Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 86

Wątek: Dysk na backup

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

A ja tak z innej bajki: czy są jakieś obudowy z eSATA w normalnych cenach, które nie wyglądają jak wytwór małej chińskiej manufaktury? Przecież 3/4 tych obudów miga, świeci jak psu...., ma jakieś napisy tworzone poprzez WordArta a "design" jest jak ze snu dyrektora enerdowskiego kombinatu... Jak już mam stawiać coś na biurku, to niech to chociaż jakoś przyzwoicie wygląda. Pomoże ktoś?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    A ja tak z innej bajki: czy są jakieś obudowy z eSATA w normalnych cenach, które nie wyglądają jak wytwór małej chińskiej manufaktury? Przecież 3/4 tych obudów miga, świeci jak psu...., ma jakieś napisy tworzone poprzez WordArta a "design" jest jak ze snu dyrektora enerdowskiego kombinatu... Jak już mam stawiać coś na biurku, to niech to chociaż jakoś przyzwoicie wygląda. Pomoże ktoś?
    sprawdź Samsung STORY ;] fajny design.

BTW. Czekam na wypowiedzi w mojej sprawie i już daje wam spokój )
    FX|D800|D700|2470|50 1.4G|85 1.8G|70200|SB900 | 910 + plecak i pierdoły
    "The wicked flee when none pursueth..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kZC_ Zobacz posta
    na początku bardzo mnie zainteresował Samsung STORY w wersji 1TB, jednak czytając że ma tylko kontakt z PC przez USB 2.0 zainteresowanie malało...
    Trochę poszperałem i okazało się, że jest również w wersji Plus, czyli z portem eSATA - na przyszłość..
    RAWów nie chce przerabiać na zewnętrznym dysku tylko je magazynować. Zestaw, który proponował BlackRoger jest również korzystny bo obudowa jest niezależna od dysku, można dyski zmieniać.
    co myślicie? Story PLUS 1TB czy ob. Chieftec + Seagate 1TB ?
    jesli poczytasz wczesniej, to sam chcialem wydac max 350-400zl. I wcale nie chcialem e-SATA, bo go nie mam w kompie
    ale pobawilem sie troche przenosnym dyskiem 2,5" i powiem jedno - bardzo dobrze, ze kupilem ta obudowe
    przewalenie kilkunastu GB zdjec przez USB to lata swietlne... szkoda zycia na czekanie
    a tak moge normalnie na nim pracowac, zalozyc biblioteke w LR i obrabiac foty bez denerwujacego czekania, az sie wczytaja

ale jesli ma to byc tylko najzwyklejszy magazyn podlaczany raz na miesiac, to nie ma sensu. Bierz cos najtanszego z najdluzsza gwarancje

Domyślnie

dokładnie, ma to być tylko magazyn.. obróbka na dysku zew nie wchodzi w grę ) opcja STORY Plus z esata najbardziej mi odpowiada biorąc pod uwagę , że mam zamiar wymienić sprzęt w sierpniu i będę rozglądał się na pewno za eSATA, zawsze szybszy wysył plików pc a dysk zew..

dzięki za pomoc )

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kZC_ Zobacz posta
    sprawdź Samsung STORY ;] fajny design.
    Ale dysk już mam, mówiłem o obudowie. I jeszcze wersja pionowa by mnie interesowała, żeby za dużo miejsca nie zabierał...

Domyślnie

ku6i - ten chieftec nie jest tragiczny. Moze napis niezbyt dyskretny, ale za to nic nie swieci czy mruga (tylko jedna mala dioda)
    a wykonanie super

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Mówimy o tym samym?
    http://www.chieftec.eu/index.php?opt...221&Itemid=638

Degustibusy itd, ale MZ nie jest tragiczny, jest bardziej niż tragiczny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Mówimy o tym samym?
    http://www.chieftec.eu/index.php?opt...221&Itemid=638

Degustibusy itd, ale MZ nie jest tragiczny, jest bardziej niż tragiczny
    jesli ma stac na stale na biurku, to rzeczywiscie, moze byc tragiczny
    powiem tak, dla mnie nie przeszkadza

ale ciezko bedzie znaleźć przyzwoicie wygladajaca obudowe
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 10-10-2010 o 10:59 Powód: orto. ("znalesc")

Domyślnie

zamówiłem w poniedziałek dysk STORY od SAMSUNGA, w wersji 1,5TB z eSATA. Po oględzinach stwierdzam, że w środku siedzi F3 z 16mb cache.
    Dysk jest szybki i cichy, pełna prędkość na łączu eSATA w moim kompie biurkowym - podpięty pod płytę główną ASUS P5Q-E Deluxe. Gorzej jest przy podłączeniu go do lapka przez port USB - nie posiadam lapka z esata niestety ;/ ale w najbliższym czasie na pewno się to zmieni.
    Wracając do dysku, solidne wykonanie, czuć że obudowa nie jest tandetna chociaż ten przedni halogen budzi wiele kontrowersji po co on został tam umieszczony ?
    Resumując, jestem zadowolony z zakupu i polecam innym użytkownikom : )))

Domyślnie

Właśnie zamówiłem 1TB WD My Book2 Studio Edition USB FIREWIRE eSATA za 338zł. Jest na allegro za 369 ale ta sama firma na swojej stronie ma o wiele taniej. Uważam, że to dobra cena za 1 TB i FW i esata.

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów