Close

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 75

Wątek: Gran Turismo 5

Domyślnie

No dobra, może są wyjątki, ale generalnie to jest powszechna tendencja, żeby upraszczać maksymalnie to, co nie jest istotne, czy jest słabo zauważalne w trakcie normalnego grania.

Mam natomiast pytanie do posiadaczy Driving Force GT. Bardzo ta kiera hałasuje? W sensie, czy jak się nią kręci, to bardzo wyją te zębatki? Bo sobie pooglądałem trochę filmików z gameplayem, takich amatorskich, nagrywanych zza pleców i szczerze mówiąc, to się trochę przeraziłem. Wyje toto strasznie przy bardziej zamaszystych ruchach. Trochę się obawiam tego, bo gram zazwyczaj późnym wieczorem, jak już domownicy śpią i nie chciałbym ich tym budzić. Szczególnie młodego, bo on ma raczej lajtowy sen.

Domyślnie

wszystkie kierownice hałasują będziesz musiał się zamykać w pokoju
    sporo gratów

Domyślnie

Jezeli ktos spi w tym samym pokoju to dlugo nie pograsz, jezeli za sciana to powinno byc ok
    Kilka aparatow, dronow, gimbali i takie tam...

Domyślnie

No nie, nie w tym samym pokoju, nie przez ścianę, nie przez dwie ściany nawet. Ale w nocy, gdy jest cicho jak makiem zasiał, w domu, gdzie jest dużo otwartej przestrzeni, takie odgłosy się niosą jak cholera. Dlatego pytam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Mam natomiast pytanie do posiadaczy Driving Force GT. Bardzo ta kiera hałasuje? W sensie, czy jak się nią kręci, to bardzo wyją te zębatki? Bo sobie pooglądałem trochę filmików z gameplayem, takich amatorskich, nagrywanych zza pleców i szczerze mówiąc, to się trochę przeraziłem. Wyje toto strasznie przy bardziej zamaszystych ruchach. Trochę się obawiam tego, bo gram zazwyczaj późnym wieczorem, jak już domownicy śpią i nie chciałbym ich tym budzić. Szczególnie młodego, bo on ma raczej lajtowy sen.
    Ja mam od wczoraj g27 ) i powiem tak - jest bardzo cicha, cichutka, cichutko sobie na niej gram ( ponoć to dzięki ślimakowej przekładni).
    Co do DFGT, to kupuj (chyba, że możesz wziąć g27) i hałasem się nie przejmuj. Doznania są przemiodne.
    To nawet nie chodzi o czasy ( chociaż te także są lepsze) ale o precyzję, powtarzalność manewrów i duuużo mniejszą przypadkowość.

Odnosząc się natomiast do grafiki w GT5 to na początku ja też byłem lekko zawiedziony. Błąkały mi się po głowie różne niecenzuralne słowa o autorach. Do czasu aż zacząłem grać. A od wczoraj liczą się już tylko tysięczne sekundy, więc na grafę przestałem zwracać uwagę.

Jedyne na co czekam to poprawiony on line (chociaż tego jeszcze nie miałem okazji sprawdzić) oraz pełna obsługa g27.

pozdrawiam

Domyślnie

hehe, jaki wątek. Jak będziecie tak się zachwycać, zachwalać to już niedługo kolejne budżety domowe ucierpią
    swoją drogą wolę widzeć ewentualne zniszczenia wozu.. ta gra jest dla mnie zbyt sterylna ale to już kwestia gustu.

Niech ktoś założy wątek o grach kopanych, najlepiej Fifie 2011. Będę stałym bywalcem

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

No dobra, może są wyjątki, ale generalnie to jest powszechna tendencja, żeby upraszczać maksymalnie to, co nie jest istotne, czy jest słabo zauważalne w trakcie normalnego grania.

W dzień nie przeszkadza ale w nocy niestety jest już gorzej. Mama mówiła, że słyszała jak ostro kręciłem kierownicą po 24. Wiec przez ściane słychać. W dodatku jak jedziesz po szutrach to wali kierą tak, że biurko skacze O spaniu w tym samym pokoju to nie ma co marzyć.

Talking

No nie, nie w tym samym pokoju, nie przez ścianę, nie przez dwie ściany nawet. Ale w nocy, gdy jest cicho jak makiem zasiał, w domu, gdzie jest dużo otwartej przestrzeni, takie odgłosy się niosą jak cholera. Dlatego pytam.
    narzucasz na siebie kocyk, jak mało ... to dwa,trzy,cztery i ... jedziesz

Domyślnie

wsłuchałem się w głośność mojej DFGT i ... no cóż - trochę hałasuje ale w samej grze (na torze - nie na szutrze czy śniegu) to jej prawie nie słychać. Sprawa pogarsza się trochę podczas jazdy po nierównościach. No i sam start kierownicy (jakaś forma testu tuż po włączeniu PS3 jak i samej gry GT5) - kierownica się kręci wpierw w lewo do oporu, potem w prawo i potem wypośrodkowuje - to jest drażniące dla ucha, no i przy mniej masywnym biurku niż moje to prawie na pewno bym musiał potem ustawiać to biurko z powrotem w swoim miejscu .
    Ale i tak różnica w zabawie - kierownica kontra joypad - niesamowita.

Domyślnie

No ja właśnie zauważyłem, że kurcze, bez kierownicy uzyskanie przyzwoitego czasu np. w sprawdzianach licencyjnych czy eventach specjalnych jest cholernie trudne. Czasy porównawcze są tam tak wyśrubowane, że zdobycie chociażby srebra jest trudne na padzie. Żeby dobry czas wykręcić, trzeba pojechać naprawdę optymalnie i precyzyjnie, a pad jest jednak za mało dokładny.

Wczoraj się strasznie wku****łem na tę całą tzw SI. Już myślałem w pewnym momencie, że tym padem pie****nę o glebę. No kurde, te samochody rywali to bez kitu, jak tramwaje po szynach jadą... Ciebie lekko szturchną (a w zasadzie jak ktróemuś pod zderzak wjedziesz, na trajektorię przejazdu) i leeeecisz, a przepchnąć takiego nie da rady, a już na pewno nie bez straty czasu.

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów