Szukaj
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
koledzy, ja wiedzę o świecie Windows czerpię z tego forum.
I to forum zainspirowało mnie do napisania posta o kilkugodzinnym konfigurowaniu nowo zakupionych komputerów pracujących "pod Microsoftem".
Być może nowych "win - PC" nie trzeba wcale konfigurować, działają po wyjęciu z pudełka,
jednak w wątku obok kolega, który jak mniemam z innych jego innych postów ma pojęcie o komputerach powyżej tzw. średniej, pisze właśnie o kilkugodzinnej konfiguracji, zabawie ze sterownikami i kolejnym restartach i pisze właśnie o laptopie (jak się domyślam z kontekstu posta, cenionej firmy).
Także peace
przyznaję się bez bicia i wywoływania kolejnej wojny: jestem win-ignorantem![]()
Mogłeś jednak dołożyć do dużego. Od sierpnia mam iMaca 27`` i szczerze nie wyobrażam sobie pracy na mniejszym monitorze na dzień dzisiejszy. Długo się wahałem czy 21,5 czy 27`` i nie żałuję wyboru chociaż budżet mocno ten zakup nadszarpnął. Człowiek się bardzo szybko przyzwyczaja. Praca na 2-3 dokumentach jednocześnie otwartych w pełnym widoku, czy narzędzia w PS które nie wchodzą Ci w obszar roboczy bo masz mnóstwo miejsca, dla mnie bajka.
Co do obsługi to pewnie po kilku dniach przyzwyczaisz się, ja do dzisiaj czasem na lapku w win7 chcę minimalizować okienka po lewej stronie i na odwrót.
d600, s15-30, n24 2.8, n50 1.4, n85 1.8, sb900, 2 x YN460
Bo szczerze wybór jest idiotyczny. Albo jakiś mikrob (jeszcze 16:9), albo od razu wielki luj. Kiedyś było 24" i spisuje sie idealnie. Brakuje tego. Mogli chociaż pacnąć 23", chociaż zapewne wprowadzą to w kolejnej edycji przy większych zmianach imaców. Ciekawe czym zastąpią 27".
Powiem wiecej. Przy zmianie kolejnych kompow przewaznie wyciagam dysk z jednego i wkladam do nowego. Jako, ze dysk jest w miare dobry (Seagate Momentus 7200, 500GB) nie widze potrzeby zostawiania stockowego dysku Apple.
Oszczedza mi to transferu danych itp. Po prostu wyciagm dysk i wkladam do kolejnego MBP.
Nie wyobrazam sobie takiego czegos z Windowsem. W XP na 90% takiej operacju by nie przezyl. Windows 7 juz prawdopodobnie by to lepiej zniosl.
Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.
6. rok z MACiem nie wyobrażam sobie przesiadki na PC. gdybym nie miał maca to pewnie pozostałbym bez komputera![]()
Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau
Dać się da, pytanie jak wygodnie. W macu przekładsz dysk i po sprawie. W windzie często gdy zmieniamy płyte główną dzieją się cuda. Zawsze przez zmianą można odinstalować sterowniki i zainstalować nowe juz po wymianie płyty. Ale to dodatkowa robota. Ciężka czy nie ale dodatkowa.
Skontaktuj się z nami