Close

Strona 16 z 56 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 552

Wątek: d700 umarł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez messer Zobacz posta
    Ten wątek jest chyba nawet fajniejszy niż "Spadkobiercy" ;-D
    To macie tu jakies dyżurne rozrywkowe wątki?

Więc byłam dziś u zegarmistrza, ale nie żeby grzebał, ale tylko spojrzał jak to w środku wygląda. Bo przy moim wzroku i domowym świetle niewiele widać. Wygięte są dwa(!) piny po dwóch (!) przeciwnych krawędziach czytnika... Jeden dogięty jest kompletnie do gleby. Oddaje jutro do serwisu. Niech się dzieje wola nieba...

Domyślnie

Bład. Ja nie rozumiem...Niepotrzebny Ci ten aparat?
    Wystarczy rozgiąć tak żeby nie było zwarcia i zobaczyć co bedzie. Dla serwisanta to nie ma żadnego znaczenia czy zgięte "oryginalnie" przez kartę, czy odginane przez zegarmistrza (tym bardziej że serwisant sam zacznie od odgięcia pinów). W obu przypadkach sprzęt użytkowany nieprawidłowo.

Good luck, cuda się zdarzają.

edit/ Chociaż poproś jak zajdziesz żeby na poczekaniu odgięli te piny, zanim rozwalą wszystkie gumy i wezmą się za diagnostykę za jedyną stówę.
    Ostatnio edytowane przez maki ; 23-11-2010 o 16:41
    D800

Domyślnie

No ja ciągle mam cień nadziei że mi reklamacje uwzględnią. Cuda się zdarzają - sam piszesz...

Domyślnie

Możesz odgiąć i jak nie zadziała znowu dogiąć żeby uspokoić swoje sumienie. W ogóle w tym przypadku kiedy nie zawiniłaś w żaden szczególny sposób mogłabyś się pozbyć tych rozterek moralnych.
    D800

Domyślnie

Rzeczywiście wątek lepszy, "czytaj" głupszy (z powodu głupich rad) niż "Spadkobiercy" (zrozum dobrze - wątek jest ok, ale rady głupie)

Po pierwsze : jeśli aparat jest na gwarancji, to w żadnym wypadku nie grzeb w pinach.
    - Aparat użytkowany zgodnie z instrukcją.
    - Karta kupiona razem z aparatem u tego samego sprzedawcy (jeśli nie, to NIKON nie określa jakiego producenta karty mają być stosowane).
    - karty nie da się włożyć inaczej (czytaj odwrotnie)

ergo
    "Niezgodność towaru z umową" ....... - nie karta, tylko cegła która niszczy gniazdo. - nie gniazdo tylko atrapa!

Po drugie: w razie problemów oddaj sprawę do "Rzecznika Konsumentów" - załatwiają sprawy skutecznie!
    Kolega miał sprawę z laptopem ASUSa. Przegrzewanie powodowało problemy z software. Pomimo czterokrotnych reklamacji u sprzedawcy, sprawa ruszyła z kopyta po oddaniu do Rzecznika. Dostał nowy sprzęt (nawet o lepszych parametrach niż ten, który kupił)
    Owszem potrwa to długo ale warto. Jeśli wyposażają sprzęt w złe gniazda to niech się liczą z tym, że muszą się liczyć z klientem.

Jeśli zaczniesz grzebać samodzielnie w gnieździe, to zapomnij o wygranej sprawie.
    Ostatnio edytowane przez jurekb ; 23-11-2010 o 19:24

Domyślnie

Jeszcze jedno!

Sfotografuj ślady na karcie i w gnieździe, jako dowód w sprawie.

Domyślnie

Oj Jurek Jurek, faktycznie jesteś tak naiwny czy tylko takiego udajesz. Gwarancji nie uznają na 1000000000000%, a sprawa w sądzie może być baaardzo trudna, bo mogą sobie wynająć najlepszych adwokatów, a moim zdaniem nawet jeśli jest to do wygrania to jest to gra niewarta świeczki...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek20stencel5 Zobacz posta
    Oj Jurek Jurek, faktycznie jesteś tak naiwny czy tylko takiego udajesz. Gwarancji nie uznają na 1000000000000%, a sprawa w sądzie może być baaardzo trudna, bo mogą sobie wynająć najlepszych adwokatów, a moim zdaniem nawet jeśli jest to do wygrania to jest to gra niewarta świeczki...
    Ile miałeś takich spraw? Ja miałem parę drobnych, za przykład dałem grubą sprawę kolegi (ocierała się o sąd)
    oni mogą sobie wynająć prawników ale w postaci "Rzecznika" kolego, występuje Państwo Polskie (ty nie musisz się nawet wstawić w sądzie jeśli sprawę przejmie rzecznik). Proponuję trochę wiary w Państwo Polskie i jego prawa.
    Dla nich (gwarantów, producentów lub sprzedawców), bardziej praktyczne jest załatwienie sprawy polubownie.

Czy wiesz, że gwarancja i zgodność towaru z umową, to dwa różne zagadnienia prawne? Jeśli nie wiesz, to nie zabieraj głosu!
    Ostatnio edytowane przez jurekb ; 23-11-2010 o 20:10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurekb Zobacz posta
    Ile miałeś takich spraw? Ja miałem parę drobnych, za przykład dałem grubą sprawę kolegi (ocierała się o sąd)
    oni mogą sobie wynająć prawników ale w postaci "Rzecznika" kolego, występuje Państwo Polskie (ty nie musisz się nawet wstawić w sądzie jeśli sprawę przejmie rzecznik). Proponuję trochę wiary w Państwo Polskie i jego prawa.
    Dla nich (gwarantów, producentów lub sprzedawców), bardziej praktyczne jest załatwienie sprawy polubownie.

Czy wiesz, że gwarancja i zgodność towaru z umową, to dwa różne zagadnienia prawne? Jeśli nie wiesz, to nie zabieraj głosu!
    życzę powodzenia... szczególnie, że zakup był na firmę i rzecznik może się co najwyżej uśmiechnąć i dodać otuchy, a koledze radzę czytać z większą uwagą
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kalmar Zobacz posta
    Rzecznik może nie podjąć się sprawy, nie chce mi się czytać wątku od początku ale wydaje mi się, że autorka wątku napisała, ze sprzęt był zakupiony na firmę.
    Jeśli tak, to powinna to napisać w pierwszym poście! Co nie jest napisane (to że ktoś robi sesję 1szą 2gą czy też 3cią, to równie dobrze może to być sesja amatorska).
    Bo ja jakoś się tego nie doczytałem. Jeśli myślisz o wypowiedzi w poście nr 35, to nie jest to oczywiste, bo ja też płacę podatki i ZUS, jak każdy uczciwy obywatel RP (firma w której pracuję, płaci - nie jest to związane z foto-video). Jestem amatorem, sprzęt kupuję na siebie - JAKO KONSUMENT!
    Jeśli jest inaczej autorka wątka powinna to uściślić!
    Ostatnio edytowane przez jurekb ; 23-11-2010 o 20:32

Strona 16 z 56 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów