Close

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 86

Wątek: Dysk na backup

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kZC_ Zobacz posta
    przedni halogen budzi wiele kontrowersji po co on został tam umieszczony ?
    Mam ten sam dysk. Często po zrzuceniu zdjęć zapominam żeby go wyłączyć a lampka mi o tym przypomina.
    | D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
    Pozdrawiam Mateusz Cofta

Domyślnie

stoję przed wyborem dysku zewnętrznego na backup i mam pytanie , mam nadzieje że doradzicie , czy opłaca się dokładać do dysku z dodatkowym interfejsem FireWire ? nie posiadam złącza esata a tylko usb 2,0 i firewire

Domyślnie

Firewire ma według mnie przewagę wtedy, gdy chcesz podczas zapisu bardzo namiętnie pracować na komputerze. Albo korzystać z kolejnego USB. Przy samej jednokierunkowej archwizacji nie będzie według mnie jakiejś kolosalnej różnicy. Jakaś tam różnica w prędkości, ale to zwykle nie gra roli. Co innego e-sata i tu już rzeczywiście będzie różnica, ponieważ powinno dać się komfortowo pracować z takiego dysku, na przykład w edytorach graficznych, czy wideo.

Domyślnie

doczytałem że firewire 800 jest tylko w applach i w związku z brakiem dostępności WD MY BOOK 2 w dobrej cenie zamówiłem polecany tu Samsung Story

Domyślnie

Czy pod złącze esata mogę podłączyć kabelkiem sata zwykły dysk np. mój WD 1Tb 5400obr (ale całkiem szybki)
    Dysk oczywiście gdzieś tam zasilany.
    D610 D70 N80-200/2,8 P200/4 N102/2,5 Taku55/1,8 ~135 N18-70, Pixma IP4700+OCP tetenal photo silk & fomei nano pearl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    ale ciezko bedzie znalesc przyzwoicie wygladajaca obudowe
    a coś z Welland ?
    D610 D70 N80-200/2,8 P200/4 N102/2,5 Taku55/1,8 ~135 N18-70, Pixma IP4700+OCP tetenal photo silk & fomei nano pearl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pierote Zobacz posta
    a coś z Welland ?
    juz od dawna lezy u mnie ten chieftec
    dobrze schowany, wiec nie razi brzydota

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malibu Zobacz posta
    doczytałem że firewire 800 jest tylko w applach i w związku z brakiem dostępności WD MY BOOK 2 w dobrej cenie zamówiłem polecany tu Samsung Story
    I jak się sprawuje ?
    Czy WD ma wogóle w swojej ofercie dyski zew. o poj. 1,5TB z eSATA ?
    MarcinWilk

Domyślnie

mswilk sory że dopiero teraz ale już odpowiadam, dysk sprawuje się dobrze , chociaż nie jest on zbyt często używany , robię beckup danych raz na dwa tygodnie , po czym przenoszony jest w "bezpieczne" miejsce. Na chwile obecną nie zauważyłem aby działo się z nim coś dziwnego.

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów