Close

Strona 138 z 371 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140148188238 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 371 do 1 380 z 3702

Domyślnie

Araiel nie odpowiedziales na pytanie czy pracowałeś na Macu. Mam porownanie w pracy na applach i na blaszakach i znam kilka osob ktore tez uwazaly ze OsX to kwestia snobizmu az nie usiedli przy macu. Więc jesli wiesz lepiej teoretycznie to trudno bedzie dyskutowac.
    A i mac nie sluzy do patrzenia (pomijajac ze jest wzorem designu) tylko do pracy (bezstresowej)
    D90, Samyang, Tamron, Tokina, Nikkor
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Pinczer, odpowiedziałem. A na moim kompie mi się pracuje bezstresowo. Żadnych awarii, zwiech, wirusów. A za cenę podanego wcześniej MacBooka mam kompa kilkukrotnie bardziej wydajnego. Ja nie mówię, że mac'i są złe. Komp jak komp, działa fajnie to dobrze. Trzeba się z tego cieszyć. Chodzi tylko o samą opłacalność kupna, której tutaj praktycznie nie ma...

Domyślnie

No to ja też jestem walnięty. Pociesz mnie to, że nie ma zdrowych, są tylko niedokładnie zbadani. Jako ćwiczenie dla zrozumienia innych ludzi proponuję wytłumaczyć kobiecie, że buty może sobie kupić za 35 zeta, bo też da się chodzić
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Araiel Zobacz posta
    Pinczer, odpowiedziałem. A na moim kompie mi się pracuje bezstresowo. Żadnych awarii, zwiech, wirusów. A za cenę podanego wcześniej MacBooka mam kompa kilkukrotnie bardziej wydajnego. Ja nie mówię, że mac'i są złe. Komp jak komp, działa fajnie to dobrze. Trzeba się z tego cieszyć. Chodzi tylko o samą opłacalność kupna, której tutaj praktycznie nie ma...
    Nie traktuj Apple jako części do komputera. Firma wydała kase na badania, projektowanie, wykonanie i sprzedaje CAŁY GOTOWY PRODUKT za taką a nie inną cene a Ty mówisz, że jest nie opłacalny.

Po za tym porównałeś składaka do gotowego produktu. Weź taki dell alienware kosztuje 2k do 4k $ i wtedy pozostaje tylko pytanie czy pracować na win czy osx a nie ile $ zostanie w kieszeni...

Domyślnie

Jeśli kiedyś OS-X stabilnie będzie można używać na 'składakach' takie rozważania będą miały sens. Ale dla mnie np. sam komfort pracy pod tym systemem jest wart wydania odrobiny więcej. Mam starusieńkiego MacBooka, ale gdyby obok niego postawić taki sam komputer przenośny (jeśli chodzi o parametry) ale z Windowsem to nie byłoby czego porównywać. Używałem go równolegle z teoretycznie dwukrotnie szybszym laptopem z Windowsem (prawie 2x szybszy procek, 2x więcej ramu, dużo większy dysk...) i od tego czasu samo cyferki w konfiguracji to dla mnie nie jedyny wyznacznik jakości i wydajności.

Domyślnie

Jeszcze jedno kupiłem maca mini 2.0 4gb ramu 320 dysk 3200 zł - wg przeliczeń kolegi zakup totalnie nie opłacalny(części pewnie koło 1 tyś zł). Wg mnie najlepszy komputer jaki miałem. Nigdy już nie kupie komputera który wydaje hałas podczas pracy. Praca i spanie przy bezgłośnym pracującym komputerze - bezcenne .

PS Araiel w swoim porównaniu za 7-7,5 k dałeś macbook'a pro który jest kompletny a w swoim komputerze tylko najważniejsze części. Dolicz monitor, obudowe, klawiature, mysz, windows 7 itd bo dziwne to porównanie
    Ostatnio edytowane przez MrQba ; 13-08-2010 o 13:30

Domyślnie

Kolega Araiel wymienił tylko najważniejsze podzespoły które są warte połowę tych 7,5k PLN. Za drugą połowę dolicz sobie pozostałe rzeczy i blaszak będzie kompletny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    PS Araiel w swoim porównaniu za 7-7,5 k dałeś macbook'a pro który jest kompletny a w swoim komputerze tylko najważniejsze części. Dolicz monitor, obudowe, klawiature, mysz, windows 7 itd bo dziwne to porównanie
    Zapomniałeś o agregacie prądotwórczym i tragarzu - w końcu do porównania stanął w szranki komputer mobilny a nie stacjonarny.
    Swoją drogą dla MacBooków Pro za bardzo nie ma alternatywy gdy szukamy możliwie najlepszej maszyny do pracy w terenie, o najlepszym stosunku wydajność/praca na aku/gabaryty.
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BlackRoger Zobacz posta
    Swoją drogą dla MacBooków Pro za bardzo nie ma alternatywy gdy szukamy możliwie najlepszej maszyny do pracy w terenie, o najlepszym stosunku wydajność/praca na aku/gabaryty.
    To prawda w terenie jest bardzo oki (szczegolnie bateria) tylko matryca glossy to duzy minus. Jak kupować to pewnie tylko matt a to tez chyba tylko w 17'' o ile mnie pamiec nie myli i za dodatkową opłatą

Domyślnie

po dziesiejszej prezentacji polskich cen najnowszych najmocniejszych mac pro przyznam, że ceny kosmos - o opłacalności sie nie wypowiadam hehe

MC560PL/A – Mac Pro One 2.8GHz Quad-Core Intel Xeon/3GB/1TB/Radeon 5770/SD – 10.699,00PLN
    MC560PL/1CTO – Mac Pro One 3,20GHz Quad-Core Intel Xeon/3GB/1TB/Radeon 5770/SD –11.999,00PLN
    MC560PL/2CTO – Mac Pro One 3,33GHz 6-Core Intel Xeon/3GB/1TB/Radeon 5770/SD – 14.999,00PLN

MC561PL/A – Mac Pro Two 2.4GHz 8-Core Intel Xeon/6GB/1TB/Radeon 5770/SD – 14.999,00PLN
    MC561PL/1CTO – Mac Pro Two 2.66GHz 6-Core Intel Xeon/6GB/1TB/Radeon 5770/SD – 19.999,00PLN
    MC561PL/2CTO – Mac Pro Two 2.93GHz 6-Core Intel Xeon/6GB/1TB/Radeon 5770/SD – 24.999,00PLN

Strona 138 z 371 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140148188238 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów