Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Question Pytanie do grubasów :-)

Ale jak najbardziej poważne:
    Gdzie kupujecie ubrania? No już mnie krew zalewa - chcę kupić spodnie jakieś krótsze i cienkie na upały - no na mój rozmiar nie ma (180 wzrost / gdzieś 120 w pasie).
    To samo koszulki itd. Są specjalne sklepy dla grubasów, ale tam z kolei za duże.
    Może jakiś sklep w sieci polecacie? WIem, że jest coś tam na alledrogo, ale wolałbym żeby ktoś jakiś konkret polecił, bo boję się dostać ostatni szmelc robiony przez małe dzieci gdzieś na Madagaskarze...
    Pozdrawiam, Piotr

Domyślnie

NA granicy Sopotu I Gdańska jest sklep specjalnie dla osób XXXL.
    Moja szwagierka twierdzi że jest tam ogromny wybór.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

mam krótkie nóżki jak na mój wzrost ....
    niestety - spodnie zawsze skracam :/
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Nie wiem na ile jestes mobilny ale np. W warszawie masz takie centrum handlowe MAXIMUS (pod Warszawa - w kierunku Nadarzyna). Jest tam 6 poteznych hal i sa rzeczy we wszystkich rozmiarach.
    Rowniez w Tyszynie za Lodzia
    A pozatym mialem podobny problem (juz mam mniejszy) - poprostu chodzilem po sklepach roznych i powiem szczerze znajduje sie wiele rzeczy.

Pozatym jak jestes zainteresowany mam bardzo dobrego dietetyka - wlasnie w Bydgoszczy - dieta nie polega na niejedzeniu - praktycznie jesz wszystko w odpowiednich ilosciach i odpowiednio mieszjac. Nie jest najtansza (chodzi o jedzenie) ale skuteczna - sam schudlem 20 kg. I nie ma wielkich wyrzeczen - jakby co wal na Priva
    Nikus DeTrzysta'S i szklarnia z owocami Sigmusia i Nikusia oraz malutkiej Tokinki - do tego blyszczyk na 9setce

Domyślnie

JA gruby nie jestem ale mam problem z doborem spodni haha
    w pasie dobre ale a to za krótkie, albo za długie
    Używam Nikona D5000 z obiektywem Nikkor 18-55mm VR
    REGULAMIN - nie gryzie.

Domyślnie

Też mam problemy - w pasie jestem szczupły, a z racji uprawianego sportu uda mam dość grube. I spodnie dobre w udach zazwyczaj mają z 15-20 cm za dużo w pasie. Bardzo trudno znaleźć coś co dobrze leży. Ogólnie w erze produkcji masowej najlepiej być standardowym
    staruszek D70, D90 + SB 600 + 4 zoomy + 5 stałek

Question

Cytat Zamieszczone przez Orkaniusz Zobacz posta
    Ale jak najbardziej poważne:
    Gdzie kupujecie ubrania? No już mnie krew zalewa - chcę kupić spodnie jakieś krótsze i cienkie na upały - no na mój rozmiar nie ma (180 wzrost / gdzieś 120 w pasie).
    Ja pierdziu - 120 cm w pasie to już grubas ? "Lekko otyły" - co najwyżej, ale nie grubas chyba ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polsar74 Zobacz posta
    Ja pierdziu - 120 cm w pasie to już grubas ? "Lekko otyły" - co najwyżej, ale nie grubas chyba ?
    Kwestia wzrostu i budowy ciala.
    Dla niektorych grubas dla innych otyly a dla innych mocno zbudowany/masywny.
    Ogolnie rzecz biorac nie jest zle z waga ale zle jest w przemysle tekstylnym.
    Tak jak w USA czy UK mozesz kupic duze rozmiary tak Polska jeszcze odstaje w tym i producenci ubran uwazaja ze rozmiar powyzej 42 dla spodni to juz przesada a dla garniturow to maks 56-58 w polotach 60
    Niestety
    Nikus DeTrzysta'S i szklarnia z owocami Sigmusia i Nikusia oraz malutkiej Tokinki - do tego blyszczyk na 9setce

Domyślnie

polecam http://allegro.pl/show_user.php?uid=5155410 dobry sprawdzony sklep, miła obsługa a na minus jedynie ceny
    stąd http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=14373396 polecam koszule, szczególnie te z krótszym rękawem - świetny materiał i estetyczny wygląd,
    a tu http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4168472 zdarzyło się kupić i też złego słowa nie powiem.
    Jeszcze tu http://allegro.pl/show_user.php?uid=2985251 - gość ściąga ciuchy ze Stanów - w większości dobry materiał i jakość - cenowo mało konkurencyjnie
    Ogólnie problem mi znany i doskwierający - w normalnym sklepie obwód 105 to już nadwymiar - jak wspomnę o swoich 116 w pasie to się na mnie patrzą jak na UFO :/
    Ostatnio edytowane przez puchbeary ; 20-07-2010 o 22:10

Zbanowany
    Miasto
    Dolnyśląsk

Domyślnie

@orkaniusz - nie jest z tobą tak źle...

Ja mam 133cm w pasie przy wzroście 175cm - jestem przepotężną świnią co dają mi odczuć wszyscy ludzie jakich mijam na ulic ( autentycznie !! nie raz słyszałem teksty w stylu " o ja ****** jaki knur" etc...

ze spodniami jest masakra i w sumie od 3 lat łażę w jakiś połatanych dżinsach...
    Przyznam, że w BigStar mają spodnie na takie rozmiary ale ceny są powalające - za parę dżinsów lekko 120-130zł i nie zawsze to co w pasie ma 120-130cm pasuje na nasze 120-130cm.

Rozmiarówka w Polsce choć zapewne nie tylko u nas jest tragiczna i nielogiczna.
    Mam od kilku lat stały "metraż" w pasie a spodnie jakie kupowałem były od 100 do 145 w pasie i do tego o tak parszywym kroju, że latam w nich jedynie na rowerze ewentualnie do uflogania na budowie/w pracy...

Jeszcze gorzej jest z koszulkami - tutaj przezywam taki wnerw, że czasem mam ochotę rozszarpać wszystkich sprzedających dookoła mnie.

Noszę koszulki w rozmiarze XXL - są luźne, mają dobry krój zasłaniają troche ten wielki bebech i pozostaje jeszcze trochę zapasu... Często nie mam czasu przymierzać koszulek - ostatnio kupiłem 4 koszulki w rozmiarze XXL - wyglądały na przeogromne - na drugi dzień w domu przymierzyłem - ciasnota że głowa mała, ledwo z siebie zdjąłem ! o.O

Miesiąc później nauczony doświadczeniem kupiłem XXXL (ciężko o takie cuda ale się trafiają) - w domu przymiarka - załamka - małe, ciasne/obcisłe do bólu mimo, że wyglądały jakbyś uszył je z dwóch spadochronów

Niedawno na hali targowej braciak kupił koszulkę XL - na niego za duża... Na mnie w sam raz... WTF ??

Reasumując - otyli mają przechlapane jeśli chodzi o ubiór i nawet jeśli ci ktoś poleci sklep dla "puszystych" to może być tak jak w moim przypadku - rozmiarówka brana z kosmosu...

Tak więc nie dość, że społeczeństwo nas gnoi i wytyka, to jeszcze producenci ciuchów mają za idiotów

Przyznam, że najlepszy wybór miałem podczas zakupów w SILESIA CITY CENTER w Katowicach.
    Jeśli masz gdzieś w okolicy podobne centrum handlowe (typowo odzieżowe ) - to najprędzej tam coś na siebie znajdziesz.
    W SILESII można trafić przy okazji na niezłe promocje zwłaszcza na jesieni, dlatego niedługo zapewne wybiorę się w odwiedziny do rodzinki do cz-wy a stamtąd rzut beretem do Katowic

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów