Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Miniwieża

Domyślnie

Nie ważne, że ta sama cena. Każdy sprzedawca w sklepach wciska to co ma wciskać, to na czym sklep ma najwyższą marżę. Myślisz, że dlaczego te wszystkie philipsy, jvc itp stoją powciskane na półki jak warzywa a Yamaszka na samym środku, na wyeksponowanych, samodzielnych stanowiskach?
    Swoją drogą ten mikrusek gra naprawdę świetnie, sam z ciekawości, po wielu forumowo-audiofilskich westchnieniach postanowiłem rzucić na nią uchem i można się zdziwić co prezentuje taki mikrusek.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Nowart Yamaszka stala dokladnie na tej samej polce co wszystkie philipsy, soniaki, jvc i naprawde nie wyrozniala sie "z tlumu".
    Przesluchalam chyba 7 roznych miniwiez, i ta IMO grala najladniej, wiec ta wybralam. Proste Sprzedawca uratowal mnie jedynie przed szybkim zakupem philipsa, bez zadnego odsluchiwania i zaglebiania sie w tajniki sprzetu w sklepie (nie sadzilam, ze w MM bede mogla posluchac sprzetu, wiec nawet o to nie prosilam).
    d700

Domyślnie

jak przedmówcy , tylko YAMAHA ale od razy radze kupić lepsze kable,pozdro
    de czysta i szkua

Domyślnie

A ja Ci polecam Denona seria M http://www.ceneo.pl/1591914. Świetne wykonanie, grube kable głośnikowe, gra czysto. Ja tam słucham dość cicho bo w bloku mieszkam ale nie ma tego problemu co niektóre tanie wieże tzn. trzeba rozkręcić powera, żeby się dało dźwięki odróżniać. Z resztą wystarczy wziąć do ręki i poczuć wagę żeby się przekonać, że trochę elektroniki w środku jest. Głośniki też porządne, w drewnianych obudowach i mają nawet gąbki, dzięki którym można je dosunąć do ściany, jak jest mało miejsca. Ogólnie cud-miód. Warto zwrócić nawet uwagę na takie detale, jak spasowanie elementów. Co prawda trochę drożej niż 1000 zł ale moim zdaniem warto dopłacić. Ogólnie Denon i Yamaha są porównywalne. Na pewno się nie zawiedziesz. Nie każdemu spasują palcujące się pianocrafty Yamahy.

Domyślnie

ale po co polecacie, skoro Zusus już kupiła ? ;>
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Psychotrop Zobacz posta
    Cicho bądź! Trwa bardzo ważna dyskusja!
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Psychotrop Zobacz posta
    Dla potomnych, a nuż kolejna osoba na forum zapragnie mini wieży. Nie będzie trzeba zakładać nowego wątku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Cicho bądź! Trwa bardzo ważna dyskusja!
    ja nic nie mówię, ino piszę

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Dla potomnych, a nuż kolejna osoba na forum zapragnie mini wieży. Nie będzie trzeba zakładać nowego wątku.
    dla potomnych będą nowe modele
    myślę, że w wątku został już przeglądnięty rynek sprzęcików w okolicy 1000zł
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    A ja Ci polecam Denona seria M http://www.ceneo.pl/1591914. Świetne wykonanie, grube kable głośnikowe, gra czysto. Ja tam słucham dość cicho bo w bloku mieszkam ale nie ma tego problemu co niektóre tanie wieże tzn. trzeba rozkręcić powera, żeby się dało dźwięki odróżniać. Z resztą wystarczy wziąć do ręki i poczuć wagę żeby się przekonać, że trochę elektroniki w środku jest. Głośniki też porządne, w drewnianych obudowach i mają nawet gąbki, dzięki którym można je dosunąć do ściany, jak jest mało miejsca. Ogólnie cud-miód. Warto zwrócić nawet uwagę na takie detale, jak spasowanie elementów. Co prawda trochę drożej niż 1000 zł ale moim zdaniem warto dopłacić. Ogólnie Denon i Yamaha są porównywalne. Na pewno się nie zawiedziesz. Nie każdemu spasują palcujące się pianocrafty Yamahy.
    Wszystko pod warunkiem, że badania audiometryczne słuchu wykażą, że "audiofil" jest w stanie usłyszeć różnicą. Oczywiście z wykluczeniem autosugestii, że fakt posiadania sprzętu z górnej półki, powoduje większą wrażliwość słuchową. I oczywiście z uwzględnieniem, że od wielu lat płyty są nagrywane w ten sposób, żeby w miarę dobrze brzmiały na sprzęcie popularnym, czyli takim jaki posiada przeciętny słuchacz muzyki, bez zacięcia audiofilskiego.
    Pracowałem kiedyś dla Pomaton EMI, więc zostałem uświadomiony, dlaczego wiele nagrań kiepsko brzmi na sprzęcie wysokiej klasy.

Domyślnie

Oj, a dziewczyna tylko małego grajka sobie chciała kupić

Polecam lekturę http://audio.x.pl/audio/audiovoodoo/
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów