Generalnie na dodanych funkcjach mi nie zależy... Mi zależy by była poprawiona i równie dobra a nawet lepsza bo w końcu jest droższa o ponad 100zł... więc ma ktoś ją ?
Szukaj
Generalnie na dodanych funkcjach mi nie zależy... Mi zależy by była poprawiona i równie dobra a nawet lepsza bo w końcu jest droższa o ponad 100zł... więc ma ktoś ją ?
D5100//// 18-105VR
Nie tylko. Dodano błysk bezprzewodowy TTL, fotocela pomija także przedbłyski, dodana możliwość kompensacji błysku +/- 0,75 oraz możliwość synchronizacji lampy poprzez złącze X-sync. No i na szczęście cena pozostała dość przystępna.
Tyle wyczytałem, niestety mam tą pierwszą wersję, chociaż nie narzekam na tą lampę![]()
D90+grip/D80/Nikkor 18-105/Helios 44-2+pierścienie/Revueon 135 2.8/Sigma 70-300/Metz 44AF1/Nikkor 28-80
Bolączki...
Nie najlepszą prace na wprost, oraz problemy ze wspomaganiem AF... , jak i ponoć lekką winetę. Choć to ostatnie to może raczej wina szkła- nie wiem.
Chce kupić i nieżałować a nikonowskie to sobie mogą W d. wsadzić bo ceny maja z kosmosu i nie mam zamiaru nabijać im kasy. A jeszcze nie dawno owe lampy były dużo ale to dużo tańsze. Więc z zasady nie mam zamiaru kupić nikonowskiej .
Inna sprawa że aż tyle <sb 600> nie chcedać za lampke
D5100//// 18-105VR
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Moja 622 nie ma żadnej z tych "bolączek". Myślę, że winieta dotyczy raczej obiektywu niż lampy. Z drugiej strony może ktoś to tak określił, gdyż używał lampy z obiektywem o ogniskowej poniżej 24 mm??
Jeśli używasz korpusu ze stopki, to prawdę mówiąc nowe funkcje w nissinie niewiele Ci się przydadzą.
Skontaktuj się z nami