Close

Strona 62 z 69 PierwszyPierwszy ... 12526061626364 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 682

Domyślnie

Generalnie na dodanych funkcjach mi nie zależy... Mi zależy by była poprawiona i równie dobra a nawet lepsza bo w końcu jest droższa o ponad 100zł... więc ma ktoś ją ?
    D5100//// 18-105VR

Smile

Cytat Zamieszczone przez arecki51 Zobacz posta
    zazwyczaj następcy są poprawieni i ulepszeni w mark II ulepszono jedynie jak dobrze pamiętam bezprzewodowe wyzwalanie błysku
    Nie tylko. Dodano błysk bezprzewodowy TTL, fotocela pomija także przedbłyski, dodana możliwość kompensacji błysku +/- 0,75 oraz możliwość synchronizacji lampy poprzez złącze X-sync. No i na szczęście cena pozostała dość przystępna.
    Tyle wyczytałem, niestety mam tą pierwszą wersję, chociaż nie narzekam na tą lampę
    D90+grip/D80/Nikkor 18-105/Helios 44-2+pierścienie/Revueon 135 2.8/Sigma 70-300/Metz 44AF1/Nikkor 28-80

Domyślnie

zazwyczaj następcy są poprawieni i ulepszeni w mark II ulepszono jedynie jak dobrze pamiętam bezprzewodowe wyzwalanie błysku
    Raczej dodano niż ulepszono

Cytat Zamieszczone przez blackside Zobacz posta
    (...) Ma ktoś , też cierpi na "bolączki" ?
    Jakie bolączki masz na myśli??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinez Zobacz posta
    Raczej dodano niż ulepszono
    ?
    przejęzyczenie jasne że dodano
    D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700

Domyślnie

Bolączki...
    Nie najlepszą prace na wprost, oraz problemy ze wspomaganiem AF... , jak i ponoć lekką winetę. Choć to ostatnie to może raczej wina szkła- nie wiem.
    Chce kupić i nieżałować a nikonowskie to sobie mogą W d. wsadzić bo ceny maja z kosmosu i nie mam zamiaru nabijać im kasy. A jeszcze nie dawno owe lampy były dużo ale to dużo tańsze. Więc z zasady nie mam zamiaru kupić nikonowskiej .
    Inna sprawa że aż tyle <sb 600> nie chcedać za lampke
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Więc z zasady nie mam zamiaru kupić nikonowskiej
    też nie miałem zamiaru , po kupieniu nissina za dwa dni trafiła się okazja i kupiłem

a nissina mam na sprzedaż

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez js70 Zobacz posta
    Nie tylko. Dodano błysk bezprzewodowy TTL, fotocela pomija także przedbłyski, dodana możliwość kompensacji błysku +/- 0,75 oraz możliwość synchronizacji lampy poprzez złącze X-sync. No i na szczęście cena pozostała dość przystępna.
    Tyle wyczytałem, niestety mam tą pierwszą wersję, chociaż nie narzekam na tą lampę
    Dodać jeszcze należy do tego możliwość wyzwalania w CLS/AWL (choć tylko na kanale A i w grupie 1).
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta
    Dodać jeszcze należy do tego możliwość wyzwalania w CLS/AWL (choć tylko na kanale A i w grupie 1).
    W sumie to miałem na myśli pisząc "bezprzewodowy w TTL"
    D90+grip/D80/Nikkor 18-105/Helios 44-2+pierścienie/Revueon 135 2.8/Sigma 70-300/Metz 44AF1/Nikkor 28-80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez js70 Zobacz posta
    W sumie to miałem na myśli pisząc "bezprzewodowy w TTL"
    Umknął mi gdzieś ten fragment Poza tym w CLS/AWL również tryb M występuje. Wireless TTL kojarzy mi się od razu z AWL, a bezprzewodowy TTL", choć znaczy to samo, nie
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Bolączki...
    Nie najlepszą prace na wprost, oraz problemy ze wspomaganiem AF... , jak i ponoć lekką winetę. Choć to ostatnie to może raczej wina szkła- nie wiem.
    Moja 622 nie ma żadnej z tych "bolączek". Myślę, że winieta dotyczy raczej obiektywu niż lampy. Z drugiej strony może ktoś to tak określił, gdyż używał lampy z obiektywem o ogniskowej poniżej 24 mm??
    Chce kupić i nieżałować a nikonowskie to sobie mogą W d. wsadzić bo ceny maja z kosmosu i nie mam zamiaru nabijać im kasy. A jeszcze nie dawno owe lampy były dużo ale to dużo tańsze. Więc z zasady nie mam zamiaru kupić nikonowskiej .
    Inna sprawa że aż tyle <sb 600> nie chcedać za lampke
    Jeśli używasz korpusu ze stopki, to prawdę mówiąc nowe funkcje w nissinie niewiele Ci się przydadzą.

Strona 62 z 69 PierwszyPierwszy ... 12526061626364 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów