Close

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 86

Wątek: Dysk na backup

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R0bert Zobacz posta
    A czy tego WDka mozna potem normalnie sformatowac pod NTFS, bo z tego co czytalem, to ten z FW to jest do Maca i zapewne jest sformatowany w apple'owski system danych.
    Oczywiście. Formatujesz pod pieca i wsio. Aczkolwiek, jak nie masz FW, to chyba zbędny wydatek. Ja kupiłem, ze względu na FW. Jeśli używasz pieca, rozważ model z eSata. To bardziej przyszłościowe niż (i szybsze) niż USB
    Ostatnio edytowane przez leon001 ; 13-06-2010 o 23:27

Domyślnie

potrzebuje dysku na archiwizacje plików raw.
    Ktoś tu wspomniał o Samsun STORY. Poczytałem i pooglądałem, jest to dobra opcja dysk 1TB 7200 RPM i 16MB cache za cenę 345zł jednak... czy nie lepiej by było kupić dysk 3.5' osobno i obudowę również osobno? jeżeli tak to proszę coś polecić.
    FX|D800|D700|2470|50 1.4G|85 1.8G|70200|SB900 | 910 + plecak i pierdoły
    "The wicked flee when none pursueth..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kZC_ Zobacz posta
    potrzebuje dysku na archiwizacje plików raw.
    Ktoś tu wspomniał o Samsun STORY. Poczytałem i pooglądałem, jest to dobra opcja dysk 1TB 7200 RPM i 16MB cache za cenę 345zł jednak... czy nie lepiej by było kupić dysk 3.5' osobno i obudowę również osobno? jeżeli tak to proszę coś polecić.
    polecam takie rozwiaznie:

Cytat Zamieszczone przez BlackRoger Zobacz posta
    Kupiłem coś takiego:
    http://www.komputronik.pl/index.php/..._CEB_35_s.html
    do tego:
    http://www.komputronik.pl/index.php/...l_ATA_II_.html
    Razem 438zł więc deczko przekroczysz budżet chyba że gdzieś taniej znajdziesz (na pewno) - ja potrzebowałem na szybko, podjechałem, gość na miejscu mi zamontował dysk w obudowie (leniwy jestem) i hula rewelacyjnie. To że nie masz e-sata to żaden problem bo w zestawie z obudową dostajesz złącze do wyprowadzenia na tył obudowy podłączane do płyty głównej. Więc pasuje praktycznie do każdego kompa z płytą pod sata.
    od niedawna mam i swietnie sie sprawdza. Chyba, ze nie potrzebujesz e-Sata, wtedy bierz dowolna obudowe.
    dysk tez dowolnie

Domyślnie

Mnie coś ostatnio (chyba że tak było od zawsze, a nie zauważyłem) dysk podłączony po USB bardzo długo usuwa pliki. Kilkanaście sekund na plik mniej więcej. Nie wiem z czym to jest związane. Ta obudowa z eSATA wygląda bardzo przyjemnie. Do częstszych zastosowań niż zwykły jednostronny backup, wydaje się to zdecydowanie ciekawsza opcja.

Domyślnie

niestety nie mam w laptopie łącza eSata ;/
    Zastanowię się na tym zestawem, choć nie ukrywam że chciałem wydać 350zł. Powiedz mi tylko jedno Slon, jak ten dysk z 32mb cache pracuje przy użyciu portu USB?

Domyślnie

niestety nie mam w laptopie łącza eSata ;/
    Zastanowię się na tym zestawem, choć nie ukrywam że chciałem wydać 350zł. Powiedz mi tylko jedno Slon, jak ten dysk z 32mb cache pracuje przy użyciu portu USB?
    w tym laptopie nie masz, ale moze w nast bedzie

dysk pracuje calkiem normalnie. Co prawda podlaczylem tylko raz sprawdzic czy dziala i dziala jak chcesz, moge jakis tescik zapuscic

Domyślnie

mały teścik by się przydał
    fakt w następnym może być.. hmm.. ta obudowa chiefteca coś dziwne komentarze ma na stronie komputronika. Nie miałeś z nią jakiś problemów? nie nagrzewa się?

Domyślnie

mały teścik by się przydał
    fakt w następnym może być.. hmm.. ta obudowa chiefteca coś dziwne komentarze ma na stronie komputronika. Nie miałeś z nią jakiś problemów? nie nagrzewa się?
    az sprawdze temp
    podlaczylem, przewale troche GB zdjec, zobaczymy.
    Ogolnie to obudowa z dyskiem leza w szufladzie nieuzywane, wiec zestaw pracowal moze 3-4h max

ps. nie podaje temp dysku podlaczonego przez USB

Domyślnie

na początku bardzo mnie zainteresował Samsung STORY w wersji 1TB, jednak czytając że ma tylko kontakt z PC przez USB 2.0 zainteresowanie malało...
    Trochę poszperałem i okazało się, że jest również w wersji Plus, czyli z portem eSATA - na przyszłość..
    RAWów nie chce przerabiać na zewnętrznym dysku tylko je magazynować. Zestaw, który proponował BlackRoger jest również korzystny bo obudowa jest niezależna od dysku, można dyski zmieniać.
    co myślicie? Story PLUS 1TB czy ob. Chieftec + Seagate 1TB ?

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów