Close

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 114

Wątek: D90 gumy

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    Trochę nakłamałem, nie 23 zł a 21,39 zł

Na fakturze mam tak:
    1K683-898 COVER RUBBER 14,17 zł
    1K105-539 DOUBLE STICK TAPE 3,44zł
    TB Transport- zryczaltowany 3.78 zł

to i ja sie pochwale, oczywiscie guma odeszla po roku uzywania (bardzo oszczednego uzywania, co za badziew z tego nikona).

Dzisiejsza odp. z serwisu:

"
    koszt wyklejki pod kciuk do D90 wynosi 21,84 zł. Do tej kwoty zostanie doliczony jeszcze koszt przesyłki.

Mamy dwie możliwości dostarczyć do Pana zamówiony element.

Pierwsza - za pośrednictwem Poczty Polskiej (zapłatę uiszcza Pan przelewem, a przesyłka jest realizowana, kiedy płatność zostanie u nas zaksięgowana) - wtedy koszt przesyłki wynosi około 3,78zł. Trzeba jednak wziąć pod uwagę dłuższy czas realizacji.

Druga, szybsza - kurierem DHL - przesyłka pobraniowa (płatne kurierowi przy odbiorze paczki), ale koszt jest znacznie większy - 25zł. Czas realizacji 1-2 dni.
    "

a tu dane z FV:

D90 (BRAK SN)
    TB Transport- zryczaltowany 3.78
    1K105-539 DOUBLE STICK TAPE 4,26
    1K683-898 COVER RUBBER 17,59

Do zaplaty : 25,63

rozumiem ze jak przyjada gumy, to wystarczy stara zedrzec a klej na sucho skulac? to duble stick tape to tasma dwustronna? Jest jakis patent na naklejanie tego zeby bylo idealnie, wpierw tasme do korpusu potem gumy / czy odwrotnie moze ktos malego tutoriala zapoda. Tymaczasem czekam na na nowe ogumienie
    Ostatnio edytowane przez cybermar ; 01-08-2011 o 17:16

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cybermar Zobacz posta

rozumiem ze jak przyjada gumy, to wystarczy stara zedrzec a klej na sucho skulac? to duble stick tape to tasma dwustronna? Jest jakis patent na naklejanie tego zeby bylo idealnie, wpierw tasme do korpusu potem gumy / czy odwrotnie moze ktos malego tutoriala zapoda. Tymaczasem czekam na na nowe ogumienie
    Żadne patenty to proste jak sznurek w kieszeni. Zrywasz starą gumę, czyścisz z resztek kleju i odtłuszczasz najlepiej jakimś alkoholem. Nowa guma jest od razu z naklejoną taśmą dwustronną. Odklejasz papierek i przyklejasz do body tak aby pasowało we wgłębienia. Nie ma w tym żadnej głębszej filozofii.

Ostatnio wymieniałem gumę w D300. było trochę więcej kombinowania ale bez problemu można to zrobić w domu i to nie gorzej jak w serwisie
    D610, V1, FM2n

Domyślnie

to i ja sie pochwale, oczywiscie guma odeszla po roku uzywania (bardzo oszczednego uzywania, co za badziew z tego nikona).

Dzisiejsza odp. z serwisu:

"
    koszt wyklejki pod kciuk do D90 wynosi 21,84 zł. Do tej kwoty zostanie doliczony jeszcze koszt przesyłki.

Mamy dwie możliwości dostarczyć do Pana zamówiony element.

Pierwsza - za pośrednictwem Poczty Polskiej (zapłatę uiszcza Pan przelewem, a przesyłka jest realizowana, kiedy płatność zostanie u nas zaksięgowana) - wtedy koszt przesyłki wynosi około 3,78zł. Trzeba jednak wziąć pod uwagę dłuższy czas realizacji.

Druga, szybsza - kurierem DHL - przesyłka pobraniowa (płatne kurierowi przy odbiorze paczki), ale koszt jest znacznie większy - 25zł. Czas realizacji 1-2 dni.
    "

a tu dane z FV:

D90 (BRAK SN)
    TB Transport- zryczaltowany 3.78
    1K105-539 DOUBLE STICK TAPE 4,26
    1K683-898 COVER RUBBER 17,59

Do zaplaty : 25,63

Minął tydzień odkąd SERWIS NIKON POLSKA otrzymal odemnie kase za gumy do D90 . Do dnia dzisiejszego przesyłki BRAK. Na dwa maile o stan realizacji zamowienia - ktore wyslalem do nich - BRAK ODPOWIEDZI!. Ten serwis jest tak beznadziejny ze nawet tak proste sprawy nie potrafi załawtić w rozsądnym terminie. Poprostu brak mi słów. Wczesniej mialem z nimi problemy jak wysylalem do serwisu 18-105, teraz w tak banalnej sprawie znowdu dali d**y... ehhhhh Dodam ze chcialem odnowić sprzęt przed wyjazdem wakacyjnym, lecz widac nie bedzie mi to dane.

Ps. dzis przyszla za to ankieta na maila odnosnie oceny pracy serwisu... bylem bezlitosny Swoją drogą , czy oni nie maja jakiegos nadzoru/kontroli jakosci, przeciez wydawaloby sie ze to powazna firma a tymczasem ich poziom działania zadziwia nieudolnością. Moze trzeba by kadrę wywalić i zastąpić bardziej kompetentnym osobami.
    Ostatnio edytowane przez cybermar ; 09-08-2011 o 14:19

Domyślnie

Minął tydzień odkąd SERWIS NIKON POLSKA otrzymal odemnie kase za gumy do D90 . Do dnia dzisiejszego przesyłki BRAK. Na dwa maile o stan realizacji zamowienia - ktore wyslalem do nich - BRAK ODPOWIEDZI!. Ten serwis jest tak beznadziejny ze nawet tak proste sprawy nie potrafi załawtić w rozsądnym terminie. Poprostu brak mi słów. Wczesniej mialem z nimi problemy jak wysylalem do serwisu 18-105, teraz w tak banalnej sprawie znowdu dali d**y... ehhhhh Dodam ze chcialem odnowić sprzęt przed wyjazdem wakacyjnym, lecz widac nie bedzie mi to dane.

Ps. dzis przyszla za to ankieta na maila odnosnie oceny pracy serwisu... bylem bezlitosny Swoją drogą , czy oni nie maja jakiegos nadzoru/kontroli jakosci, przeciez wydawaloby sie ze to powazna firma a tymczasem ich poziom działania zadziwia nieudolnością. Moze trzeba by kadrę wywalić i zastąpić bardziej kompetentnym osobami.
    Ja czekałem na gumę 12 dni od momentu przelania należności.

Domyślnie

Po powrocie z urlopu moja d90 dopadl syndrom padajacej gumy, telefon do serwisu i na drugi dzien paczka. Gdyby ktos chcial to najswiezsze ceny:

1K683-917 - IF COVER - 17.20 PLN
    1K683-898 - COVER RUBBER - 18.50 PLN
    1K105-539 - DOUBLE STICK TAPE - 4.50 PLN

Kurier DHL - 25 PLN

Domyślnie

Nie czytałem całego wątku ale też miałem problem z gumą tą pod kciuka, myślę że odkleiła się od wysokiej temperatury, bo przy okazji się rozciągnęła. Naprawiłem we własnym zakresie, przyciąłem do odpowiedniego rozmiaru, posmarowałem super glu i wygląda jak nowa. Cała operacja nie trwała dużej jak 5 minut.
    totalna amatorka

Domyślnie

W moim D90 też padła guma z tyłu korpusu ta pod kciukiem.Mailowo zamówiłem w serwisie na postępu trochę poczekałem i przed chwilą nowiuśka gumka jest na korpusie,a cena?

Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Ciekawe tylko ile na tej taśmie dwustronnej wytrzyma
    Trochę tego...trochę tamtego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samson09 Zobacz posta
    Ciekawe tylko ile na tej taśmie dwustronnej wytrzyma
    NIe jest to taka zwykła taśma na jakiej podklejałem poprzednią gumę.To widać,że trzyma o wiele mocniej
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Tyle samo co nowe body. To nie problem kleju, tylko pęczniejącej gumy.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów