Close

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 68

Wątek: D700 i Err

Domyślnie

Ja nie mam Gripa i różnież używam w kombinacjach z lampą 900 i ani razu nie miałem Err - na razie, odpukać w niemalowane.
    Amator N d700, N d70s, N 24-70 f/2.8G ED AF-S, S 120-400 f/4.5-5.6 APO DG OS HSM, SB-900

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Grip oryginalny . Coś w tym musi być bo na innym d700 z zamiennikiem zero problemów.

Domyślnie

Zależy, na jaki egzemplarz się trafi. Ale tak jak mówię - chodziło o wyładowane baterie. Tylko trochę brutalnie zadziałał mój zamiennik na aparat, kiedy baterie się wyładowały, wywalając mi ten błąd. Skutek wyładowania baterii powinien być zgoła inny.
    Na dodatek nie wiem co zrobić z delikatnym luzem w gorącej stopce dla sb 900. Ktoś wie?
    D700, MB-D10, SIGMA 15 mm 2.8, 24-70 2.8, 50 1.8, 80-200 2.8, SB 900, SB 600, DAKINE SEQUENCE,

Domyślnie

Mi też parę razy wyskoczył error, ale nie przestawiałem przysłony w obiektywie, nie używałem gripa i lampy... Mimo err nic się nie wieszało i dalej mogłem pstrykać, err znikał po chwili. Jeśli chodzi o mój egzemplarz, to ma on kilka wad i jedzie do serwisu.

Domyślnie

Raz w życiu wyskoczył mi Err na początku ceremonii ślubnej, restarty i wymiana obiektywu w kościele nic nie dały. Całą ceremonię przeleciałem FujiS5. Jadąc na wesele, uruchomiłem żonę aby w guglarce wyszukała o co chodzi, ale niewiele mi pomogła, ponadto prowadząc samochód nie mogłem gmerać w korpusie. Wizja fotografowania na weselu fufu przerażała mnie, więc zamiast zjeść gorący obiad, "odblokowałem" puszkę odpinając grip phottix oraz zmieniając en-el 3e. Pomogło, choć tak do końca nie wiem dlaczego to się stało (wyssane eneloopy w BP?). Potem wymieniłem eneloopy i całe wesele poleciałem na d700 i czasem fuji, ze ściśniętym gardłem w oczekiwaniu na nowy Err. Na szczęście, odpukać, zdarzyło się to tylko raz (i oby ostatni) w życiu.
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

jak widać większości z nas, problem ten związany jest z zasilaniem. Nie ważne czy z baterii czy z akumulatorków. Szczęście w nieszczęściu, że ie blokuje to puchy na amen
    Zbędny

Oszczędny w słowach
    Miasto
    woj.Łódzkie

Domyślnie

Mi też niekiedy pojawiał się ERR... ale pomagało odpięcie obiektywu, włączenie wyłaczenie aparatu.
    Ale miałem też inne zwiechy - aparat robił zdjęcie ale nie można było korzystać z menu, podglądu i nie mozna było przestawiać parametrów... Pomogło sukcesywne rozkręcanie aparatu... obiektyw potem odpięcie gripa. I po zapięciu gripa aparat ruszył. Ten drugi przypadek zdarzył mi się dwa razy.
    Acha... mowa o d700
    F, D, SB i conieco do nich

Domyślnie

Po 2 miesiącach gonienia z D700 i zrobieniu 10tyś klatek stwierdziłem na 100% ze u mnie winą pojawiania się err jest nie karta, nie bateria, ale obiektyw i to tylko jeden sigma 70-200 f2,8. Zawsze przy niej wyskakuje błąd i to nie od razu, tylko po kilkunastu strzałach - po włączeniu i wyłączeniu body błąd już się nie pojawia aż do następnego podpięcia tego szkła co lepsze na kumpla sigmie (identycznej) nie mam tego zjawiska, moja sigma na body u kumpla też chodzi wyśmienicie to taka ciekawostka, moja seria tego szkła widać nie polubiła się do końca z moim nikusiem.

Domyślnie

Mi wyskoczył err ostatnio po raz drugi. Włączenia i wyłączenia on/off nie pomogły, wymiana aku i obiektywu też nic nie dała (stało to się na zapiętym zoomie), pierścień A nietknięty, był na właściwej pozycji. Dopiero odpięcie obiektywu, włączenie aparatu bez szkiełka i naciśnięcie spustu odblokowało aparat. Ten typ tak miewa.
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Oszczędny w słowach Awatar desid
    Miasto
    Warszawa/Piaseczno

Domyślnie

Ja miałem gł. przez styki. Przeczyściłem, poprawiłem mocowanie i ok. Raz miałem po tym jak załadowałem jakieś trefne paluszki do gripa.
    nex siódmy

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów