunikat. Drogą wyeliminowywania poszczególnych rzeczy, stwierdziłem że przeszkadzał grip. Ale wynikł fakt, że nie był on po prostu naładowany odpowiednio. Jest to nieoryginalny grip do d700, Alpha - bałem się, że już padł.

Timi - grip oryginalny czy alternatywa?
    D700, MB-D10, SIGMA 15 mm 2.8, 24-70 2.8, 50 1.8, 80-200 2.8, SB 900, SB 600, DAKINE SEQUENCE,

Domyślnie

ja mam oryginalny
    Zbędny

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów