Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 66 z 66

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bercik Zobacz posta
    Miło mi, że ponownie lansujesz piękne miasto śląskie Bytom. Nie wdając się dalszą dyskusję powtarzam za wydz. kom i WKP WRD nie ma możliwości otrzymania trzeciej tablcy rejestracyjnej. Nie chce mi się myśleć w jaki wsposób wszedłeś posiadanie trzeciej są mi znane dwie możliwośći OBIE KARALNE ! Stąd małe zainteresowanie z mojej z strony jestem wychowany w poczuciu przestrzegania prawa.
    Skończyłem udział w tym wątku jakość/wartość rady jest proporcjonanalna do ceny jaką pobrał Wujek Rada.
    Otrzymanie wtórnika tablicy rejestracyjnej możliwe jest w przypadku utraty lub zniszczenia tablicy (tablic).
    A żeby go otrzymać trzeba spełnić kilka warunków. Wraz z wnioskiem trzeba dostarczyć zaświadczenie z policji potwierdzające fakt zgłoszenia utraty tablic/y rejestracyjnych, oświadczenie ,że mamy świadomość odpowiedzialności karne za składanie fałszywych zeznań w przypadku zagubienia tablic/y rejestracyjnych przez właściciela, określające okoliczności utraty tablic/y.

Jak na razie polskie prawo nie przewiduje innych okoliczności, w których można otrzymać trzecią tablice (wtórnika). Podstawowym warunkiem jest utrata, zniszczenie jednej z już posiadanych.

Domyślnie

Mnie kiedyś złapali bez przedniej tablicy i dokumentów (miałem tylko dowód osobisty i prawko), powiedzieli czym to się mogło skończyć i, że mają nadzieję, że to się nie powtórzy. Co prawda siedziałem w zgaszonym aucie przed domem koleżanki...
    D800 || D810
    Samyang 14 F2.8 || Sigma 24-35 F2 || Sigma 85 1.4 A || Tamron 70-200 F2.8 G2
    https://wedd.photo/

Domyślnie

jak juz sie licytujemy to mnie zatrzymali raz i nie mialem zalozonej tylnej tablicy (byla w bagazniku) i nic powiedzieli, innym razem mialem inny numer na naklejce na szybie a inny na tablicach i troche marudzili ale problemow nie robili

i jak dla mnie to freefly ma racje z tymi tablicami ale jakbysmy wszystko wedle prawa chcieli robic to bysmy zima w sandalach chodzili przeciez

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jackrabbit Zobacz posta
    bysmy zima w sandalach chodzili przeciez
    Ale przynajmniej w skarpetach!
    Pursue happiness with diligence

Zbanowany
    Miasto
    Pacyfik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Otrzymanie wtórnika tablicy rejestracyjnej możliwe jest w przypadku utraty lub zniszczenia tablicy (tablic).
    A żeby go otrzymać trzeba spełnić kilka warunków. Wraz z wnioskiem trzeba dostarczyć zaświadczenie z policji potwierdzające fakt zgłoszenia utraty tablic/y rejestracyjnych, oświadczenie ,że mamy świadomość odpowiedzialności karne za składanie fałszywych zeznań w przypadku zagubienia tablic/y rejestracyjnych przez właściciela, określające okoliczności utraty tablic/y.

Jak na razie polskie prawo nie przewiduje innych okoliczności, w których można otrzymać trzecią tablice (wtórnika). Podstawowym warunkiem jest utrata, zniszczenie jednej z już posiadanych.

Wyłudzenie wtórnika jest pierwszym sposobem, jako sposób wejścia w posiadanie trzeciej tablicy rejestracyjnej a drugi sposób to jak tu ktoś podał to kupno na allegro.

Domyślnie

[QUOTE=jackrabbit;2216117]jak juz sie licytujemy to mnie zatrzymali raz /QUOTE]

Jak już... to mam tyle samo wypuszczeń co zatrzymań,a ile razy mnie nie zatrzymali to nie wspomnę.

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów