Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Perfumy

Blasius.G
    Gość

Domyślnie Perfumy

Pare lat temu odkryłem jakie wspaniałe zapachy można znaleźć w perfumerii i odtąd zaopatruję sie tam w kolejne buteleczki pachnących płynów Fakt- jest drogo (ostatnio nawet coraz drożej) ale opłąca sie choćby ze względu na trwałość i intensywność oraz (jak to nazwać?) urodę, przyjemność tamtejszych zapachów.

Ostatnio kupiłem kolejną buteleczkę The Beat od Burberry i zauważyłem dziwną rzecz. Otóż wydaje mi się, że pachnie mniej intensywnie niż analogiczna woda, którą miałem wcześniej. Czuć to nawet wąchając korek.
    Sam nie wiem czy to złudzenie, czy jest tak faktycznie.
    Mieliście podobne doświadczenia?
    Podobno jako testery dostarczane są dużo intensywniejsze i trwalsze zapachy niż do sprzedaży. Nie zakładam, że poprzedni flakon był spośród testerów bo takowe sprzedawane są oddzielnie sklepom.

Cytat ze strony internetowej perfumerii Dolce:
    Trwałość testerów
    Część sprzedawców informuje klientów, że testery są bardziej trwałe niż „normalne” perfumy dostępne w sprzedaży.
    W naszej opinii testery perfum nie są bardziej trwałe niż „normalne” perfumy dostępne w sprzedaży. Chyba, że różnią się koncentracją (tester EDP będzie mocniejszy od nie-testera EDT)

Domyślnie

może to co wcześniej kupiłes to było EDP a teraz EDT?

EDT to woda toaletowa, jest tańsza, krócej utrzymuje się zapach.
    EDP to woda perfumowana (perfum) jest droższa, zapach trzyma kilkanaście godzin.
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł M Zobacz posta
    EDP to woda perfumowana (perfum)
    fuj, a co ro za dziwoląg???
    NIE perfum, PERFUMY!

_
    Standardowa forma brzmi perfumy i jest używana tylko w liczbie mnogiej, np. „Proszę mi pokazać te perfumy”. Więcej o tym – zob. Mały słownik wyrazów kłopotliwych (PWN, 2003). — Mirosław Bańko, PWN
    Ostatnio edytowane przez burz ; 28-11-2010 o 00:44 Powód: wyjasnienie
    N

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burz Zobacz posta
    fuj, a co ro za dziwoląg???
    NIE perfum, PERFUMY!

_
    Standardowa forma brzmi perfumy i jest używana tylko w liczbie mnogiej, np. „Proszę mi pokazać te perfumy”. Więcej o tym – zob. Mały słownik wyrazów kłopotliwych (PWN, 2003). — Mirosław Bańko, PWN
    oj nie czepiaj się, zjadło mi "Y"...

Tobie zjadło "a". Powinno być: NIE perfum, "a" PERFUMY!
    Paweł

Domyślnie

nie zjadło.

sorry za czepialstwo, po prostu irytuje mnie ta forma jeszcze raz przepraszam
    N

Domyślnie

A może już po prostu się przyzwyczaiłeś do danego zapachu? I wydaje CI sie on mniej intensywny i krótszy w działaniu?
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Obydwa flakoniki mają na dnie naklejkę z Eau de toilette więc możemy to wykluczyć.
    Oba stoja przede mną i mogę porównać korek z pustego i z nowego.

Nie "perfum", a "parfum" sie mówi. Np. Ależ masz ładny parfum
    Ostatnio edytowane przez Blasius.G ; 28-11-2010 o 01:01 Powód: Druga linijka tekstu

Domyślnie

niby gdzie się tak mówi?

(dobra, już się nie odzywam)
    N

Domyślnie

A mi się trafiło tak żę tester był słabszy niż EDP. Teraz wystarczy psiknąć się dwa razy koło uszu, a kobitki się oglądają na uczelni przez cały dzień...

A perfumki to Lamborghini - Feroce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Teraz wystarczy psiknąć się dwa razy koło uszu, a kobitki się oglądają na uczelni przez cały dzień...
    ale nie studiujesz czasem na polibudzie?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów