Z własnego doświadczenia, ekran nigdy nie jest za duży, trzeba jednak przywyknąć.
Szukaj
Z własnego doświadczenia, ekran nigdy nie jest za duży, trzeba jednak przywyknąć.
olender.me
C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8
No jakby nie patrzec 10" wiecej. I przede wszystkim inna rozdzielczość.
Czy mógłby się ktoś podzielić swoimi doświadczeniami z pracą na intelowych jabłkach i pc o podobnej konfiguracji? Chodzi mi głównie o porównanie szybkości działania PS i LR. Czy jest w ogóle jakaś różnica? Chodzi mi po głowie używany macbook 13 na c2d, żeby było tanio i nie było bardzo żal kasy jak mi się os nie spodoba, jako alternatywa dla lampka na i3/i5 i szukam usprawiedliwienia![]()
Z porównaniem Szopa jest ten problem, że pod Windę przeszedł on modernizację wydajnościową przy wersji CS4, a dla OS X dopiero przy CS5, więc porównywanie tych samych wersji jest formalnie nie do końca uczciwe, choć pragmatycznie poprawne. Przy LR2.7 na ponad 2 letnim Macu Pro (8 rdzeni, ale to bez większego znaczenia) kontra sierściuch z niekręconym E8400 nie dostrzegam szczególnych różnic, na obu jest wystarczająco szybko, aby określić to mianem konfortu. Maszyn obok siebie nie stawiałem, ze stoperem nie mierzyłem.
Uff, kupiłem jednak tego "małego" iMac'a. Teraz trochę się męczę z obsługą. Wszystko jest tu inaczej. Spróbuję pooglądać filmiki z samouczkami.
Ja Sie tez meczylem. 5 lat temu. Przez tydzień. Był moment, ze żałowałem nawet zakupu. Wszystko było inaczej. Po tygodniu było ok. A potem każdy dzień mnie utwierdzal w przekonaniu, że tak naprawdę nie mógłbym wrócić na stronę małego miętkiego![]()
Też chciałem grzmotnąć maćkiem o ścianę, ale na szczęście przetrzymałem
PS. iDeneb na Lenovo R61i 8932 śmiga - Leopard co prawda, ale zawsze coś (oczywiście WiFi od intela nie działa - w pracy mam i tak net po kablu).
Brak stopki
Wracając do tematu: dalczego mac? Ano (miedzy innymi) dlatego, że przy zakupie kolejnego maka, używając narzędzia "asystent migracji" można sobie wszystko w banalnie prosty sposób zmigrowac na nowego kompa. Do tego stopnia, ze srodowisko w nowym komputerze jest dokładnie takie samo jak w starym, włącznie z tapetą i rozmieszczeniem ikonek na pulpicie. Nie trzeba spędzać kilku godzin na konfiguracji, instalowaniu sterów itd.
Skontaktuj się z nami