Szukaj
Po raz kolejny odkopię wątek, a i wrócę z nim na właściwy tor.
Aparat wysłałem na gwarancyjną wymianę gumy w czwartek, 22 kwietnia w okolicach południa. Pojechał pocztexem. Dziś środa, 28.04, aparat jest u mnie, wygląda jak nówczka. Na prawdę szacun dla serwisu za szybką naprawę (6 dni, w tym weekend).
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
Mamy pytanie do tych, którzy mieli wymianę gum D90 w serwisie.
Czy po tej operacji guma pod kciukiem trzyma lepiej niż klejona fabrycznie? Czy jednak słabiej...?
Mnie niestety też ostatnio puściła, na szczęście jeszcze gwarancja obowiązuje![]()
N
Ja kupiłem gumy w serwisie (musiałem 18 PLN dopłacić za usługę serwisową) ale wymieniłem sobie sam. Kup od razu dwie i nie będziesz się martwić.
ile kosztuje guma i czy trzyma ok? (jak dawno kleiłeś?)
N
Na dzień: 23-02-2010
Cover Rubber - 14,44
Double Stick Tape - 3,51
Przymusowa robocizna - 19,00 (189,95/h wyliczyli sobie 0,10 h)
Trzyma się do dziś bez problemu.
A ja trochę poszedłem pod prąd.
Zamówiłem tą gumę na ebayu, czekam na przesyłkę z Kanady.
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...EOIBSA:PL:1123
Sam sobie przykleję. Taniej niż w serwisie nie będzie, jedyny plus, że nie muszę oodawać body na kilka tygodni, ani płacić za kuriera (gwarancja już minęła, do Warszawy mam 300km).
Ja się naczytałem takich historii o tych gumach tutaj na forum, że od razu po zakupie d90, tak na wszelki wypadek żeby się mi nie odkleiła i rozciągnęła, stargałem ją z body i przykleiłem po swojemu![]()
D750x2|N24-70/2.8|N35/1.8|N50/1.8|N85/1.8|N180/2.8D|SB900,SB910|Lowepro
@razza: z tego co pamiętam jeżeli usterka powstała po 6 miesiącach od daty zakupu ty musisz udowodnić, ze wada istniała w momencie zakupu. To, ze serwisant użył tego słowa nie znaczy ze tyczy się ono wady fabrycznej.
Nikon
Skontaktuj się z nami