Close

Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 173

Wątek: d5000 czy d90

Domyślnie

Tom78 No na ślubach to np. w kościele ustawisz sobie lampę z przodu żeby oświetlała wszystko przed ołtarzem . Nie gadaj że CLS się nie przydaje.

Mówisz że się kupi 50mm i 35mm a stałka do portretu to co się kupi :> ? Bez śrubokrętu trochę ciężko... Poza tymi dwoma stałkami które wymieniłeś nie ma już żadnych innych współpracujących z D5000. A takich które gadają z D90 jest cała masa i są relatywnie tanie :].

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez The Fly Zobacz posta
    Tom78 No na ślubach to np. w kościele ustawisz sobie lampę z przodu żeby oświetlała wszystko przed ołtarzem . Nie gadaj że CLS się nie przydaje.

Mówisz że się kupi 50mm i 35mm a stałka do portretu to co się kupi :> ? Bez śrubokrętu trochę ciężko... Poza tymi dwoma stałkami które wymieniłeś nie ma już żadnych innych współpracujących z D5000. A takich które gadają z D90 jest cała masa i są relatywnie tanie :].
    Dokładnie ..... , Drogi Autorze Jeśli dysponujesz dodatkową kwotą nawet się nie zastanawiaj i bierz d90
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Nawet nie ma dwóch zdań - D90 górą. Jeśli chodzi o oszczędzanie na szkiełka, to już wolałbym D80 poszukać...
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

Otóż to. 90-tka i tyle. Szybszy dostęp do ISO, balansu bieli itd, no i ten śrubokręt! Ja już mam 70zł na mojego D90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToM78 Zobacz posta
    jak kupie to nowe szkiełko AF-S 50/1.4
    Może sie nie znam na rzeczy, ale starszy 50/1.4 na śrubokręt chyba gorszy nie jest, a zdaje się, że z 400zł tańszy. Jak dla mnie cena ma ogromne znaczenie, więc zakup D90 a w przyszłości tańszych szkieł jest chyba bardziej rozsądny. Poza tym kupując starsze stałki masz zgodność z FX, a zawsze być może kiedyś kupisz D700

Domyślnie

Dostęp do ISO mam na 1 guziku zdefiniowanym poniżej guzika od lampy. Jak za niedługo Nikon wypuści jakieś szkiełko będzie miało AF-S napewno. trzeba poczekać, nic odrazu. Jestem zadowolony z D5000 - mi to wystarcza
    D3100|18-105 VR

Domyślnie

To ok, przecież nie neguję Twojego wyboru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ozi1024 Zobacz posta
    Ja już mam 70zł na mojego D90
    to jeszcze trochę ciułania Ci zostaje
    ale nic się nie martw - głowa do góry - kiedyś nastąpi ta wspaniała chwila

Smile

miałem D80 i D40. Nie przeszkadzało mi w D40 praktycznie nic
    Nastawy dało się zrobić bez problemu nie korzystając z górnego wyświetlacza.
    Moim zdaniem jak na początkującego D5k Ci powinien wystarczyć - pod jednym wszakże warunkiem : odpuścisz sobie
    na razie zakupy innych szkieł. No bo jeśli Ci łażą po głowie zaraz po zakupie jakieś kolejne "zabawki", a to wtedy D90

Domyślnie

O kurcze, dawno ceny d5000 nie sprawdzałem. Chyba staje się ciekawszą ofertą.... Może oddam moje 50/1.8 (jeszcze mogę) i kupię d5000:P

Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów