Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Statyw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pershing Zobacz posta
    Ktoś kiedyś podzielił statywy na dwa rodzaje: lekkie i dobre. O tych pierwszych pisał nie będę, a te drugie muszą swoje kosztować i ważyć, nie ma się co czarować.
    ten podział to chyba z przed epoki karbonu
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    ten podział to chyba z przed epoki karbonu
    Zrób swoim karbonowym cudem techniki nieporuszone zdjecie przy mocno wietrznej pogodzie.
    No chyba, że na ramieniu z przyjemnością nosisz niewiele ważący karbonowy statyw a w ręku targasz worek z kamieniami żeby go dociązyć.
    Ostatnio edytowane przez Pershing ; 05-01-2011 o 15:32
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Ale nie wszyscy robią zdjęcia przy mocno wietrznej pogodzie

Staram się sobie przypomnieć taką sytuację, ale nic mi nie świta, a prawie cały 2010 biegałem ze statywem. Są rózne statywy do rożnych zastosowań. Ja robię zdjecia w miescie, tam nie wieje jak w górach na odsłoniętej przestrzeni. Więc spokojnie mogę mieć statyw i lekki i dobry.
    Ostatnio edytowane przez pastwisko ; 05-01-2011 o 16:23
    Völkchlor

Domyślnie

I tu się zgodzę z Tobą, że każdemu wedle potrzeb. Ja jeśli robię krajobraz to najczęściej właśnie góry lub morze w ekstremalnych warunkach. Do tzw. memłania nad wodą im bardziej wieje tym lepiej.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie statyw

Zgadzam sie z Pershingem, warto od razu zainwestowac w dobry statyw, aby uniknac nieprzewidzianym okolicznosciom.Mam zestaw Manfrotto 190XDB + glowica Manfrotto 804RC2 - polecam wszystkim ktorzy szukaja stabilnego zestawu na lata. U mnie kosztuje 248$, w kraju nie wiem.
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 09-01-2013 o 23:43 Powód: NIE STAWIAMY SPACJI PRZED ZNAKAMI INTERPUNKCYJNYMI!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gamegirl Zobacz posta
    rozumiem,że ta wypowiedź ma coś wnosić prócz uszczypliwości? Bo ja nie odkryłam co. Jeśli uważasz,że taki statyw nie istnieje to napisz wprost. Gdyby znalezienie statywu o tych cechach było proste nie prosiłabym o pomoc.
    Napiszę wprost (tak będzie łatwiej): nie ma statywów o takich parametrach za taką kasę jak założyłaś. Masz chciane parametry poszukaj do nich statywu i głowicy, a następnie popatrz na cenę. Będzie z lekka odbiegała o Twojej założonej. Oczywiście nie mam na myśli super hiper profesjonalnych statywów o udźwigu 25 kg i cenie 70 PLN.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów