To się zgadza, choć nie zgodzę się że już w każdych warunkach. Słowo klucz w tym przypadku to wg mnie "można". Tzn starszej generacji aparatem można zrobić dobre zdjęcie - ale wg mnie, już nie w każdych warunkach. W wybranych sytuacjach, nowsze konstrukcje będą jednak miały odczuwalne różnice, mogące mieć wpływ na zdjęcie.
W nowszych aparatach również łatwość zrobienia fajnej poprawnej fotki może być większa, aniżeli w starszych modelach (lepsze układy ostrości, pomiaru światła, WB itd). Tak samo odsetek dobrych udanych fotek może być większa.
Oczywiście - nie chodzi mi o to żeby rzucać się zaraz na każdą nową puszkę która pojawi się na rynku - bo samo to nigdy naszych zdjęć samo z siebie nie poprawi, a nasz "stary" aparat będzie dalej takie same zdjęcia robił jak do tej pory. Z drugiej jednak strony te nowe sprzęty i technologie powstają nie tylko dla szpanu posiadania i zdzierania z nas kasy, ale jednak czasem oferują też coś w zamian na czym możemy skorzystać
Różnic jest trochę więcej![]()
Nie dziwie sięJak dla mnie różnica w cenie była za duża.[...]dla mnie niewarte dopłaty 1200 zł.Normalnie na rynku nowych egzemplarzy różnica to ok 700zł między najtańszymi D5000 a D90
![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami