Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: jaki laptop?

Domyślnie jaki laptop?

wiem wiem zaraz napiszecie ze mam szukac, ale tych laptopow jest tyle ze masakra a ja sie kompletnie nie znam

napisze krotko

chce kupic laptopa do normalnej pracy + zabawa ze zdjeciami, nie potrzebuje komputera do gier!

monitora tez nie potrzebuje super poniewaz przy obrobce bede podlaczal go do monitora zewnetrzego.

dysk chce 500gb

cenowo ok 2000tys

prawdopodobnie bede chcial zainstalowac win 7, slyszalem ze calkiem niezly ze lepiej pracuje niz vista

jaki byscie polecili moze jaka firme wybrac ?

z gory dzieki
    N D80 | N 18-70 f3.5-4.5 | S 70-300 f4-5.6 Macro| N 50 f1.8 | Samyang 8mm | N SB-600 |
    Galeria Zapraszam do ogladania i komentowania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PabloF1fan Zobacz posta

cenowo ok 2000tys
    O kurde, za taką kasę bezie wypas że szok, ze złotymi ozdobami.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Ja polecam cos z oferty Sony albo Della, nie polecam Toshiby, HP, Acera....o Asusie niewiele wiem. Z laptopami Sony i Della nie ma wiekszych klopotow z pozostalymi jest roznie, sa modele ok a sa takie ktore sie sypia Ale za 2tys to nie bedzie lekko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Ja polecam cos z oferty Sony albo Della, nie polecam Toshiby, HP, Acera....o Asusie niewiele wiem. Z laptopami Sony i Della nie ma wiekszych klopotow z pozostalymi jest roznie, sa modele ok a sa takie ktore sie sypia Ale za 2tys to nie bedzie lekko
    no i dzieki za odp, o cos takiego mi chodzilo to przynajmniej mniej wiecej mam jakis obraz czego szukac

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    O kurde, za taką kasę bezie wypas że szok, ze złotymi ozdobami.
    a taka odpowiedz to mogles sobie podarowac
    N D80 | N 18-70 f3.5-4.5 | S 70-300 f4-5.6 Macro| N 50 f1.8 | Samyang 8mm | N SB-600 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Ja polecam cos z oferty Sony albo Della
    Bo?
    nie polecam Toshiby, HP, Acera
    Bo?

Z laptopami Sony[...]nie ma wiekszych klopotow
    Kolorowe czternastki padają wszystkie (chłodzenie), w serii FZ często padają matryce i dyski twarde. Seria E za młoda do oceny, AW czy Z w Polsce bardzo mało się sprzedaje.
    Po za tym - pokaż mi notebooka (nie netbooka) Vaio za 2k zł? Nie mówię o kadłubkach z serii NS czy NW - tylko czymś co znajdziesz na jakiejś stronie producenta

Czym różni się Dell za 2k zł od innego lapka w tej cenie? Pomijając warunki gwarancji i serwisu - Choć nie wiem czy te najtańsze modele też są "naprawą w domu" objęte. A wiele osób które z Dell'ami mają na codzień styczność, mówi mi że Dell popłynął w sprzęcie "domowym" nie biznesowym - że sypie się to to strasznie.

Chcesz kupić laptopa który się nie powinien zepsuć? Nie kupuj żadnego. Bo każdy może. I sporo tu niestety od szczęścia zależy jak się trafi.

Nie skreślałbym z góry określonej marki (a tym bardziej 4-5 mając do wyboru 7-, bo coś słyszałem. Porównuj bezpośrednio konkretne modele.

Nie wiem czy za 2k zł dostaniesz, jak nie to dozbierałbym parę zł tak żeby lapek był już na i3, miał te 3-4 gb ram, duży dysk skoro Ci na tym zależy, jakąś grafikę. Coś w ten deseń w każdym razie.
    Takie rzeczy jak wi-fi, napęd, czytnik kart, kamerka/mikrofon, hdmi (jak jest grafika) - są już raczej standardem. Pozostaje kwestia baterii, jak ważne to dla Ciebie, ergonomii (jaka klawiatura itd), estetyki.

Wybór, jak sam zauważyłeś, jest spory
    Wychowany na Fuji...

Obecnie - "jedną nogą" w Nikonie... =]

Domyślnie

Ja kupiłem Samsunga R510 za jakieś 2,5tyś i śmiga od roku jak ta lala. Bez kłopotów obrabiam RAWy. Vista i 7 pracuje pięknie.
    Parametrów technicznych nie podam bo nie pamiętam. Jak kupowałem to był to top model z serii 15''.
    Ze swej strony polecam. Nie miałem żadnych kłopotów i oby tak dalej.
    Dodam jeszcze że kupiłem nówkę w necie przez znany serwis aukcyjny. Cena była o kilka stówek niższa niż w MM czy Saturnie.
    D700/D300s/D50

Domyślnie

słuchaj azazela dobrze prawi.
    D600 / 28 / 50 / 85 /

Domyślnie

w domu mam:
    Asusa 7J od lat 4 bez awarii pracuje na Win XP corel 12 i X4 ,PS2, LR 2,6 i inne bez stresu
    Dell D 610 staruszek jakieś 5 lat - WIN XP corel, LR ok Ps już muli trzymany wyłącznie dla portów RS 232(programowanie)
    Toshiba A-200 1N5 od lat 3 ujeżdźa córa, na Viście programów graficznych tam brak ale gier nawalone od metra i używany naprawdę intensywnie
    Ostatni nabytek znów Asus G73J na WIN 7 Ultimate od sierpnia więc krótko
    z żadnym z nich niebyło problemów w dellu po 3 latach kupiłen nową baterię

więc każda marka godna polecenia sam obstawiam asusa i della
    D700 N 24-70 + inne klamoty

Domyślnie

dzieki Azazel konkretna porada a tak naprawde nie pisalem ze 'chce laptopa ktory sie nie psuje' bo wiem ze takich nie ma i wszystko sie psuje

no ok to potrzebowalbym od 3gb ram w gore, a karta graficzna to chyba 1 gb mi na zdjecia starczy ?

dzieki wszystkim

Domyślnie

asusy moga byc interesujace ale w sumie tak jak Azazel napisal, w tej jednej cenie to faktycznie za duzo sie roznic nie beda

ale przynajmniej wiem ze bede raczej wybieral z asusa, della albo toshiby
    znalazlem cos takiego,

http://www.x-kom.pl/p/58001-notebook...00-dvd-rw.html

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów