Pare lat temu odkryłem jakie wspaniałe zapachy można znaleźć w perfumerii i odtąd zaopatruję sie tam w kolejne buteleczki pachnących płynówFakt- jest drogo (ostatnio nawet coraz drożej) ale opłąca sie choćby ze względu na trwałość i intensywność oraz (jak to nazwać?) urodę, przyjemność tamtejszych zapachów.
Ostatnio kupiłem kolejną buteleczkę The Beat od Burberry i zauważyłem dziwną rzecz. Otóż wydaje mi się, że pachnie mniej intensywnie niż analogiczna woda, którą miałem wcześniej. Czuć to nawet wąchając korek.
Sam nie wiem czy to złudzenie, czy jest tak faktycznie.
Mieliście podobne doświadczenia?
Podobno jako testery dostarczane są dużo intensywniejsze i trwalsze zapachy niż do sprzedaży. Nie zakładam, że poprzedni flakon był spośród testerów bo takowe sprzedawane są oddzielnie sklepom.
Cytat ze strony internetowej perfumerii Dolce:
Trwałość testerów
Część sprzedawców informuje klientów, że testery są bardziej trwałe niż „normalne” perfumy dostępne w sprzedaży.
W naszej opinii testery perfum nie są bardziej trwałe niż „normalne” perfumy dostępne w sprzedaży. Chyba, że różnią się koncentracją (tester EDP będzie mocniejszy od nie-testera EDT)
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami