Close

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 94

Wątek: D5000

Domyślnie

m na obiektywie to nie makro tylko manualne ustawienie ostrosci.
    To nie jest obiektyw makro, ale mozesz probowac robic takie zdjecia, napewno da Ci to duzo radosci

Domyślnie

Ok.
    Zeby usyskac najwieksza GO powienienem wspomagac sie zoomem? Ustawiam przysłone + dodatkowo jeszcze zoom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Spascmar Zobacz posta
    Czy obiektywem 18-105VR mozna fotografowac makro?
    Bez jakichkolwiek kombinacji (pierścienie pośrednie itp.), możesz przy pomocy 18-105 fotografować w trybie makro. Tylko, tryb makro, to nie jest "prawdziwe makro".
    Po przełączeniu do opcji makro nie moge ustawic ostrosci - czy potrzebny mi jest obiektyw do makro?
    Problem z ustawieniem ostrości może wynikać ze zbyt małej odległości od fotografowanego obiektu lub małego kontrastu z tłem. Spróbuj lekko zwiększyć odległość lub łapać ostrość na bardziej kontrastowy element kadru. Sprawdź również, jak masz ustawiony przełącznik AF/MF na obiektywie.
    Koledzy, jest to moja pierwsza lustrzanka wiec bede duzo pytał
    Zapewne wiele odpowiedzi znajdziesz w instrukcji - między innymi na zadane przez Ciebie powyższe pytania.
    Ostatnio edytowane przez ad2122 ; 13-08-2010 o 13:56
    D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466

Domyślnie

wiem co oznaczaja na obiektywie A i M. Tutaj akurat sie orientuje.

Domyślnie

Jeżeli chodzi o D5000 z wadą, to ja mam taki egzemplarz... i mimo, że nic się nie działo (dowiedziałem sie o wadzie 6 miesiecy po zakupie jak już na liczniku było 10tyś zdjęć to zadzwoniłem do Nikona, powiedzieli jak mam wysłać do nich sprzęt i tak zrobiłem... cała akcja trwała 4 dni i miałem sprzęt z powrotem na swoim biurku w pracy Fakt, byłem wkurzony, że kupiłem coś co ponoć było wadliwe, ale po tych 4 dniach kompletnie mi przeszło No i D5k już prawie rok bezawaryjnie mi służy (25tyś zdjęć) i na razie nie zanosi się na zmiany

Pozdrawiam,

Domyślnie

Witam
    widzę ze wszyscy pisza o wadliwych D5000 ja wczoraj kupiłem i moje pytanie brzmi gdzie mogę sprawdzić czy ta seria jest wadliwa?

dzięki za odpowiedz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Muncial Zobacz posta
    Witam
    widzę ze wszyscy pisza o wadliwych D5000 ja wczoraj kupiłem i moje pytanie brzmi gdzie mogę sprawdzić czy ta seria jest wadliwa?

dzięki za odpowiedz
    Daj spokój jak wczoraj kupiłeś to powinno wszystko być oki. Jednak żeby Cię uspokoić podaję link:

http://advisory.nikonrepair.eu/language_select.aspx
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

po prostu widziałem ze te posty były niedawno napisane wiec miałem małe obawy ale na szczęscie wszyystko ok dzięki wielkie za link
    Nikon D5000 + Nikkor AF-S DX 18-105 mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Muncial Zobacz posta
    po prostu widziałem ze te posty były niedawno napisane wiec miałem małe obawy ale na szczęscie wszyystko ok dzięki wielkie za link
    skąd takie obiektywy w Twojej stopce?
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

szkło 18-55 kitowe w zestawie a 18-105 utargowałem i kupiłem dodatkowo a coś nie tak z nimi?
    Nikon D5000 + Nikkor AF-S DX 18-105 mm

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów