Close

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 94

Wątek: D5000

Domyślnie

Raczej nigdzie już nie powinieneś trafić na D5K z wadą.
    Zawsze możesz poprosić sklep o przesłanie nr fabrycznego i sprawdzić go sobie na stronie Nikona przed zakupem.
    Nikon D5000/grip/18-105 VR/ 35 1.8/ Nissin Di622 itp.

Domyślnie

Nawet jak trafisz z wadą (jak ja) to co? Dajesz do serwisu na maks 2 tygodnie i nie ma ŻADNYCH komplikacji z działaniem aparatu potem. Czy to aż tak boli?
    http://rafalec.digart.pl/
    Nikon D5K || 6 razy Nikkor || Nissin

Domyślnie

Witam.
    Nabyłem własnie D5000 z obiektywem 18-105 i mam pytanie.
    Ogolnie to mialem stycznosc z wieloma aparatami itp. ale chcem zapytac czy przed uruchomieniem aparatu, podpieciem obiektywu cos trzeba sprawdzic, zwrocic na cos uwage, zrobic cos w pierwszej kolejnosci itp.? jakies czynnosci startowe?
    Pytam bo jest to lustrzanka i moze byc cos inaczej pomyslane itp.

corvus.corax.mlc
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Spascmar Zobacz posta
    Witam.
    Nabyłem własnie D5000 z obiektywem 18-105 i mam pytanie.
    Ogolnie to mialem stycznosc z wieloma aparatami itp. ale chcem zapytac czy przed uruchomieniem aparatu, podpieciem obiektywu cos trzeba sprawdzic, zwrocic na cos uwage, zrobic cos w pierwszej kolejnosci itp.? jakies czynnosci startowe?
    Pytam bo jest to lustrzanka i moze byc cos inaczej pomyslane itp.
    Weź instrukcję i rób wszystko to o czym piszą w niej a nic złego się nie stanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez corvus.corax.mlc Zobacz posta
    Weź instrukcję i rób wszystko to o czym piszą w niej a nic złego się nie stanie.
    Popieram kolegę
    Nikon D5000/grip/18-105 VR/ 35 1.8/ Nissin Di622 itp.

Talking

Cytat Zamieszczone przez corvus.corax.mlc Zobacz posta

Noo... Nie wiem.
    Ja bym jednak trochę czarów odczynił. Czyli pudełko otwieramy tylko lewą ręką, najpierw bierzemy obiektyw (koniecznie lewą), a dopiero później z rozmysłem body (ciało) - to prawą. Później odkładamy bo źle wzięliśmy i robimy na odwrót, znaczy ciało w lewą, a lufę w prawą - nie dotyczy to mańkutów, który dobrze uczynili robiąc wg pierwszego obstalunku. Kontemplujemy chwilę kropki na ciele i na obiektywie, żeby nam jasno wyszło co w co. I później pchamy w dziurę ciała końcówkę, zmyślnie kręcąc lufą. Jak zrobi klik, to znaczy, żeśmy wcisnęli dobrze, albo szlag trafił plastikowy bagnet. Sprawdzamy to, uwalniając lufkę takim dingsem po prawej stronie (albo lewej zależy jak patrzysz) ciała.
    Jak już zamontujemy, to pozostaje wrzutka baterii. Najpierw ją formatujemy (instrukcje formatowania są w necie), i sformatowaną wkładamy do ciała. Jeżeli aparat odpali, to OK. Jeżeli nie, to wyciągamy baterie i wkładamy ją na odwrót.
    Na koniec karta pamięci, to tak samo jak z baterią. Należy jednakże zadbać, żeby nie wciskać jej w tę samą dziurę co baterię, bo się tam już nie zmieści. Sprawdzić należy czy jest jeszcze inna poprzeczna dziura i tam wepchnąć.
    Później bierzemy instrukcję i zaczynamy czytać od miejsca w którym opisana jest ilość pikseli, krotność zuma i ile klatek na sekundę wyciąga ciało.
    Ot i wszystko.
    Piotr

D90; N18-105 f/3,5-5,6; S10-20 f/3,5; N50 f1,4G

Domyślnie

Czy mozna zmienic format zapisywanego zjdjecia? Np. na 16/9

Domyślnie

Koledzy, jest to moja pierwsza lustrzanka wiec bede duzo pytał

Czy obiektywem 18-105VR mozna fotografowac makro?
    Po przełączeniu do opcji makro nie moge ustawic ostrosci - czy potrzebny mi jest obiektyw do makro?

Domyślnie

Tym obiektywem zdjęć makro nie zrobisz.
    Potrzebujesz obiektywu makro.

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów