Close

Strona 12 z 18 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 173

Wątek: d5000 czy d90

Domyślnie

ja się napiąłem stojąc przed tym samym wyborem i nie żałuję

Manyer
    Gość

Domyślnie

problem w tym ze nie wyciagne wiecej niz 3.6k

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Manyer Zobacz posta
    problem w tym ze nie wyciagne wiecej niz 3.6k
    A musi być nówka? Dopiero co na naszej giełdzie był na gwarancji za 3600 z kartą i czymś tam jeszcze. O ile pamiętam półroczny, czyli na gwarancji.

Manyer
    Gość

Domyślnie

jasne ze nie, ale z kupowaniem uzywanych a na dodatek przez internet mam same zle doswiadczenia, problemy z dostawa i samym sprzetem, chociaz i tak caly czas szukam jakis fajnych ofert... chyba zostane przy d90

Domyślnie

ja kupiłem swojego d5k tutaj: (a powiem ci że stałem przed tym samym wyborem)
    http://www.fotoplus.pl/aparaty-cyfro...5000-18-105mm/

i szczerze mogę ci ten sklep polecić jako pewniak
    w dodatku w razie problemów to wymieniają sprzęt od ręki na nowy (do kliku dni od zakupu)

wtedy był jeszcze z 50 zł taniej...

natomiast nastawiając się na nowego D90 18-55 to z 3,6 musisz mieć + na dodatki bez których będzie ciężko (filtr uv, karta, futerał)

więc jak chcesz wybór należy do ciebie

aha małym ekranem się nie przejmuj bo i tak służy do podglądania a nie oglądania... do oglądania są monitory
    Ostatnio edytowane przez redredomega ; 09-06-2009 o 14:28

Domyślnie

Ja też zamierzam zakupić nowy aparat i zdecydowanie skłaniam się ku D90, a to z powodu wbudowanego śrubokręta.

Domyślnie

Witam. Mam d40x ... fotografuję przede wszystkim konie, zawody konne itp , itd. wszystko w ruchu. czasami mam wrażenie ze d40x nie daje rady. często dłuuuugo bardzo łapie ostrość, nie skupia jej na obiekcie na którym chce itd. mówię od razu, ze nie znam się aż tak na tym wszystkim, przede wszystkim dlatego ze nie mam czasu na bliższe zapoznanie się z aparatem. i mam pytanie, czy d5000 lub d90 jest pod względem ostrości, wyboru pola lepszy? pewnie teraz uważacie mnie za jakąś głupią pyta i do końca nie wie;P poprostu dla mnie te wszystkie opisy, te nazwy fachowe to ciemna magia aczkolwiek fotografuję często na pozycji manualnej. nie wiem jak dokładnie wytłumaczyć xD
    i zastanawiam się ktory aprat lepszy czy d5000 czy d90? uwielbiam fotografować, lecz nie wystarcza mi na to czasu. tak samo jak na samą naukę , próby, czy też czytanie forum takiego jak to, by więcej się dowiedziec. teraz się zawzięłam i drugą noc z kolei czytam, wiec postanowiłam ze napiszę i zapytam was o radę, bo już się w tym wszystkim pogubiłam....

Oszczędny w słowach
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

Na forum jestem świeży, ze sprzętem trochę doświadczenia mam - w robocie zawsze wykorzystywałem i wykorzystuję Nikony ewentualnie Fuji, a w domu mam "nieszczęśliwie" z okazji Olympusa E400 z dwoma obiektywami i...nawet nie chce mi się o nim pisać. Myslę do domu o Nikonie jednak chyba D5000 bo nie tylko mi może służyć, ale do swoich rzeczy poza klasycznymi obiektywami będę potrzebował makro. I mam pytanie czy jest makro z silnikiem, tak by pasowało do D5000? Czy jednak patrząc na obiektywy makro winienem jednak zdecydować się na D90? Co sądzicie? Dodam jeszcze, że makro wykorzystuję głownie do fotografowania dokumentów - linii graficznej pisma, jestem biegłym sądowym w tej dziedzinie. Liczę na pomoc.

Domyślnie

D90 ma silnik w body, co wyprowadza go na 1 pozycję, jak i POMIAR z manualnymi szkłąmi i potwierdzenie ostrości. Mógłbyś np. kupić takiego (chociaż w Twojej profesji raczej zakupisz profesjonalny, dedykowany macro/micro) Heliosa 44m4 i tylko sobie ostrzyć "do kropki"
    Nikon FiX - Pomysł na...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

Zainteresował mnie ten Helios. Ja w robocie używałem nikkora 60 mm zawsze robił wszystko rewelacyjnie. Kurcze wygląda na to, że jednak D90?

Strona 12 z 18 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów