Close

Strona 147 z 371 PierwszyPierwszy ... 4797137145146147148149157197247 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 461 do 1 470 z 3702

Domyślnie

co nie zmienia faktu, że dwa złącza usb i brak LAN-u to kpina

Domyślnie

No już nie przesadzajcie. Ma WiFi i BT. Kabelek nie jest aż taki niezbędny.
    C5050Z i jakieś APS-C...

Domyślnie

Naciągane, ale jest se w tym dużo racji, np brak IPSa mnie też strasznie wqvia. Natomiast z tą czarną klawiaturą niepasującą do szarej obudowy, to się trochę wygłupił. No i prognoza dostępności na rynku polskim mocno nietrafiona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadas Zobacz posta
    Prawdopodobnie masz zainstalowanego sam system operacyjny
    ... a gdyby jednak nie to nie ma możliwości by pracował tak samo
    Acha, no tak, wiesz lepiej. Sory. Zapomnialem, ze na PC pracuja debile, a Mac jest *********.
    Dla mnie komputer to narzedzie i ma nie przeszkadzac w pracy. Tak samo jak oprogramowanie graficzne i sprzet foto.
    Xp nie przeszkadza, Nikon rowniez. Corel mnie doprowadza do szalu i dlatego wole Illka.
    A nie, nie tak mialem napisac! Poprawka: wszystko mnie wkurza i Mac jest wybawieniem. Amen!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    co nie zmienia faktu, że dwa złącza usb i brak LAN-u to kpina
    LAN jest poprzez przejściówkę, dokładnie jak w poprzednim modelu. A i tak ci z niego korzystający, to będzie mniejszość. Bo co tak wielkiego chciałbyś notorycznie przerzucać z/na 64-128 GB dysk, co na WiFi "n" byłoby mordęgą?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Acha, no tak, wiesz lepiej. Sory. Zapomnialem, ze na PC pracuja debile, a Mac jest *********.
    Dla mnie komputer to narzedzie i ma nie przeszkadzac w pracy. Tak samo jak oprogramowanie graficzne i sprzet foto.
    Xp nie przeszkadza, Nikon rowniez. Corel mnie doprowadza do szalu i dlatego wole Illka.
    A nie, nie tak mialem napisac! Poprawka: wszystko mnie wkurza i Mac jest wybawieniem. Amen!
    Docxxx nie ma sie co wkurzac, bo chyba nie zrozumiales tego screena
    ja pojalem to tak, ze na pewno nie tak samo, bo na screenie sa odpalone dwa systemy: win i osx

Domyślnie

IMHO 11" to już przesada. Największą wadą netbooków są strasznie małe ekrany. W zasadzie praca przy takim nie jest wygodna. Mini notebooki lub duże netbooki są bardziej uniwersalne. Osobiście mam Air'a 13" i stanowi idealne ogniwo pośrednie między notebookiem, który jest duży i ciężki a netbookiem. Ilość wyjść to sprawa marginalna. Co niby pod nie podłączać? Mysz? W terenie multidotykowy touchpad sprawia się lepiej. Sieciówka? Po chorobę? Jest WiFi. Pod USB podłączam tylko modem GSM, którego brak w środku. Właśnie jego brak i brak możliwości dołożenia, uważam za podstawową wadę Air'a.

Reasumując, czasy się zmieniają na tyle, że można mieć stacjonarny komputer z dużym ekranem, do tego laptopa do ciężkich zadań w terenie, Air'a do codziennego noszenia w aktówce i ewentualnie iPada do czytania książek i oglądania zdjęć. Normalnie wypas.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

U mnie na XP nieraz chodzi odpalone drugie i trzecie XP na maszynach wirtualnych. Albo Linuxy czy inne whatevery.
    A samo to XP na porządnym sprzęcie się nie krzaczy i działa nieraz miesiącami w trybie 24/7. Niejedno moje XP przeżyło - bez reinstalacji - modernizację płyty głównej (albo i 2-3 kolejne), grafiki czy dysku.

Ale jak ktoś opiniuje o XP na podstawie składaków "Tesco Hiper Economy Tip" albo podobnych, no to dziwnym nie jest. Bo u mnie np. sam zasilacz był droższy od procesora.

A do pracy niestety potrzebujemy XP, bo soft narzędziowy jest tylko pod Win.
    Więc jakkolwiek OSX wygląda fajnie i czasem z chęcią bym się z nim zapoznał, to nie mam za bardzo czasu na dualizmy.
    Ostatnio edytowane przez MiQ27 ; 28-10-2010 o 11:17
    C5050Z i jakieś APS-C...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MiQ27 Zobacz posta
    U mnie na XP nieraz chodzi odpalone drugie i trzecie XP na maszynach wirtualnych. Albo Linuxy czy inne whatevery.
    A samo to XP na porządnym sprzęcie się nie krzaczy i działa nieraz miesiącami w trybie 24/7. Niejedno moje XP przeżyło - bez reinstalacji - modernizację płyty głównej (albo i 2-3 kolejne), grafiki czy dysku.

Ale jak ktoś opiniuje o XP na podstawie składaków "Tesco Hiper Economy Tip" albo podobnych, no to dziwnym nie jest. Bo u mnie np. sam zasilacz był droższy od procesora.
    Własnie o tym pisałem wcześniej a propos ceny Maków. Że nie jest wcale wygórowana biorąc pod uwagę, że wszystko jest spasowane sprzętowo i softwerowo a do tego porządnie wykonane i zaprojkektowane, np. kieszenie na dyski. Podobne widziałem tylko w HP z serii Z, a te już kosztują tyle samo lub więcej. Po prostu czy PC czy Mac, za dobry sprzęt trzeba dać tyle samo.

Domyślnie

Czytaj ze zrozumieniem i nie strugaj urażonego dziecka .
    ... tu się zgodzę choć z małym wyjątkiem ma również dostarczać przyjemności z użytkowania .
    Wiec jeśli tego warunku nie spełnia to możesz traktować go jak i tylko jak narzędzie .

Corel mnie doprowadza do szalu i dlatego wole Illka.
    Jak widać nie tylko Corel cię doprowadza do szału ale i inni producenci sprzętu .
    Może warto się zastanowić i pochylić nad swoimi i prezentowanymi przez siebie objawami chorej frustracji .

Zluzuj i bez tych pseudo religijnych sformułowań proszę .
    Nikt tu nie pisze o wybawieniu .
    Po za tym tak na koniec .
    Proszę cię o to byś znalazł choć w jednej linijce tej rozmowy mojego tekstu
    "ze na PC pracuja debile, a Mac jest "
    ... insynuacje ?
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Strona 147 z 371 PierwszyPierwszy ... 4797137145146147148149157197247 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów