Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Wątek: Statyw

Domyślnie

nie jestem autorem wątku, więc chyba to nie do końca pytanie do mnie

Wiadomo, że lepiej kupić porządny statyw i raz wydać na niego większą kasę. Autor pytał o coś za 200zł więc proponowanie czegoś za 350zł plus ewentualna przesyłki to już przekroczenie budżetu o 100%. Potem rozwija się wątek tasiemiec bo za 350-400zł wybór jest dość spory, ale i tak daleki od ideału.

Domyślnie

Mnie życie nauczyło, że tanio znaczy drogo w dłuższym okresie czasu. Jeśli chodzi o statywy to warto zaczekać i dołożyć. Mam teraz trzeci statyw z rzędu: pierwszy był tani i był bardzo krótko, drugi był już droższy ale był "identycznym zamiennikiem" i dobrze, że miałem na niego gwarancję, trzeci to Manfrotto i on jest już od kilku lat. Wnioski są proste. Jak bym miał oszczędzać to kupiłbym używkę bardzo dobrej jakości, co zresztą już zostało powiedziane
    Ciągły brak czasu jest dobrą wymówką...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pedro88 Zobacz posta
    no troche więcej,ale pamiętaj że kupujesz go na lata, może lepiej opóźnić zakup, dozbierać i być w 100% zadowolonym.
    A tak na marginesie,masz jakieś konkretne zastosowanie? podczas jakiego typu zdjęć chcesz go używać? czy po prostu taki uniwersalny
    ps. tego velbona też polecam
    Ja raczej fotografuje przyrodę, krajobrazy i czasami makro , więc tak chce kupic, bo czasami mi by się przydał
    Czyli ten velbon warty kupna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jordancity Zobacz posta
    nie jestem autorem wątku, więc chyba to nie do końca pytanie do mnie
    faktycznie,sorka

Kolega pisał, że do Wawy może podjechać,a tego velbona mają za 309zl z mozliwością odbioru osobistego na http://www.e-cyfrowe.pl czy http://fotoklik.pl

Emilnikon, obejrzyj sobie ten filmik:
    http://www.youtube.com/watch?v=r-SlesDdOaY
    N D90 +18-105 VR, N 50mm 1.8, Falcon 8mm, N 80-200 2.8 D ED, Sigma 70-300 APO Macro Super,Metz 48 AF-1,YN 460II,Velbon Sherpa 600r } Lowepro Rover AW II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radwakon Zobacz posta
    Mnie życie nauczyło, że tanio znaczy drogo w dłuższym okresie czasu. Jeśli chodzi o statywy to warto zaczekać i dołożyć. Mam teraz trzeci statyw z rzędu: pierwszy był tani i był bardzo krótko, drugi był już droższy ale był "identycznym zamiennikiem" i dobrze, że miałem na niego gwarancję, trzeci to Manfrotto i on jest już od kilku lat. Wnioski są proste. Jak bym miał oszczędzać to kupiłbym używkę bardzo dobrej jakości, co zresztą już zostało powiedziane
    Właśnie poluję na coś ciekawego na forumowej giełdzie, ale na razie cisza

Domyślnie

Ten Slik 330 jest naprawde fajnym statywem w tym budzecie.....
    Mam Slika 500DX a 330Dx jest jego mniejszym bratem....jak nie zamierzasz kupowac frotki za 500zl+ to ten slik jest dobra opcja

Domyślnie

faktycznie za 200zł
    Wejdz kolego na strone http://www.cyfrowe.pl/aparaty/velbon...pokrowiec.html lub podobne i nie kosztuje on 200 PLN. Jest polecany przez wszystkich forumowiczow i nie tylko. Polecam

Przy okazji dla wszystkich

Zdrowych Wesołych Świąt Bożego Narodzenia
    Ostatnio edytowane przez V@ldis ; 23-12-2010 o 11:39
    D90 | N18-105VR | N35/1,8 | Metz 48 | Velbon Sherpa 600R | Nova 170AW |

Domyślnie

[QUOTE=V@ldis;2201168]Wejdz kolego na strone http://www.cyfrowe.pl/aparaty/velbon...pokrowiec.html lub podobne i nie kosztuje on 200 PLN. Jest polecany przez wszystkich forumowiczow i nie tylko. Polecam

Wiem ile kosztuje ten statyw, chyba nie zrozumiałeś co miałem na myśli. Autor pisał o czymś do 200zł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Ten Slik 330 jest naprawde fajnym statywem w tym budzecie.....
    Mam Slika 500DX a 330Dx jest jego mniejszym bratem....jak nie zamierzasz kupowac frotki za 500zl+ to ten slik jest dobra opcja
    Ta 550tka jest faktycznie dość ciekawa. Jak się sprawy mają jeśli chodzi o dłuższe wędrówki? Te 2,5kg wydaje się dość sporo...w zasadzie to jedyny mankament, który powstrzymał mnie od jego zakupu.

Domyślnie

Ta 550tka jest faktycznie dość ciekawa. Jak się sprawy mają jeśli chodzi o dłuższe wędrówki? Te 2,5kg wydaje się dość sporo...w zasadzie to jedyny mankament, który powstrzymał mnie od jego zakupu.
    Nosze go malo bo zawsze w bagazniku jest Jak trzeba to poniose kilka km, sprzet zawsze wazy a na wypad w gory mam lzejszy
    Jednak jest stabilny a to jest najwazniejsze w statywie...prawda

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów