Close

Strona 52 z 69 PierwszyPierwszy ... 242505152535462 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 682

Domyślnie

Manualnie oczywiście wyszło prawie tyle co za kabel z ttl, ale ja nigdy z ttl na sesjach nie korzystam Radio wyszło mnie 82 zł plus 2 zł gniazdo jack No i nic nie plącze się pod nogami Zresztą wydaje mi się że ttl gubiłby się bo skąd aparat ma wiedzieć gdzie jest lampa? Cały czas myśli że na sankach i tak dobiera światło Wystarczy 2-4 błyski żeby dobrze ustawić aparat i lampę i można robić zdjęcia

Też mam lampę ze starym softem. nie dałem na serwis bo sporo za kuriera bym zapłacił a słyszałem, że i tak potem błyska jak chce.

Domyślnie

http://allegro.pl/item1179684081_uni...ca_stopka.html

Domyślam sie ze bez przeróbki tym nie wyzwolę?
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

niestety nie bo nissiny przed upgradem nie wyzwalaja sie ze środkowego pina trzeba wyprowadzić mostkowanie "pilota" a po upgradzie słyszałem że wyzwalaja sie jak chcą

Ja kupiłem w tym sklepie aukcje wyszukałem teraz Polecam ogólnie sklepik bo już tam trochę rzeczy kupiłem http://allegro.pl/item1191781997_wyz..._promocja.html

Domyślnie

Wyzwalaja za kazdym razem tylko trzeba zastosowac patent kolegi ktory ujawnil kilka stron wczesniej. Zakleja sie wszystkie piny procz srodkowego (najlepiej na wyzawalaczu) i blyska za kazdym razem. Sprawdzalem tez lampe na innym wyzwalaczu i bez patentu dzialala swietnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez takelbery Zobacz posta
    [...]
    Zresztą wydaje mi się że ttl gubiłby się bo skąd aparat ma wiedzieć gdzie jest lampa? Cały czas myśli że na sankach i tak dobiera światło Wystarczy 2-4 błyski żeby dobrze ustawić aparat i lampę i można robić zdjęcia
    [...]
    a po co puszka ma wiedzieć gdzie jest lampa ?
    przy błysku pomiarowym robi się pomiar światła w kadrze, po czym wyzwalany jest błysk właściwy, który oświetla scenę wg wyliczeń puszki.
    nie ma znaczenia co i gdzie wtedy świeci. żadnego.
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

Zamierzam się do kupna wyzwalacza radiowego do nissina , i teraz takie pytanie , gdu pstrykam lampą wbudowan w D5000 na M to najkrótszy czas mam 1/200 i czy pstrykając bezprzewodowo będę miał możliwość ustawienia czasu dowolnie czy będzie tak samo jak bym robił z lampą wbudowaną lub na sankach?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez majora Zobacz posta
    Zamierzam się do kupna wyzwalacza radiowego do nissina , i teraz takie pytanie , gdu pstrykam lampą wbudowan w D5000 na M to najkrótszy czas mam 1/200 i czy pstrykając bezprzewodowo będę miał możliwość ustawienia czasu dowolnie czy będzie tak samo jak bym robił z lampą wbudowaną lub na sankach?
    w tym przypadku tak samo jak na sankach
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez majora Zobacz posta
    Takie bajery wspierają tylko wyżej pozycjonowane korpusy (Dxx - od D80 w górę, Dxxx) jak i lampy w pełni systemowe (SB600/800/900/M48AF1/M58AF1/Di866/S-EF530DG SUPER).
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Witam, chcę kupić do mojego D5000 i nissina zestaw PHOTTIX PT-04 TETRA z dwoma odbiornikami. Czy będzie mi to działało i czy w późniejszym czasie jak dokupię drugą lampę to też nie będzie problemu na 2 lampy. Jeszcze jakie inne tanie lampy działały by z tym systemem?

Domyślnie

"chcę kupić do mojego D5000 i nissina zestaw PHOTTIX PT-04 TETRA z dwoma odbiornikami. Czy będzie mi to działało i czy w późniejszym czasie jak dokupię drugą lampę to też nie będzie problemu na 2 lampy. Jeszcze jakie inne tanie lampy działały by z tym systemem?"

Jeszcze jeśli można kompleksową informację jak zrobić żeby to wszystko działało i żeby się nie popaliło bo wyczytałem gdzieś że na 2 lampy palą się odbiorniki.

Najlepiej od początku do końca co muszę zrobić żeby działało i się nie popaliło

Strona 52 z 69 PierwszyPierwszy ... 242505152535462 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów