Close

Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 114

Wątek: D90 gumy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    u mnie wystąpiła po 5ciu, po 8miu wysłałem do serwisu, nikt się nie czepiał czyja wina, w 6 dni aparat był z powrotem, z wymienionym elementem.
    Nie mówię o gwarancji tylko o naprawie z tytułu ustawy
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paman Zobacz posta
    A ja trochę poszedłem pod prąd.
    Zamówiłem tą gumę na ebayu, czekam na przesyłkę z Kanady.

http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...EOIBSA:PL:1123

Sam sobie przykleję. Taniej niż w serwisie nie będzie, jedyny plus, że nie muszę oodawać body na kilka tygodni, ani płacić za kuriera (gwarancja już minęła, do Warszawy mam 300km).
    Ja jeszcze raz w sprawie gum z Kanady.
    Kupiłem gumę z linka powyżej, przyszła po tygodniu od kliknięcia na ebay. Guma wygląda na oryginalną, bo wszystko pasuje jak trzeba.

Czas odrywania starej gumy, zdzierania starego kleju i montażu nowej 15 minut - dla osoby, która nigdy wcześniej tego nie robiła.

Aha, i nie dajcie sobie wmówić w serwisie, że stara guma się naciągnęła, bo remontowaliście ją sami. Stara guma przez kilka miesięcy używania (moja poszła po 13 miesiącach) jest bardzo mocno naciskana, szczególnie jak pracujemy z ciężkim szkłem lub lampą.
    Przez naciskanie guma się rozciąga (pomimo tego, że jeszcze mieści się na swoim miejscu). Teraz wystarczy cieplejszy dzień, wilgotniejszy klimat i klej puszcza co powoduje, że guma już się nie mieści na swoim miejscu.

Domyślnie

W jaki sposób ( jakim środkiem ) usuwacie klej z body pozostały po odklejonej taśmie ?
    D50 + S10-20/3,5 + N18-70/kit + N70-300VR + N35/2,0D + N50/1,4D + SB800 + podstawowe akcesoria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robik Zobacz posta
    W jaki sposób ( jakim środkiem ) usuwacie klej z body pozostały po odklejonej taśmie ?
    Pytanie nieaktualne - pospieszyłem się , a klej odchodzi łatwo i na sucho
    D50 + S10-20/3,5 + N18-70/kit + N70-300VR + N35/2,0D + N50/1,4D + SB800 + podstawowe akcesoria

Domyślnie

kurde, od kilku tygodni odkleja mi się gumka w D90, a teraz na dokładkę zaczęła puchnąć guma na gripie (oryginał). Szlag by to trafił, czy naprawdę wyprodukowanie dobrej podlepki/gumy jest dla nikona zbyt skomplikowane???

Ciekawe, jak to jest u C..., czy im też się gumki marszczą?
    N

Domyślnie

Dzisiaj dostałem z serwisu zamówione gumy pocztą do d80,d90 i 18-200VR. Koszt całkowity ok 64 zł razem z przesyłką.
    Wysłałem do serwisu maila z adresem i nr seryjnymi. Czekałem 5 dni Próbowałem nakleić je za pomocą dołączonej taśmy ... ale jednak przykleję je za pomocą butaprenu. Pasują idealnie Jednak można. Koszt za pojedynczą gumę do d90 to 21 zł + 3,5 przesyłka.
    D7000, N35mm f1.8G, N50mm f1.8G, N70-300VR, N24mm f2.8D, SB-600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomala Zobacz posta
    Dzisiaj dostałem z serwisu zamówione gumy pocztą do d80,d90 i 18-200VR. Koszt całkowity ok 64 zł razem z przesyłką.
    Wysłałem do serwisu maila z adresem i nr seryjnymi. Czekałem 5 dni Próbowałem nakleić je za pomocą dołączonej taśmy ... ale jednak przykleję je za pomocą butaprenu. Pasują idealnie Jednak można. Koszt za pojedynczą gumę do d90 to 21 zł + 3,5 przesyłka.
    Mam rozumieć,że serwis nikona na postępu ?
    Zamówiłeś mailem a jak z płatnością? za pobraniem ?
    Pytam bo kilka dni temu stwierdziłem,że w moim D90 też zaczęła odchodzić
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    Mam rozumieć,że serwis nikona na postępu ?
    Zamówiłeś mailem a jak z płatnością? za pobraniem ?
    Pytam bo kilka dni temu stwierdziłem,że w moim D90 też zaczęła odchodzić
    przylaczam sie do pytania czy na Postepu zamawiales bo i mnie to dopadlo...
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

Również dowiadywałem się w serwisie Nikona na Postępu o gumę do D50 .
    Pani powiedziała że zamawiać mailem podając nr seryjny aparatu , następnie oni podadzą mailem koszt .
    Wysłać pieniążki na konto , bo za pobraniem będzie dużo drożej ( kurier itd ) i po zaksięgowaniu kasy wyślą Pocztą Polską.

Domyślnie

Tak, na Postępu przysłali po zamówieniu maila z fakturą i kwotą na jaką miałem wykonać przelew.
    D7000, N35mm f1.8G, N50mm f1.8G, N70-300VR, N24mm f2.8D, SB-600

Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów