Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 66

Domyślnie Tablica rejestracyjna...

Witam. Dziś rano jadąc do pracy zgubiłem przednią tablicę rejestracyjną w aucie... Mimo usilnych starań nie udało mi się jej odnaleźć. Złożyłem wniosek w wydziela komunikacji o wydanie wtórnika. Koszt to 53 złote ma być do 14 dni. Problem polega na tym, że jutro rano mam pilny wyjazd. Około 500 km w jedną stronę. Wrócę po świętach. Mam potwierdzenie złożenia wniosku o wydanie wtórnika i tyle. Problem polega na tym co zrobi policja w trakcie zatrzymania. Jakim mandatem może mnie ukarać? Czy może zabrać dowód rejestracyjny? Odholować auto na parking? Czy może mi to podarują Czy jest też sens zapisania na jakimś kartoniku numerów i wstawienia za przednią szybą?Sytuacja jest dla mnie o tyle trudna że jest to bardzo pilny wyjazd, nie mogę go przełożyć. W grę też nie bardzo wchodzi jazda środkami komunikacji...

Domyślnie

Ja bym chyba zrobił odwrotnie, za tylną szybę dał kartonik, a tablicę przełożył na przód. Żeby nie myśleli, że chcesz się przed fotoradarami uchronić.
    Pozdrawiam.
    Darek Bagiński.
    Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiekpoli Zobacz posta
    Witam. Dziś rano jadąc do pracy zgubiłem przednią tablicę rejestracyjną w aucie... Mimo usilnych starań nie udało mi się jej odnaleźć. Złożyłem wniosek w wydziela komunikacji o wydanie wtórnika. Koszt to 53 złote ma być do 14 dni. Problem polega na tym, że jutro rano mam pilny wyjazd. Około 500 km w jedną stronę. Wrócę po świętach. Mam potwierdzenie złożenia wniosku o wydanie wtórnika i tyle. Problem polega na tym co zrobi policja w trakcie zatrzymania. Jakim mandatem może mnie ukarać? Czy może zabrać dowód rejestracyjny? Odholować auto na parking? Czy może mi to podarują Czy jest też sens zapisania na jakimś kartoniku numerów i wstawienia za przednią szybą?Sytuacja jest dla mnie o tyle trudna że jest to bardzo pilny wyjazd, nie mogę go przełożyć. W grę też nie bardzo wchodzi jazda środkami komunikacji...
    Kartka, marker, napisz swoją rejestrację ładnie i czytelnie i to przyklej w miejsce rejestracji na tył, a tablicę prawdziwą daj do przodu i w razie czego jeszcze przyczep ją na trytytki
    Nikon D3000 DX 18-55mm VR & Canon EOS 3000 EF 38-76mm
    Projekt tapeta opis i regulamin | Projekt tapeta: galeria: conra

Domyślnie

Dokładnie jak koledzy wyżej. masz potwierdzenie zgłoszenia zagubienia to możesz spokojnie jechać.

Domyślnie

No właśnie... tylko co w przypadku jak jednak policja mnie zatrzyma? Mandat na niewielką kwotę jestem w stanie przełknąć... Gorzej z barkiem możliwości dalszej jazdy.

Domyślnie

Nie ma możliwości zabrania tudzież holowania pojazdu w takim przypadku.

Ja kiedyś po kradzieży 2 tablic kilka dni smigałem na takich z papieru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ASAHI Zobacz posta
    Dokładnie jak koledzy wyżej. masz potwierdzenie zgłoszenia zagubienia to możesz spokojnie jechać.
    a czemu wprowadzasz kolegę w błąd?

Ustawa Prawo o Ruchu drogowym stanowi jasno, że trzeba mieć dwie tablice rejestracyjne i koniec kropka. Zrób tak jak koledzy mówią, a w przypadku kontroli mina na "kota ze Shreka" i może się uda
    Mandat dostaniesz a upierdliwiec może ci zabrać dowód rejestracyjny (ale jechać możesz dalej)
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiekpoli Zobacz posta
    No właśnie... tylko co w przypadku jak jednak policja mnie zatrzyma? Mandat na niewielką kwotę jestem w stanie przełknąć... Gorzej z barkiem możliwości dalszej jazdy.
    Mandatu nie powinieneś dostać, zależy na jaki humor policjanta trafisz, jak będziesz miły to puszczą
    Nikon D3000 DX 18-55mm VR & Canon EOS 3000 EF 38-76mm
    Projekt tapeta opis i regulamin | Projekt tapeta: galeria: conra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thor88 Zobacz posta
    a czemu wprowadzasz kolegę w błąd?

Ustawa Prawo o Ruchu drogowym stanowi jasno, że trzeba mieć dwie tablice rejestracyjne i koniec kropka. Zrób tak jak koledzy mówią, a w przypadku kontroli mina na "kota ze Shreka" i może się uda
    Mandat dostaniesz a upierdliwiec może ci zabrać dowód rejestracyjny (ale jechać możesz dalej)
    thor88, a gdzie napisałem że może jechać bez tablicy?
    Koledzy wyżej zaproponowali wykonanie tablicy z papieru i ja to potwierdziłem, a fakt iż ma zgłoszenie z WK nie zaszkodzi.
    Owszem pojazd ma mieć 2 tablice ale w ustawie nie ma sankcji za brak jednej.

Domyślnie

nie rób żadnej tablicy z papieru ( tablica z papieru może być potraktowana jako oszustwo, bo nie ma homologacji ) lepiej udawać, że dopiero co się rejestrację zgubiło

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów