Niekoniecznie.
Umów się na odsłuch Yamahy w Top HiFi
Szukaj
Niekoniecznie.
Umów się na odsłuch Yamahy w Top HiFi
X-T10, XF35, XF18-55, MK320
I pewnie w tym salonie pełnym melomanów-audiofilów bez problemu porówna ją z budżetowymi wieżyczkami philipsa, jvc czy sony za ok 1000zł...
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
zwłaszcza, że Zuzus z Krakowa, a w Krakowie jest kilka sklepów stricte audio, gdzie można posłuchać i nikt problemu nie robi.
Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki
Ojjj to chyba nie jest dobry pomysł.
A w temacie pianokrafcik to brzmieniowyu cukiereczek, od dawna drapię się w łepetynę jak konstruktorom udało się tak ładnie zestroić caly tor łącznie z fabrycznymi kolumienkami, że sprzęcik ustawiony właściwie w dobrych warunkach akustycznych potrafi zagrać jak dorosły zestaw za dużo większe pieniądze rzucony w kąt byle jak ustawiony połączony byle jakim drutami. Nie ma co wyważać otwartych drzwi, trza brać jamaszkę i nie bawić się w soniacze filipsiki i inne naciągacze kieszeni. Wszystko będzie brzmiało jak plastik fantastik z mnogością harmonicznych na górze pasma oraz charakterystycznym bum bum plus cyk cyk. No może jeszcze warto pochylić ucho nad takim małym zestawikiem Denona, ale zabyłem jak się nazywa, grał nawet przyjemnie, ale mocno po japońsku czego w jamaszce jest mniej.
Jeszcze mala uwaga na temat zmiany fabrycznych kolumienek na aleternatywne zestawy. Sprzęcik jest zestrojony pod fabryczne głośniczki. Zastąpienie ich innymi często niskoimpedancyjnymi (nie koniecznie większymi fizycznie) może być ryzykowne. Zestawy glosnikowe innych nizależnych producentów potrafią pociągnąć sporo prądu ze wzmacniacza, na co jamaszka nie jest przygotowana. Regułą to nie jest, oczywiście da się dobrać inne głośniki, ale trzeba to mieć na uwadze aby im impedancja nie spadała i miały sporą skuteczność.
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 22-07-2010 o 16:42
Dzieki dla wszystkich ktorzy wypowiedzieli sie w tym watku.
Od siebie napisze tylko tyle, ze trafilam w media markt na rewelacyjnego sprzedawce, ktory "nie chcial" mi sprzedac wybranego przeze mnie philipsa twierdzac, ze sumienie nie pozwoli mu w nocy spac wiedzac, ze w takich samych pieniadzach ma cos zdecydowanie lepszego niz wybrana przeze mnie wieza. Odsluchalismy razem wymieniane w tym watku sony, philipsy, i yamahy micro (wszystko w budzecie do ok. 1300zl) i nic nie gralo tak przyjemnie, ladnie i czysto jak zaproponowana przez sprzedajacego Yamaha MCR-040.
Niepozorna, i mala Yamaha naprawde warta jest uwagi, i imo jezeli szukacie sprzetu za ok. 1000zl jest to chyba najlepsze rozwiazanie. Polecam z calego serca!
Tutaj mala recenzja, jezeli ktos mialyby ochote poczytac na temat tego sprzetu: Yamaha MCR-040 czyli mini zestaw z maxi dzwiekiem
d700
cóż .... miłego słuchania![]()
Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki
Skontaktuj się z nami