Close

Strona 17 z 41 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 408

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    Starymi aparatami też można robić świetne fotki w każdych warunkach
    To się zgadza, choć nie zgodzę się że już w każdych warunkach. Słowo klucz w tym przypadku to wg mnie "można". Tzn starszej generacji aparatem można zrobić dobre zdjęcie - ale wg mnie, już nie w każdych warunkach. W wybranych sytuacjach, nowsze konstrukcje będą jednak miały odczuwalne różnice, mogące mieć wpływ na zdjęcie.

W nowszych aparatach również łatwość zrobienia fajnej poprawnej fotki może być większa, aniżeli w starszych modelach (lepsze układy ostrości, pomiaru światła, WB itd). Tak samo odsetek dobrych udanych fotek może być większa.

Oczywiście - nie chodzi mi o to żeby rzucać się zaraz na każdą nową puszkę która pojawi się na rynku - bo samo to nigdy naszych zdjęć samo z siebie nie poprawi, a nasz "stary" aparat będzie dalej takie same zdjęcia robił jak do tej pory. Z drugiej jednak strony te nowe sprzęty i technologie powstają nie tylko dla szpanu posiadania i zdzierania z nas kasy, ale jednak czasem oferują też coś w zamian na czym możemy skorzystać

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    Matryca ta sama. Brak silnika, brak górnego wyświetlacza i trochę mniejsza puszka
    Różnic jest trochę więcej

Jak dla mnie różnica w cenie była za duża.[...]dla mnie niewarte dopłaty 1200 zł.
    Nie dziwie się Normalnie na rynku nowych egzemplarzy różnica to ok 700zł między najtańszymi D5000 a D90
    Ostatnio edytowane przez Azazel85 ; 10-10-2010 o 02:20
    Wychowany na Fuji...

Obecnie - "jedną nogą" w Nikonie... =]

Domyślnie

No dobra. Jest jeszcze drugie kółko i kilka przycisków więcej. :P

Rzeczywiście różnica w cenie jest mniejsza. W FJ 800 zł. Coś mi się musiało pomylić.

Domyślnie

ten brak silnika powoduje np to że kupując stałke 50mm z silnikiem musisz zaplacic okolo 150 zł wiecej czyli te 800 spada do 650 i tak mozna długo :P
    D90, [s]N 35 1.8, N 50 1.8, N 18-105, Metz 50

Domyślnie

I kupując 80-200/2.8 też sie zwraca silnik :P A 70-200/2.8 AF-S to już kuupka kaski.
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

W tym wypadku to nawet zwraca się cały aparat :P
    D90, [s]N 35 1.8, N 50 1.8, N 18-105, Metz 50

Domyślnie

Albo i 2 body z gripami
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

Dlatego dla mnie jedyną rzeczą wartą dopłaty jest silnik. Tylko nie wiem, czy warto dać aż 800 zł. To już pewnie zależy od tego, co kto chce dokupić do puchy.

Domyślnie

Się nie zastanawiaj tylko dołóż te parę stówek. Założysz do d5000 jakieś porządne szkło i lampę to nie będzie za co i jak aparatu trzymać. Zawsze możesz dołożyć grip ale już nie systemowy tylko jakiś wynalazek z kabelkiem W d90 masz większy uchwyt a jakby to było mało oryginalny grip z normalnie działającym spustem. Wiem co mówię bo mam d5000

Domyślnie

No właśnie dla mnie te kilka przycisków, kółek, wyświetlacz, śrubokręt, uchwyt itd - to funkcjonalność i ergonomia aparatu. Jak dla mnie warta dopłacenia. Irytowałoby mnie że ergonomia aparatu mi na coś nie pozwala, ogranicza w jakiś sposób, w pewnych sytuacjach przeszkadza w robieniu fotek Ale to ja.
    Mając możliwość, dopłaciłbym w tym przypadku do D90. Jasne - jak przeznaczony budżet jest określony i wiadomo że przekroczyć go nie można - jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma

Z D5000 wiele osób również będzie zadowolonych i nie będzie im trzeba niczego więcej. I super - o to przecież w tym chodzi. Wybór jest trudny, bo nie ma wyboru "dobrego i złego", tylko "lepszy i gorszy dla mnie"
    Wychowany na Fuji...

Obecnie - "jedną nogą" w Nikonie... =]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Azazel85 Zobacz posta
    Z D5000 wiele osób również będzie zadowolonych i nie będzie im trzeba niczego więcej. I super - o to przecież w tym chodzi. Wybór jest trudny, bo nie ma wyboru "dobrego i złego", tylko "lepszy i gorszy dla mnie"
    i o to właśnie chodzi ważne żeby wybrać tak aby później nie żałować swojego wyboru a to tylko potwierdzi trafność podjętej decyzji
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Strona 17 z 41 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów