Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 75

Wątek: Gran Turismo 5

Domyślnie Gran Turismo 5

Tak sobie pomyślałem, że skoro całkiem sporo osób na forum pomyka w GT5, to można by jakiś wątek poświęcony grze stworzyć. Jest multiplayer, można by się na jakieś wspólne ściganie umówić. Co Wy na to?

Szanowny moderatorze, jeden z drugim , jeżeli uważacie, że wątek jest nie na miejscu, proszę o jego przesunięcie, przerzucenie, wyrzucenie, cokolwiek.

No dobra, zacząć chciałem od dwóch rzeczy. A że na forum fotograficznym jesteśmy, to tak fotograficznie bardziej.
    No oczywiście chodzi mi o tryb fotograficzny. Macie jakieś fajne foty swoich gablot? Ja generalnie jestem dopiero na dorobku, więc sprzętowo nie mam za bardzo się czym pochwalić, ale fotkami się troszkę pobawiłem. W sumie fajna sprawa, mimo dużych uproszczeń.

Na dobry początek pokażę więc swoją mandarynę:

01

02

03

I teraz druga rzecz, ciekawostka, również poniekąd fotograficzna, na którą się natknąłem przy googlowaniu na temat GT5.
    Jak ktoś ma konto na Fejsie, to można sobie bonusowy skafanderek i fure wyklikać.

http://apps.facebook.com/takeittothetrack/ To taka mini-gierka. która polega na tym, że robimy zdjęcia nocne Focusa WRC przelatującego po trasie OSa. Trzeba kliknąć w odpowiednim momencie, żeby złapać przejeżdżający samochód w kadr. Co będę tłumaczył, sprawdźcie sami. Jak już mamy foty, to musimy nimi wzbudzić zazdrość u znajomych i rzucić im rękawicę. Jak ktoś podejmie wyzwanie, to nam się pojawia na liście. Jak będziemy mieli na koncie 3 podjęte wyzwania, dostaniemy skafander wyścigowy, a po 4 - dostajemy furę - Jaguara XJ13 Chrome Line.

Więcej info na temat gierki tutaj: http://www.gtplanet.net/forum/showthread.php?t=135391

Cóż, mam nadzieję, że wątek się rozwinie w różne fajne strony, bo gra jest kobylasta. Mimo, że ma wiele wad, zawładnęła mną i sprawiła, że zacząłem zarywać noce na graniu, jak w czasach studenckich.

Domyślnie

Ja dzisiaj ide po kiere. Mam nadzieje, ze ja kupię. Za tydzień dwa myśle, ze będę gotowy do "gt5 on line by Nikoniarze"

Domyślnie

Mimo, że nie mam konsoli, a więc póki co nie pogram w ten tytuł to śledziłem od kilku lat newsy w sieci o tym tytule.
    Szkoda, że pomimo czasu jaki spędzono na tworzeniu tej gry wypadek auta może wyglądać tak:
    http://www.youtube.com/watch?v=A1g3o...layer_embedded

Domyślnie

Fakt, gra jest dosyć zbugowanai niektóre "kwiatki"wkurzaja i budzą zdziwienie . Nie zmienia to jednak faktu, że gra Sie niezwykle przyjemnie

Domyślnie

Gra fajna ale brak modelu zniszczeń od początku serii zaczyna mnie irytować...
    posiadam kuku na muniu, poszukuje wspólnika z fiksum dyrdum

Domyślnie

ja giercujuę ale niestety żona mi udziela czasowo
    sporo gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sheva Zobacz posta
    Gra fajna ale brak modelu zniszczeń od początku serii zaczyna mnie irytować...
    zakładam że zniszczenia są ...

pozderzasz parę autek 1-2-3 dni non stop po 8h gra idzie w stronę symulacji ale ile można ja tam śmigam subarosem (premium) czasem się zdarzy w bande przywalić autko całkiem fajnie się deformuje,ale na co mi wyskakujący silnik z maski

zaraz by było narzekanie :

nie można ukończyć wyścigu , za ciężko , jak wyłączyć DAMAGE!!!!!!111!!!?

świetny wątek miałem przemycić jedno zdjęcie w dziale motoryzacji między innymi pod pewnymi kątami i dobrym światłem wychodzi całkiem realistycznie

np: ( nie moje ) http://img600.imageshack.us/img600/3...rik31small.jpg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkmajin Zobacz posta
    zakładam że zniszczenia są ...

pozderzasz parę autek 1-2-3 dni non stop po 8h gra idzie w stronę symulacji ale ile można ja tam śmigam subarosem (premium) czasem się zdarzy w bande przywalić autko całkiem fajnie się deformuje,ale na co mi wyskakujący silnik z maski

zaraz by było narzekanie :

nie można ukończyć wyścigu , za ciężko , jak wyłączyć DAMAGE!!!!!!111!!!?

świetny wątek miałem przemycić jedno zdjęcie w dziale motoryzacji między innymi pod pewnymi kątami i dobrym światłem wychodzi całkiem realistycznie

np: ( nie moje ) http://img600.imageshack.us/img600/3...rik31small.jpg
    Fajna fotka, fajnego auta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Mimo, że nie mam konsoli, a więc póki co nie pogram w ten tytuł to śledziłem od kilku lat newsy w sieci o tym tytule.
    Szkoda, że pomimo czasu jaki spędzono na tworzeniu tej gry wypadek auta może wyglądać tak:
    http://www.youtube.com/watch?v=A1g3o...layer_embedded
    Dodam, że jeszcze w grudniu ma byc łatka, poprawiająca model kolizji, dodajaca obsługę kierownicy g25/27 oraz usprawniajaca tryb on line.
    Jeżeli tak ma być to ja dzisiaj idę po g27

Domyślnie

Cóż, no gra ma dużo niedociągnięć, szczególnie biorąc pod uwagę czas jej powstawania, przesuwanie premier itd. Chociażby wspomniany brak modelu zniszczeń. Ale na dobrą sprawę chodzi w grze o to, żeby samochodów nie niszczyć. Nie wiem, czy akurat brak możliwości rozwalenia fury nie wychodzi w ogólnym rozrachunku grze na dobre. Może nie tyle grze, co jej grywalności. Bo gdyby zniszczenia były realistyczne, to 3/4 wyścigów nie dałoby się ukończyć, bo byśmy dewastowali samochód na pierwszym zakręcie, gdy wszyscy przeciwnicy przepychają się, żeby wywalczyć przewagę. Zauważcie, że z dewastacji zrezygnowali też np. w Test Drive Unlimited. Bo tu chodzi o to, żeby grzać, żeby czasy kręcić. Chociażby w takim Burnoucie niby są zniszczenia i często mnie to irytuje, bo nie da się przejechać odcinka bez obtarć i stłuczek, ch. Niby można się po drodze naprawić, ale zazwyczaj kończy się to utratą pozycji. Takie to frustrujące trochę. Fajnie tylko wyglądają dzwony, gdy samochód ładnie się składa, jak harmonijka. Ale po tym "pyk" i mamy nowe auto. Niby fajny bajer, fajnie "kompresja" wygląda w zwolnionym tempie, ale znowu frustracja, bo zanim się odnowimy, to wszyscy przelatują obok. Także w GT specjalnie na brak zniszczeń nie narzekam. W Porsche Unleashed było to jakoś tak, że niby samochody się gięły i łamały, ale nie wpływało to na jazdę, trzeba było tylko trochę kapusty wydać po wyścigu na wyklepanie fury. A wracając do GT5, gdzieś wyczytałem, że powyżej 20 levelu pojawiają się jakieś zniszczenia. Nawet w opisach można przeczytać, że samochody premium, oprócz tego, że są lepiej wymodelowane, to jeszcze mają bardziej szczegółowo odwzorowane zniszczenia. Nie wiem. Dotarł ktoś do lvl 20?
    A jeżeli chodzi o wadę gry, która mi bardziej doskwiera, to SI. No kurde, te samochody to jadą jak po sznurku jakimś. Generalnie komputer niedociągnięcia w SI nadrabia czitowaniem, brzydko mówiąc. Spróbujcie spowodować, żeby przeciwnik wpadł w poślizg. Sam zaczynam kręcić bączki, a tamten tylko mnie przepycha, jak czołg. Za to jak mnie któryś lekko szturchnie, to od razu lecę w maliny. O, albo wczoraj się wkurzałem podczas wyścigu ogórasów na torze TopGear. Nie dość, że startuje z samego ogona, to chyba jeszcze dostałem ogóra z lekko przytartym silnikiem. No żebym nie wiem co, to na prostej nie mogłem dogonić stawki. Grzeje ile wlezie, a i tak pozostali mi odjeżdżają. Jedyna okazja, żeby ich dopaść, to na jakimś wirażu, technicznie. Bo oni sobie po tym swoim sznurku jadą, to wtedy można coś tam zakombinować. No ale trzeba w ten zakręt wjechać razem z nimi, bo inaczej to dupa...

Można by tak jeszcze powymieniać kilka aspektów, tylko po co, skoro granie i tak daje niesamowitą frajdę. I to na padzie. Boję się tylko, że jak kupię sobie kierę, to już w ogóle nie będzie mnie można od telewizora oderwać...

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów