Bo?
Bo?
Kolorowe czternastki padają wszystkie (chłodzenie), w serii FZ często padają matryce i dyski twarde. Seria E za młoda do oceny, AW czy Z w Polsce bardzo mało się sprzedaje.
Po za tym - pokaż mi notebooka (nie netbooka) Vaio za 2k zł? Nie mówię o kadłubkach z serii NS czy NW - tylko czymś co znajdziesz na jakiejś stronie producenta
Czym różni się Dell za 2k zł od innego lapka w tej cenie? Pomijając warunki gwarancji i serwisu - Choć nie wiem czy te najtańsze modele też są "naprawą w domu" objęte. A wiele osób które z Dell'ami mają na codzień styczność, mówi mi że Dell popłynął w sprzęcie "domowym" nie biznesowym - że sypie się to to strasznie.
Chcesz kupić laptopa który się nie powinien zepsuć? Nie kupuj żadnego. Bo każdy może. I sporo tu niestety od szczęścia zależy jak się trafi.
Nie skreślałbym z góry określonej marki (a tym bardziej 4-5 mając do wyboru 7-

, bo coś słyszałem. Porównuj bezpośrednio konkretne modele.
Nie wiem czy za 2k zł dostaniesz, jak nie to dozbierałbym parę zł tak żeby lapek był już na i3, miał te 3-4 gb ram, duży dysk skoro Ci na tym zależy, jakąś grafikę. Coś w ten deseń w każdym razie.
Takie rzeczy jak wi-fi, napęd, czytnik kart, kamerka/mikrofon, hdmi (jak jest grafika) - są już raczej standardem. Pozostaje kwestia baterii, jak ważne to dla Ciebie, ergonomii (jaka klawiatura itd), estetyki.
Wybór, jak sam zauważyłeś, jest spory

Skontaktuj się z nami