Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: jaki laptop?

Domyślnie

dzieki
    za 2300 to bym jeszcze kupil, a i-3 to rozumiem rodzaj procesora i lepszy od dual core?
    aha i wnisokuje ze lepszy intel niz athlon?
    N D80 | N 18-70 f3.5-4.5 | S 70-300 f4-5.6 Macro| N 50 f1.8 | Samyang 8mm | N SB-600 |
    Galeria Zapraszam do ogladania i komentowania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Azazel85 Zobacz posta
    Bo?

Bo?

Kolorowe czternastki padają wszystkie (chłodzenie), w serii FZ często padają matryce i dyski twarde. Seria E za młoda do oceny, AW czy Z w Polsce bardzo mało się sprzedaje.
    Po za tym - pokaż mi notebooka (nie netbooka) Vaio za 2k zł? Nie mówię o kadłubkach z serii NS czy NW - tylko czymś co znajdziesz na jakiejś stronie producenta

Czym różni się Dell za 2k zł od innego lapka w tej cenie? Pomijając warunki gwarancji i serwisu - Choć nie wiem czy te najtańsze modele też są "naprawą w domu" objęte. A wiele osób które z Dell'ami mają na codzień styczność, mówi mi że Dell popłynął w sprzęcie "domowym" nie biznesowym - że sypie się to to strasznie.

Chcesz kupić laptopa który się nie powinien zepsuć? Nie kupuj żadnego. Bo każdy może. I sporo tu niestety od szczęścia zależy jak się trafi.

Nie skreślałbym z góry określonej marki (a tym bardziej 4-5 mając do wyboru 7-, bo coś słyszałem. Porównuj bezpośrednio konkretne modele.

Nie wiem czy za 2k zł dostaniesz, jak nie to dozbierałbym parę zł tak żeby lapek był już na i3, miał te 3-4 gb ram, duży dysk skoro Ci na tym zależy, jakąś grafikę. Coś w ten deseń w każdym razie.
    Takie rzeczy jak wi-fi, napęd, czytnik kart, kamerka/mikrofon, hdmi (jak jest grafika) - są już raczej standardem. Pozostaje kwestia baterii, jak ważne to dla Ciebie, ergonomii (jaka klawiatura itd), estetyki.

Wybór, jak sam zauważyłeś, jest spory

Dostaje w swoje rece laptopy roznych firm, Delle trzymaja dlugo zanim w nich cos padnie, Sony sam mam drugiego i jestem zadowolony, pierwszy padl bo sam nim walnalem za mocno, drugi jest wlasnie z serii E i mam go juz rok, zadnych problemow. Z HP byly rozne problemy i nie mam do nich zaufania, Acery nie ufam im bo tez widzialem padajace po roku, Thoshiby.....nie dziekuje mam do nich uraz od czasu kiedy zaczely sie problemy z driverami pod XP a poza tym mam dwoch znajomych ktorzy zlomowali Thoshiby po roku....dlatego!
    Choc masz racje, kazda firma uczy sie na bledach i wprowadza poprawki do kolejnych modeli, wiec te firmy ktore skarcilem i nie ufam im, moga teraz robic calkiem dobre lapki

Poza tym napisalem ze za 2tys bedzie raczej ciezko.....a o VAIO 14" nie wiem nic

Domyślnie

procesory i3 a w zasadzie starszy brat CORE 2 Quad
    cache L3 od 3-4 mb
    taktowanie od 2,13 do 3,20 Mgh wyjątek stanowi i3 330 um 1,20 Ghz
    pamięć 1333 Mhz
    Dual Core to dwurdzeniowy procek w sumie starszej już generacji niskobudżetowy wynalazek Intela (miało byc w miarę szybko i tanio)
    jest ich cała kupa w różnych wariantach ale tak naprawdę to dopiero od E5300 w górę to było coś warte.
    max taktowanie pamięci 1066Mhz
    generalnie dużo starszy, mój asus a7j jest właśnie z Duo a ma ponad 4 lata (czerwiec 2006)
    D700 N 24-70 + inne klamoty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polo Zobacz posta
    procesory i3 a w zasadzie starszy brat CORE 2 Quad
    chyba i3 to mlodszy brat core 2 duo.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

a wybacz ten drobny szczegół
    D700 N 24-70 + inne klamoty

Domyślnie

a niech bedzie, wybaczam! w koncu niedziala i sympatyczne slonko za oknem
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

jestem super zadowolony z toshiby tecra 11 coś tam coś tam....

tecra to taka "biznesowa" seria toshiby w przeciwieństwie do satellite, która jest ponoc "domowa"

technologicznie różnic wielkich tam pewnie nie ma, ale komputerek jest bardzo porządnie wykonany i bardzo elegancki (wiem, kwestia gustu)

tyle, że nie wiem czy spadł juz którys model w okolice 2kPLN
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PabloF1fan Zobacz posta
    a karta graficzna to chyba 1 gb mi na zdjecia starczy ?

dzieki wszystkim
    Pisząc szczerze, to do zdjęć grafika 256-512 GB jest zupełnie ok. Nie potrzebujesz wypasionych kart.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Pisząc szczerze, to do zdjęć grafika 256-512 GB jest zupełnie ok. Nie potrzebujesz wypasionych kart.
    aha dzieki

jestem super zadowolony z toshiby tecra 11 coś tam coś tam....
    to juz wyzsza polka bo na allegro jest po ok 3500zl
    N D80 | N 18-70 f3.5-4.5 | S 70-300 f4-5.6 Macro| N 50 f1.8 | Samyang 8mm | N SB-600 |
    Galeria Zapraszam do ogladania i komentowania

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów