Close

Strona 38 z 371 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 3702

Domyślnie

alez nie ma niezawodnego sprzetu bo to tylko sprzet. sam mialem wtopy, choroby wieku dzieciecego itd ale to nie zmienia mojego podejscia do apple. jeszcze raz zaznaczam - mam kontakt codzienny z winda i codzienny z apple. to dwa rozne swiaty. winda niestety przy apple jest jak stary fiat przy nowym audi. wszyscy tym jezdza i chwala bo nie maja specjalnie wyjscia albo odwagi na zmiane. poza tym przeciez mity , mity i jeszcze raz mity.
    bo to sporo nie dziala na apple ( jak na razie znalazlem 3 programy - uruchamialne na macu w windzie),
    bo to niekompatybilne - informacje sprzed jakis 18 lat,
    bo to trudny system - wypowiedz rodem nie wiadomo skad,
    bo to drogie - bez przesady.

swoja droga nikt nikogo do niczego nie zmusza i ta dyskusja jest solidnie bez sensu. jak ktos chce miec skladaka to niech se ma. co komu do tego????

olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    alez nie ma niezawodnego sprzetu bo to tylko sprzet.
    (...) - Ustawa o publikacji na forum nikona

i ta dyskusja jest solidnie bez sensu
    olo
    wiesz, mozna by odnieść wrazenie z tego wątku, że macki zwał nie mają i od wyjecia z pudełka wszystko jest cacy i nic się nie zdarza. to nieprawda. na forum maca jak to na forum, skarg jest troche, nie jestem pewien ale chyba kiedys nawet rzuciła mi się w oczy skarga na serwis

czy dyskusja jest bez sensu? udowadnianie na siłę (na podstawie własnych preferencji czy zasobów finansowych) - co jest lepsze - z pewnością jest bez sensu. natomiast jesli ktoś kto chce dokonać wyboru i w wątku znajdzie jakieś istotne argumenty/ informacje - to imho dyskusja nie jest bez sensu.
    zresztą trudno mi uwierzyć, byś w dyskusji bez sensu zabierał kilkukrotnie głos
    Ostatnio edytowane przez matka997 ; 19-03-2008 o 11:56

Domyślnie

watek sie rozbudowywuje widze. Mac'ki sa fajne. nie da sie ukryc. robione z dobrych podzespolow. oprogramowanie miod malina. kupa softu juz tez jest dostepna bezposrednio na maca, a jesli nie to instaluje sie Winde i smiga (choc to przeciez nie trendy zeby kupic apple'a i zainstalowac na nim windowsa). jesli sie jest w stanie sprecyzowac i czasem zawezic oczekiwania to Mac jest bardzo dobrym wyborem, nie tylko do profesjonalnych zadan.
    jednak nie sa idealne. ja rozumiem ze jak ktos dal czasem kupe kasy to musi byc 'bardziej zadowolony' i lepszy. ale i potrafia sie popsuc. albo nie dzialac tak jakbysmy chcieli.. i wirusy tez na nie sa. malo bo malo, ale bywaly niemile bardzo. a bedzie ich wiecej, bo pojawily sie tansze sprzety i sie rozpowszechniaja. opcje rozbudowy nie sa tak proste jak w przypadku pceta. dla gracza (nie swiatecznego) tez jest to slaba opcja.
    a no i problemem z dostepnoscia oprogramowania diagnostycznego i tym podobnego na pc to EDI wyskoczyl jak filip z konopii.. za grube tysiace jeszcze niby. to znaczy ze ktos sie nie rozeznaje w pececie z kolei. choc jasne, mozna wydac kazda kase na suchary, tylko po co. owszem - MS nie daje pogrzebac w zrodlach, ale dla lubiacych dlubac jest unix i mozna sie bawic do woli. a oprogramowania diagnostyczno zarzadzajaco itd., to jest tyle ze nie daje sie przez to przedrzec (nie mowiac o tym ktore jest po prostu w windowsie - bo pewnie o to chodzilo)
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Serwis Mac-ow w polsce jest porownywalny z serwisem Nikona a wlasciwie gorszy, bo nie odpowiadają na maile...

Komputery miewają wadliwe serie, jednak w wiekszosci przypadkow, mimo np. ukonczenia okresu gwarancji podzespoly są wymieniene na podstawie "programow wymiany" za darmo!

System to bajka! pracuje się naprawde wygodnie i STABILNIE, cholernie stabilnie! jedyne co polecam sprobowac uzytkownikom PCtow to SPROBOWAC chociaz, bo wiekszosc uzytkownikow MAC miala kiedys windowsy, a zdecydowana wiekszosc uzytkownikow windowsa nie miala nigdy stycznosci z MACami i dlatego dyskusje są jałowe czesto

Problemy bywają wszedzie, ale wyciąganie ze sterty watkow akurat samych złych jest nieobiektywne, tak jakbym mial teraz szukac wątkow szkalujących jakies najlepsze aktualnie w swojej klasie szklo nikona...

Pozatym problemow z macami jest zdecydowanie mniej niz z PCtami
    D300s, D800, N80-200 f/2.8, N50 f/1.8; T17-55 f/2.8, SB900, Samyang 24 T1.5, Samyang 85 T1.5
    | tobiks flickR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tobiks Zobacz posta
    Pozatym problemow z macami jest zdecydowanie mniej niz z PCtami
    Wiesz. sadze ze to troche polega na czym innym. Jakby wszyscy mieli stacje robocze Della, albo IBMa, oryginalnego, zaktualizowanego Windowsa XP i korzystali z kilku programow typu PS, Corel, Office, to tez inaczej by to wygladalo niz na kompie zlozonym z najtanszych czesci poskrecanym z kumplem w piwnicy i wgranym wszystkim co sie da z ostatnich dwoch numerow chipa i pc worlda (oczywiscie w wersji DVD)
    mi sie np baardzo podobaja laptopy apple'a. ale w domu do pogrania to juz pececik stoi. i nie pamietam zebym mial z nim problem.
    Ostatnio edytowane przez maly5 ; 19-03-2008 o 13:23
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    a no i problemem z dostepnoscia oprogramowania diagnostycznego i tym podobnego na pc to EDI wyskoczyl jak filip z konopii.. za grube tysiace jeszcze niby. to znaczy ze ktos sie nie rozeznaje w pececie z kolei.
    Akurat w tym miejscu chodziło mi o środowisko programistyczne. W przeciwieństwie do użytkownika - blondynki, zaawansowany może chcieć swój komputer oprogramować.
    O moją znajomość pecetów bym się nie martwił, bo przez ostatnie kilkanaście lat nazbierałem sporo doświadczeń na wielu platformach sprzętowych i systemach operacyjnych.

Maki są lepsze od zwykłych składaków, bo są po prostu lepsze. Nadal są to zwyczajne pecety, jednak zbudowane z odpowiednio dobranych podzespołów wysokiej jakości, poukładanych na specjalnie zaprojektowanej płycie głównej, włożonych do bardzo dobrej obudowy. Skonfigurowane są pod kątem jak największej wydajności i jak najcichszej pracy. Identycznego markowego peceta możecie kupić od HP, IBMa czy DELLa. Jedyną różnicą będzie niemożność zainstalowania jabłkowego systemu operacyjnego. Nawet cena będzie na podobnym poziomie.
    I jedyną wadą takiego markowego komputera będzie to, że od czasu gdy został wyprodukowany, na rynku pojawiły się kolejne nowinki, których w nim jeszcze nie ma.

Sam OSX natomiast jest o tyle lepszy od Windows, że jest systemem unixowym, o dobrze zaprojektowanej architekturze, pozwalającej na dużo większą stabilność. Dodatkowo system wyposażony jest w przyjazną warstwę okienek, zawierającą mnóstwo bardzo przydatnych dla użytkownika funkcji. Nie jest to jednak oprogramowanie bezbłędne. I ono potrafi się czasem wywalić. W przypadku gdy nie wywalił się Finder killujemy proces i pracujemy dalej. Ale i Finder potrafi się od czasu do czasu zbiesić, kompletnie blokując dostęp do klawiatury.

Tym co przyciąga użytkowników jest łatwość w używaniu tego komputera. Tuż po zainstalowaniu użytkownik dostaje całą masę przydatnych narzędzi. Cały zestaw do obsługi internetu (i w przeciwieństwie do windowsa, na maku zarówno przeglądarka, jak i program pocztowy są wysokiej jakości), kalendarz do planowania zadań, narzędzia do obróbki zdjęć, audio i video, narzędzia do otwierania dokumentów MS Office, oraz wersje próbne pakietów biurowych (swoją drogą, zdziwilibyście się "niemakowcy", jak niesamowicie przyjemny w obsłudze może być pakiet biurowy). Jednym słowem wszystko czego przeciętny Kowalski, niezainteresowany komputerami, jedak z nich korzystający może potrzebować.

Dobry, firmowy pecet, z unixem przerobionym na wygodny i łatwy w obsłudze system. Nie bóstwo z maszyny i remedium na wszystkie bóle.
    EDi .:. nabi.pl
    [D200 : SB900 : Nkr 18-70-300 : Sgm 18-50/2.8 : Ptn 50/1.8 : 3M5A 500/8]

Domyślnie

I znowu powielanie mitów. Na PC też są narzędzia do zdjęć, audio, video. Więc bez przesady
    A tak uczciwie te narzędzia dla Kowalskiego są dość kiepskie. Są to gadżety w gruncie rzeczy.
    Bo jeśli ktoś się tak naprawdę zagłębi np. w tematykę mpeg, to się okaże, że to nie jest radosne klikanie i wciskanie klawiszy. Coś trzeba wiedzieć, żeby wyprodukować sensowny plik (Intra dc, GOP, reaction parameter, mpeg flags itd.).
    Chociaż są i tacy, którzy myślą, że im się samo zrobi...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Peter Zobacz posta
    I znowu powielanie mitów. Na PC też są narzędzia do zdjęć, audio, video. Więc bez przesady
    A tak uczciwie te narzędzia dla Kowalskiego są dość kiepskie. Są to gadżety w gruncie rzeczy.
    Bo jeśli ktoś się tak naprawdę zagłębi np. w tematykę mpeg, to się okaże, że to nie jest radosne klikanie i wciskanie klawiszy. Coś trzeba wiedzieć, żeby wyprodukować sensowny plik (Intra dc, GOP, reaction parameter, mpeg flags itd.).
    Chociaż są i tacy, którzy myślą, że im się samo zrobi...
    Ale przeczytałeś uważnie post EDiego? Ze zrozumieniem.
    (bardzo dobry post napisał EDi - przy okazji mówiąc)
    Po ciężką cholerę tak mieszasz Peter?

Domyślnie

.:. EDi, pecety składam sam i żaden koncern nie będzie mi mówił co tam powinno się znaleźć, to ja decyduję.

Poza tym jak ktoś tak tęskni do MacOS-a to może go sobie zainstalować (edukacyjnie) na PC--cie.

Ode mnie tyle. Koniec.
    Ostatnio edytowane przez david555 ; 20-03-2008 o 12:07
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Ale przeczytałeś uważnie post EDiego? Ze zrozumieniem.
    (bardzo dobry post napisał EDi - przy okazji mówiąc)
    Po ciężką cholerę tak mieszasz Peter?
    Przeczytałem. Powtórzę wcześniejszy wywód. System operacyjny jest bazą, na której działa oprogramowanie.
    Używam Windows XP Pro i mam powyłączane wszystkie efekty pulpitu itd. Nie potrzebuję wodotrysków. Działa stabilnie. Nie ma wirusów.
    Poszczególne elementy hardware swojego domowego pc-ta sam wybrałem dla swoich potrzeb i wygody.
    Gotowy Mac niestety mi tego nie zapewni, podobnie jak znaczna część składaków pc z marketu.
    Działam świadomie zwłaszcza jeśli mam wydać własne pieniądze. I tyle.

Strona 38 z 371 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów