A.. telefon do drogówki o interpretację?
Z wyłączonym ID w komórce![]()
Szukaj
A.. telefon do drogówki o interpretację?
Z wyłączonym ID w komórce![]()
Tutaj jest... podpis
swoja droga to na tych tablicach ktos niezly biznes musi trzepac
No tak... o interpretacji telefonicznej drogówki nie pomyślałem.
możesz się nic nie dowiedzieć.
Kiedyś oglądałem program o bagażnikach rowerowych mocowanych do haka. Wśród zaproszonych był przedstawiciel drogówki. I okazało się, że mimo, że bagażniki są "dopuszczone do ruchu, to praktycznie nie wolno ich stosować. Nie ma możliwości wyrobienia trzeciej tablicy. Tablica musi być zamocowana do pojazdu. I teraz jeżeli tablica zostanie na samochodzie, to masz mandat za brak widocznej tablicy. Jeżeli przełożysz na bagażnik, to masz mandat za zdjęcie tablicy z samochodu. Policjant nie potrafił nic powiedzieć. Wyszło na to, że wszystko zależy od funkcjonariusza kontrolującego.
W Twoim przypadku może być podobnie. Pojedziesz bez tablicy - mandat za brak tablicy. Zrobisz z papieru - mandat za "nielegalną". Osobiście założył bym oryginalną na przód, a za tylną szybą papierową. Wyraźną. I liczył na dobre serce policji.![]()
kiedyś zgubiłem przednią blachę na śląsku a jak widać mieszkam w Gdańsku. Zorientowałem się w Jaworznie. Zajechałem na tamtejszy posterunek i powiedziałem co i jak. Dali mi papier że zgłosiłem u nich zgubienie i powiedzieli że mogę spokojnie wracać do domu. Po drodze nie zatrzymał mnie żaden patrol. Blach nie przekładałem, nie robiłem także tekturowej.
Nikon FX
Na "zgubione" tablice "uczciwi znalazcy" tankuja paliwo za free.
Teściowej zginęła tablica i teraz się wozi po posterunkach i zeznaje że barczysty facet w bluzie z kaptuerm to nie ona ..
Nie zmienia faktu że tablica była z Mitsu SS a tankował Opel Vectra.
pozdrawiam, Piotr