Close

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 66

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiekpoli Zobacz posta
    Witam. Dziś rano jadąc do pracy zgubiłem przednią tablicę rejestracyjną w aucie... Mimo usilnych starań nie udało mi się jej odnaleźć. Złożyłem wniosek w wydziela komunikacji o wydanie wtórnika. Koszt to 53 złote ma być do 14 dni. Problem polega na tym, że jutro rano mam pilny wyjazd. Około 500 km w jedną stronę. Wrócę po świętach. Mam potwierdzenie złożenia wniosku o wydanie wtórnika i tyle. Problem polega na tym co zrobi policja w trakcie zatrzymania. Jakim mandatem może mnie ukarać? Czy może zabrać dowód rejestracyjny? Odholować auto na parking? Czy może mi to podarują Czy jest też sens zapisania na jakimś kartoniku numerów i wstawienia za przednią szybą?Sytuacja jest dla mnie o tyle trudna że jest to bardzo pilny wyjazd, nie mogę go przełożyć. W grę też nie bardzo wchodzi jazda środkami komunikacji...
    Błąd. Chciałeś przyoszczędzić parę plnów i masz problem. Też to przerabiałem. Blacha zgubiona, wizyta w wydziale komunikacji. Wtórnik za ileś tam, na kiedyś tam. Ale równocześnie info że nie można się poruszać pojazdem bez kompletu blach, a tekturowe to mogę se..... Ponieważ nie mogę sobie pozwolić na dwu lub więcej tygodniowe postoje, a i jak już ktoś wspomniał "uczciwy inaczej" lubi zatankować se na twój numerek.
    Poprosiłem o zmianę blach. Wyszło nieco drożej i po miesiącu wymiana dowodu, ale blachy dostałem od ręki i mam święty spokój.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    Wypożycz samochód na wyjazd, jeśli kasa nie gra roli ... zresztą na kilka dni to chyba nie jest aż tak duży koszt. To jest najbardziej bezpieczna opcja.
    E no, litości...
    Zaświadczenie od policji i jazda w drogę! Mandat za brak blach = 100 zł. I tak mu się nie należy, nie przesadzajmy wręcz. Zresztą tylu policjantów na forum jest, mógłby się ktoś wypowiedzieć.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    tylu policjantów na forum jest, mógłby się ktoś wypowiedzieć.
    Jeden już się wypowiedział, z uprawnieniami do drogówki zresztą.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    E no, litości...
    Zaświadczenie od policji i jazda w drogę! Mandat za brak blach = 100 zł. I tak mu się nie należy, nie przesadzajmy wręcz. Zresztą tylu policjantów na forum jest, mógłby się ktoś wypowiedzieć.
    Podałem jedno z rozwiązań w pełni zgodne z prawem. A i do tego wspomniałem, że jeśli kasa nie gra roli, więc o jaką litość chodzi? Ja bym osobiście ryzykował, ale przede mną nikt takiego rozwiązania nie podał, więc podsunąłem pomysł. Zupełnie nie było co tu komentować, a przeczytać wyciągnąć wnioski i zrobić tak, albo inaczej.

Domyślnie

Ja jeździłęm rok temu z 1,5 miecha bez przedniej blachy...

Bo zgubiłem gdzieś w zaspie (mniej wiecej wiedziałem gdzie) i czekałem naiwnie że jak zejdą śniegi to ją znajdę...

Mijałem się parokrtonie z policją, zrobiłem z kilka tyś km w tym czasie. Nikt nic nie chciał odemnie.

Dzień przed odbiorem wtórnika dostałem mandat (100zł, 0pkt), ale to był bardzo nadgorliwy i nie wiem jak to nazwać - policant bo chciał mi wlepic za zaśnieżone auto, odpalone auto na postoju, brak naklejki na przedniej szybie (która też notabene była własnie wymieniona po odprysku od kamienia)...

Ale chyba go rozdrażnił txt:
    p: spożywał pan cos ?
    ja: tak.
    p: aż mu sie wynik zaświecił w oczach - a co ?
    ja: barszyk, z restauracji jadę.

Potem, ze nie ma alkomatu i że mam mu chuchnąć ?!
    To mu powiedziałem że 'własnej matce nie chucham jak wracam do domu i jak ma życzenie to niech dzwoni po alkomat".

I to był chyba gwóźdź do mandatu
    Ostatnio edytowane przez Paweł Kania ; 24-12-2010 o 02:06

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Kania Zobacz posta
    brak naklejki na przedniej szybie (która też notabene była własnie wymieniona po odprysku od kamienia)...
    Sam szybę wymieniałeś? Warsztaty z reguły przekładają bezboleśnie naklejkę ze starej szyby na nową.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Witam!
    Skoro już tyle ..... napisano,to dołożę swoje:zrobić zdjęcie,odpowiednio powiększyć i po sprawie.
    Że tez nikt nie wpadł na to wcześniej-ale to forum foto więc nie ma co się dziwić.
    Inne rozwiązanie,najbardziej racjonalnerzestać myśleć o tablicy i jechać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Kania Zobacz posta
    ja: barszyk, z restauracji jadę.

Potem, ze nie ma alkomatu i że mam mu chuchnąć ?!
    No tak, jeśli ktoś nie potrafi wymówić "barszczyk", zachodzi podejrzenie, że wprowadzał coś więcej.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Ale tamta naklejka 'się uszkodziła' przy przedkładaniu.

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    No tak, jeśli ktoś nie potrafi wymówić "barszczyk", zachodzi podejrzenie, że wprowadzał coś więcej.
    Ty czujny Ty...

Domyślnie

No to że tak powiem na własne życzenie ten mandat był

Albo komuś brakowało do statystyki..

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów